Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

Besplatna nadogradnja za LG-jev webOS 1.x stiže 21. rujna

lg-webos-interface

Kako smo i najavili u travnju ove godine, LG je obećao besplatnu nadogradnju za webOS 1.x televizore iz 2014. godine u drugoj polovici 2015. Sada je poznat i točan datum – od 21. rujna će se nadogradnja moći preuzeti, donoseći tako poboljšanja u sučelju i razne optimizacije ovoj popularnoj Smart TV platformi.

U najavi ovog poboljšanja bilo je riječi i o bržem radu kompletnog sučelja – slaboj točki inače solidno napravljene Smart TV platforme. Tijekom testova ukazivali smo na to ograničenje, a i mnogi korisnici su nam se javljali s istim zapažanjem.

U međuvremenu smo testirali i nekoliko modela iz 2015 linije, uključujući 55UF950V i 32LF630V – najsnažniji i najslabiji webOS 2.0 model i došli do saznanja kako je nova verzija i dalje vrlo hardverski gladna i da joj je potreban snažan višejezgreni procesor i mnogo RAM memorije. Kako to izgleda u praksi možete pogledati u našem usporednom videu u stvarnom vremenu, dok oba televizora primaju iste naredbe putem klasičnog daljinskog upravljača:

Nadogradnja je potpuno besplatna i najbolje je da držite TV povezan na internet uz uključenu opciju za automatsko traženje nadogradnji s LG-jevih poslužitelja. Distribucija nadogradnje kreće od 21. rujna, iako nije poznato točno kada će biti dostupna u našoj regiji – predviđamo unutar nekoliko tjedana od tog datuma.

Ovakva situacija je iznimka u svijetu Smart TV-a jer smo se već svi naviknuli da stari modeli ne dobivaju ništa značajno bolje nakon što nova generacija stigne na tržište. Korisnici troše vrijeme skidajući razne nadogradnje za koje nije poznato što točno donose i obično su to detalji koji značajno ne mijenjaju korisničko iskustvo. Barem ovog puta će se nadogradnja isplatiti…

LG Hrvatska službena stranica >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

8 komentara

  1. Upravo nadogradio kod brata prošlogodišnji model serije 7.Ugodno sam iznenađan.Kod paljenja mu još treba nešto vremena da pokupi sve podatke(dosta manje nego prije),ali sve ostalo je puuuno brže.Mjenjanje kanala je munjevito.Sučelje je ljepše i ubačeni su favoriti na glavnu traku.Sve skupa, nisam vjerovao da će se ovoliko dobiti na brzini.Svaka čast LG.

  2. instalirao i ja . Quick menu dosta lijepo riješen i sve nekako brže radi , od paljenja samog TV-a do učitavanja

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!