LCDRecenzijeTelevizori i monitori

LG 55UF950V vs. Samsung 65JS9502 Ultra HD Smart TV – usporedni test

 uf950v-samsung-js9502

Prošlo je više od pola godine od zadnjeg usporednog testa Sonyjevog W815 i LG-jevog LB670V modela srednje klase. Ove godine imamo priliku u isto vrijeme testirati najbolje LCD televizore dva najveća proizvođača, južnokorejskih susjeda LG Electronicsa i Samsung Electronicsa. Super UHD model iz LG-ja: UF950V, te SUHD model iz Samsunga: JS9502. Jesu li doista toliko super, spektakularni i sofisticirani kao što tvrde njihovi proizvođači, vrijeme je da otkrijemo.

Specifikacije (specifications)

Specifikacije
Proizvođač LG Samsung
Model 55UF950V 65JS9502
Tehnologija prikaza LCD s bočno postavljenim LED osvjetljenjem LCD s direktno postavljenim LED osvjetljenjem
Veličina ekrana 55 inča / 140 cm 65 inča / 165 cm
Energetska klasa A, deklariranih 105 W (153 kWh/godišnje) A, deklariranih 153 W (212 kWh/godišnje)
3D Ready/3DTV 3DTV (3D naočale u pakovanju) 3D Ready TV (3D naočale nisu u pakovanju)
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
polarizacijski 3D prikaz
aktivni 3D prikaz
Osvježavanje zaslona (indeks oštrine slike) 2300 PMI (Picture Mastering Index) 2400 PQI (Picture Quality Index)
Lokalno zatamnjenje da (12 zona) da (150 zona)
Rezolucija Ultra HD, 3840 x 2160 Ultra HD, 3840 x 2160
Broj HDMI priključaka 4 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne Da/Ne
USB priključak Da (x3) Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da Da
Wi-Fi Da Da
PCMCIA/Common Interface utor Da (x1) Da (x1)
Utor za memorijske kartice Ne Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da (dvostruki prijamnici) Da/Da/Da (dvostruki prijamnici)
DVB-T2 / DVB-S2 Da/Da (dvostruki prijamnici) Da/Da (dvostruki prijamnici)
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264/HEVC Da/Da/Da Da/Da/Da
Ugrađeni zvučnici 4.2 konfiguracija zvučnika (deklarirana ukupna snaga 60 W) 4.2 konfiguracija zvučnika (deklarirana ukupna snaga 60 W)
Zemlja porijekla Poljska Slovačka
Službene specifikacije  LG Hrvatska Samsung Hrvatska
Cjenovna klasa (MPC, 25.6.2015.)  55″ = 20.999,00 kn,  65″ = 29.999,00 kn 65″ = 37.999,00 kn

VIDEO: Raspakiravanje i instalacija (unboxing)

LG 55UF950V Samsung 65JS9502

Dizajn

LG 55UF950V

lg-uf950v-front

Najbolji LG-jev LCD televizor za 2015. godinu krasi premium dizajn srebrne i crne boje. Cinema Screen zaslon omeđen je metalnim okvirom srebrne boje, skošenim tako da ostavlja mali prostor prema samom panelu. Dok je televizor ugašen može se lako dobiti dojam da je okvir iznimno tanak, svega 5 milimetara, no nakon paljenja brzo se otkriva još oko 7 milimetara široka crna traka u ravnini zaslona.

Duž donje linije okvira proizvođač je postavio svoj logotip srebrne boje (bez pozadinskog osvjetljenja), te krajnje desno postavio natpis “Ultra HD”. Ispod logotipa je okvir blago izvučen i u tom se prostoru nalazi statusna LE dioda.

lg-uf950v-stand

Za razliku od zaslona koji je potpuno ravan, trag aktualnih trendova LG je odlučio popratiti dizajnom postolja ovog, kao i još pojedinih modela televizora za 2015. godinu. UF950V posjeduje novo Auditorium postolje koje bi trebalo kvalitetnije reflektirati zvuk ugrađenih zvučnika prema gledatelju. U televizoru se nalazi 4.2 konfiguracija zvučnika ukupne snage 60W.

Postolje kombinira metalnu bazu s aluminijskom vanjskom površinom i ne nudi rotaciju zaslona.

Pogled sa strane otkriva površine vrlo malu debljinu (svega 8 mm) u gornjem dijelu, te dubinu nešto manju od 5 cm u donjem dijelu gdje se nalazi LED pozadinsko osvjetljenje, zvučnici itd. Poleđina je napravljena od plastike bijele boje, a koja je na najtanjem dijelu glatke teksture, dok je na ostatku matirana.

lg-uf950v-connectors

UF950V ima priključke postavljene s pogledom sa strane i prema dolje, tako da povezani kabeli neće smetati prilikom montaže na zid. Tu su 4 HDMI-ja (svi podržavaju Ultra HD/60p ulaz) i 3 USB-a (jedan u verziji 3.0) s pogledom sa strane, te antenski, satelitski, analogni i mrežni priključci s pogledom prema dolje. Za analogne ulaze je potrebno koristiti priložene adaptere.

U ambalaži je i bijeli kabel za napajanje (schuko).

U cjelini, atraktivan dizajn i visoka kvaliteta izrade.

 

Samsung 65JS9502

samsung-65js9502-front

Samsung je za ovu godinu odabrao tzv. skošeni (eng. chamfer) dizajn okvira i postolje oblika slova “Y”. Za razliku od prošle godine kada je kombinirao crnu i srebrnu boju okvira i postolja, JS9502 je u potpunosti srebrne boje koju reflektira aluminij. Tanak okvir ove je godine zamijenjen nešto debljim, širine oko 13 mm, a koji je skošen prema zaslonu kako bi asocirao na okvire umjetničkih djela.

Aluminijski profili povezani su pod kutem od 45 stupnjeva u kutevima, vrlo precizno tako da nema oštrih bridova i prijelaza koji bi umanjili vizualni dojam.  Samsungov logotip s pozadinskim osvjetljenjem i tekst SUHD jedini su elementi koji se nalaze na čitavom okviru.

samsung-65js9502-suhd

Postolje dobro upotpunjuje dizajn iako nije posebno impresivno niti ima dodatne funkcije kao kod LG-jevog UF950V modela. S obzirom na veliku dijagonalu ekrana i učvršćenje u središnjem dijelu, JS9502 smo mogli jače zanjihati nego LG-jev UF950V, a čiji je zaslon povezan u dvije točke s masivnim postoljem.

samsung-65js9502-stand

S obzirom na zakrivljenu geometriju, kao i upotrebu LED pozadinskog osvjetljenja iza čitavog zaslona, dubina JS9502 televizora iznosi oko 12.5 cm, što je nešto više od prošlogodišnjeg HU8500 modela iste dijagonale (dubina 11 cm).

Kao i HU8500 model, tako i JS9502 ima svega dva priključka na svojoj poleđini. Jedan priključak za napajanje, a drugi za One Connect Box. Poleđina je u kombinaciji površina glatke i mat teksture.

Priloženi One Connect Box je ove godine izrađen od plastike (prošlogodišnji je bio metalni), srebrne je boje i priključke ima na poleđini i sa strane.

samsung-65js9502-one-connect

Od priključaka JS9502 broji sve one aktualne, uključujući 4 HDMI-ja s podrškom za Ultra HD/60p signal, 3 USB-a od kojih je jedan u verziji 3.0, analogne ulaze (uz priloženi adapter), antenske ulaze i RJ-45 priključak za mrežu.

U cjelini, kvaliteta izrade je na visokom nivou i u skladu s cjenovnom klasom. Ipak, očekivali smo kako će i One Connect Box biti u metalnom kućištu.

 

 POBJEDNIK: izjednačeno
paragraph-separator-divider

Daljinski upravljač (Remote Control)

LG 55UF950V

lg-uf950v-remote

Hibrid. Standardni “čarobni” daljinski upravljač. Magic motion remote 2015. Zovite ga kako želite, no LG je nakon niza godina odvajanja standardnog i Magic motion daljinskog upravljača napokon objedinio najbolje iz oba svijeta. Novi model kombinira sve što smo do sada voljeli na Magic motion upravljaču – osjetljivost na pokrete, kotačić i dobru ergonomiju sa standardnim tipkama. Tako su tu numeričke tipke, tipka za teletekst, odabir ulaza, EPG vodič itd.

Upravljač je u potpunosti izrađen iz plastike, glatke donje površine. Kotačić koji je ujedno i tipka za potvrđivanje se nalazi u lagano uvučenom dijelu, tako da ćete ga s lakoćom i u mraku opipati. Iako upravljač nema pozadinsko osvjetljenje niti fosforescentne tipke, u mraku je navigacija izvediva s obzirom da se Home tipka nalazi odmah iza navigacijskih strelica i karakterističnog je izduljenog oblika. Tipke za reguliranje glasnoće i promjenu kanala su također karakterističnog oblika, a tu su i oznake za slijepe i slabovidne osobe.

S obzirom na odličnu kombinaciju ergonomije i mogućnosti, LG-jev daljinski upravljač odnosi pobjedu u ovom dvoboju. S obzirom na konkurenciju, vrlo vjerojatno je ovo najbolji daljinski upravljač ove godine.

Samsung 65JS9502

samsung-65js9502-remotes

Samsung je zadržao isti pristup što se izbora daljinskih upravljača tiče kao i ranijih godina, tako da u ambalaži nalazimo jedan novi Smart Control i dobro poznati standardni upravljač. Standardni je potpuno jednak kao i ranijih godina, kompaktan i s velikim brojem tipaka od vrha do dna.

Novi Smart Control daljinski je potpuno drugačijeg dizajna u odnosu na prošlogodišnji model, a koji je bio najbolji daljinski upravljač 2014. godine prema našem mišljenju. Ovalnu geometriju ove je godine zamijenio izdužen oblik blago savinutog oblika s tipkama smještenim u gornjoj polovici. Vješta imitacija brušenog aluminija mnoge će prevariti, a blago valovita poleđina asocirati na gumu. Ipak, pažljivija analiza će otkriti plastiku s obje strane, dobre završne obrade.
Nažalost, praktičnost korištenja je lošija nego na prošlogodišnjem modelu. Za početak, tipka za potvrdu nema nekoliko funkcija kao prošle godine. Sada se između navigacijskih strelica nalazi samo tipka za potvrdu, a ne više površina osjetljiva na dodir koja je služila za skrolanje i aktiviranje pokazivača na zaslonu.
Da biste pozvali pokazivač, sada je potrebno palac premjestiti na drugu poziciju iznad strelica, na malenu tipku pored koje se nalaze klackalice za promjenu kanala i ugađanje glasnoće. Ovakvim razdvajanjem je bitno smanjena kvaliteta korištenja, posebno u zamračenoj prostoriji.
POBJEDNIK: LG
paragraph-separator-divider

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

LG 55UF950V

lg-uf950v-webos2

UF950V je opremljen webOS operativnim sustavom u verziji 2.0. Optimizacije koje je LG proveo nad webOS-om, kao i 8-jezgreni procesor s 3 GB radne memorije osiguravaju glatku navigaciju, brzo pokretanje i izvođenje aplikacija, te u cjelini odlično iskustvo korištenja.

Logika webOS-a se nije promijenila u verziji 2. Jednostavnost je i dalje na prvom mjestu, uz naslovnicu koju korisnik može presložiti kako god to želi. Više o osnovnoj logici webOS-a možete saznati u našem edukativnom video prilogu.

Osim veće brzine rada, novost ove godine su brze postavke – ikone za brzi pristup bitnim postavkama koje se prikazuju uz desnu stranu zaslona. Sada možete promijeniti karakteristike slike ili zvuka, podesiti tajmer ili roditeljsku zaštitu bez da ulazite u dodatne izbornike. Naravno, za precizno podešavanje slike ili zvučnih karakteristika i dalje su napredni izbornici nužni, no ovo je u svakom slučaju praktičan prečac.

lg-uf950v-content-store

Na naslovnici koju možete presložiti kako želite, sada se nalaze dvije fiksne opcije. Prva je LG Content Store s pristupom aplikacijama i 3D sadržajima, te My Channel, a u koji možete postaviti svoje omiljene TV programe. Ovo je ponovno mnogo praktičnije jer sada još brže možete doći do kanala koje najčešće gledate.

Jedini nedostatak koji smo uočili, a koji je prisutan i kod Samsungovog Tizen operativnog sustava jest Full HD rezolucija sučelja. Nekako smo očekivali kako će oba proizvođača ove godine implementirati Ultra HD sučelje, no za to je očito prerano.

Voljeli bismo vidjeti i više slobode nad uređenjem pojedinih segmenata sučelja, poput odabira više vrsta pokazivača ili prikaza direktorija u multimedijalnom reproduktoru.

U cjelini, webOS u verziji 2.0 funkcionira mnogo bolje i brže nego prije, te je ozbiljan kandidat da postane najbolja Smart TV platforma ove godine.

lg-uf950v-folders

Samsung 65JS9502

samsung-65js9502-smarthub-2015

JS9502 krasi novi Tizen operativni sustav koji je baziran na Linuxu i osim na televizorima svoju primjenu bi mogao imati i u pametnim telefonima, vozilima, kamerama i računalima. Slično kao što je LG prošle godine okrenuo list i NetCast zamijenio webOS-om, tako Samsung ove godine svoj SmartHub nadograđuje Tizenom.

Moto Tizena je lakše, brže i inteligentnije, te je u tom stilu i oblikovano korisničko sučelje. Klikom pokazivača na zaslon prikazuju se velike ikone na sve četiri strane, čime se lako može ugađati glasnoća, mijenjati kanali, otvoriti izbornik s opcijama ili osvježenu SmartHub naslovnicu.

Na prvi pogled, ideja SmartHub naslovnice je vrlo slična LG-jevom webOS-u. Duž donji dio zaslona se nalaze najčešće korištene aplikacije, a koje nije moguće onako lagano preslagivati kao na webOS-u, već je zasebne moguće “zalijepiti” na prvu poziciju. Aplikacije nije moguće  dodavati na Recent izbornik već je prvo potrebno pokrenuti istu da bi se ona prikazala i zatim s njom dalje manevrirati.

samsung-65js9502-appstore-2015

Osim Recent prikaza aplikacija, tu su i Featured aplikacije unutar koji se nalazi i App galerija gdje je moguće pretraživati sve dostupne aplikacije. Dobra je vijest što se na izbor nudi veliki broj aplikacija, mnogo više nego na konkurentnim Smart TV platformama, uz sve one dobro poznate poput YouTubea, Vimea, Facebooka i ostalih. U trenutku pisanja ovog teksta pojedine aplikacije nisu funkcionirale, poput BBC News. Sličnu situaciju smo već susreli na drugim Smart TV platformama koje su svježe stigle na tržište, a na kojima su aplikacije proradile u relativno kratkom periodu.

Nakon paljenja televizora SmartHub naslovnica se prikazuje unutar 2 sekunde, što je odličan rezultat s obzirom da je potrošnja u stanju pripravnosti manja od 1 W. Ipak, tijekom korištenja smo uočili kako glatkoća izvođenja nije onako dobra kao primjerice prošle godine i tu ne mislimo samo na animacije i tranzicije već na cjelokupan dojam nakon testiranja.

Kod Tizena vidimo onaj isti manjak optimizacije kao i kod webOS-a prošle godine, sporo učitavanje, ponekad preduge “crne” ekrane, te trzanje u izvođenju aplikacija. Koliko će Samsung poraditi na optimizaciji ostaje da vrijeme pokaže, no toplo se nadamo da poboljšanja neće ostaviti za 2016 lineup već da će ih implementirati i na ovogodišnje modele.

Unatoč tomu što se ovdje radi o Ultra HD televizoru, sučelje je i dalje u Full HD rezoluciji, tako da su bridovi slova meki, a ikone zrnate.

Smatramo da Tizenu treba još dosta optimizacije kako bi se izvodio barem onako glatko kao prošlogodišnji Smart Hub. Također, sama SmartHub naslovnica bi trebala biti intuitivnija, te pružiti veću fleksibilnost u dodavanju aplikacija kao i u njihovom razmještaju.

POBJEDNIK: LG
paragraph-separator-divider

Multimedijalna podrška

LG 55UF950V

lg-uf950v-subtitles
Titlovi najveće veličine

Ugrađeni media player podržava sve danas aktualne formate, uključujući HEVC (h.265). Podržana je i Ultra HD rezolucija videa.

Unutar SmartShare segmenta moguće je pozvati multimedijalne datoteke preko povezane USB memorije, pametnog telefona, tableta ili računala. Podrška je na visokom nivou kao i proteklih godina, tako da smo uspjeli učitati niz DivX, XviD, MOV, TS, M2TS i MKV datoteka.

Brzina samog učitavanja je dobra i titlovi se prikazuju s dijakritičkim znakovima i moguće ih je fino podesiti po veličini i sinkronizaciji s filmom.  Ispravno su se prikazivali titlovi unutar MKV spremnika kao i kao zasebne datoteke, preko USB-a i mreže.

U cjelini nam se multimedijalni reproduktor više svidio zbog svoje brzine i preglednosti na LG-jevom nego na Samsungovom modelu.

Preko digitalnog optičkog audio izlaza uspjeli smo poslati 5.1 Dolby Digital / DTS zvuk, no tek nakon podešavanja Sound Out opcije na External Speaker (Optical/HDMI ARC).

Samsung 65JS9502

samsung-65js9502-subtitles
Titlovi najveće veličine

Multimedijalni reproduktor na Samsungovom JS9502 modelu se krije iza kartice My Contents, te objedinjuje sve izvore od USB-a, mreže, povezanih pametnih telefona i tableta.

Reproduktor je uspješno reproducirao sve MKV datoteke Full HD rezolucije koje smo pokrenuli preko lokalne mreže i preko USB-a, h.264 i h.265 sustava kodiranja. Ovo je ujedno i prvi televizor koji je barem nakratko uspio reproducirati vrlo zahtjevnu Crowd Run 2160p50 sekvencu i to mnogo bolje preko Synology DS214se NAS servera nego preko USB 3.0 Seagateovog vanjskog diska.

Kao i LG-jev top model, tako i JS9502 nije mogao reproducirati niti jednu sličicu najzahtjevnijeg materijala koji imamo, Tears of Steel 2160p24 MKV u 10-bitnoj boji i varijabilnog bitratea od 139192 Kbps (oko 17 MB/s). 12 minuta ovog zapisa zauzima 11.9 GB.

Preko USB-a, JS9502 je reproducirao titlove unutar MKV spremnika kao i one u zasebnih datotekama, dok su preko mreže radili samo oni unutar MKV-a. Preko mreže nismo mogli niti ugađati veličinu titlova. Vjerujemo kako je ovo posljedica novog Tizen operativnog sustava, te da će biti ispravljeno kroz naredne nadogradnje budući da je na prošlogodišnjim modelima ispravno radilo.

HD audio formati nisu podržani, no zato rade DTS i Dolby Digital, a koje je također moguće poslati u 5.1 formatu na vanjske audio uređaje.

 POBJEDNIK: LG
paragraph-separator-divider
Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

28 komentara

 1. Kao i uvijek-detaljano i jasno objašnjeno.
  Svaka čast-iskrene čestitke na trudu uloženom u ovakve recenzije.
  Hoćete li imati u recenzijama i sonyeve modele za ovu godinu.?

  1. Hvala papundek na lijepim riječima. Da, mnogo je truda i vremena uloženo, no nadam se da će biti od koristi čitateljima. Još spremam video recenziju na engleskom plus kalibracije za gaming.

   Sonyeve modele ću zatražiti, koje biste htjeli da testiram?

   1. Pozdrav, hoćete možda radit za ovaj lg 55uf950V 3d kalibraciju s postavkama.?
    Od sonya najviše me zanimaju modeli Sony -55X8505C – i možda najočekivanij model dolazi u 7mj Sony 55X9005C

 2. Ja sam sebi narucio Sony 55X8509C. Gledajuci 55JS8500 i ovaj Sony i to u zatamnjenom prostoru, na isti DVB-t signal, ma koliko Samsungu izmjenjivao postavke, Sony mi na tvornicke postavke daje puno prirodniju sliku,sa ljepsim

  bojama, te sam primjetio da na sportske scene Samsung malo trza, dok ovaj pegla sve krasno. Ne govorim da Samsung nije dobar, dapace, ali je i skuplji skoro 4000kn, ali vjerujte mi da to ne opravdava.

  1. Samsungovim modelima treba više podešavanja slike da bi bila prirodna, posebno ako je gaming u pitanju. No Samsung je otišao zbilja daleko zadnjih par godina i to je već danas jako dobro već ravno iz pakiranja (mislim na Movie mod).

 3. Odlična recenzija.
  Darko, molio bih tvoje mišljenje (dojam) o slijedećem:
  Da li ti se čini, ako se prikazuje FHD video na FHD TV-u i isti taj FHD video na UHD TV-u, da je slika zapravo oštrija na FHD TV-u, nešto slično kao kada se na PC monitoru gleda sadržaj u nativnoj rezoluciji monitora i sadržaj čija je rezolucija niza od nativne rezolucije monitora, kada je slika vidno mutnija.
  Čini mi se da je slična stvar i sa TV panelima bez obzira na njihov proklamirani upscaling.

  1. Hvala Leo!

   Skaliranje FHD na UHD panel nije ni približno onako loše kao kada se na monitor šalje rezolucija koja je manja od nativne. Jedan od razloga je što je skaliranje u osnovi jednostavno (svaki piksel se jednostavno učetverostruči, tako da nema informacija koje padaju “između” piksela (osim kod HD Ready i SD materijala). Proizvođači imaju skaliranje koje dovoljno dobro odradi posao u zaglađivanju linija, a i Sharpness kontrola može malo doprinjeti dojmu veće oštrine. U praksi, s udaljenosti od dvije dijagonale ekrana ne mogu vidjeti razliku primjerice između 55″ FHD i 55″ UHD TV-a koji prikazuju isti FHD signal. Zapravo ponekad i zaboravim da testiram UHD TV :).

 4. Odlicna recenzija mene isto tako zanima hocete li raditi recenzije za neke sony televizore, te da li imate u planu recenzije nekih soundbarova

  1. Hvala! Upravo pregovaramo vezano za Sony modele, trebali bi dobiti modele serija 7, 8 i 9. Soundbar možda koji dođe na test, no nisu nam prioritet.

 5. Odlicna recenzija, doduse mene isto tako zanima hocete li raditi recenzije za neke sony televizore te za zvucne sustave (soundbar)

  1. Hvala Igore – da, biti će testova Sonyjevih modela definitivno. Nažalost sve ove godine nekako dolazi kasno tako da ćemo imati dosta zaposlenu jesen (s obzirom da se tijekom ljetnih mjeseci ipak malo više vremena provodi AFK :).

 6. Darco dali je u planu usporedni test sa Samsung JU7002 i JU7502 ? Zanima me sta je bolje od njih u toj cjenovnoj klasi, volim Samsung ali nisam spreman izdvojiti 12-13k kn za nesto sto ce dati losiju sliku od 4 godine stare Samsung plazme.

  Tnx

  1. Pozdrav Jozo,

   U najavi su mi Samsungovi modeli serija 6, 7 i 8, s time da ću najprije riješiti 6 i 7 s obzirom na interes kod publike. Budem vidio hoće li biti moguće istovremeno testirati više modela s obzirom na raspored testiranja.

 7. pozdrav Darko ,za vas i vasu ekipu,planiram kupiti ovaj model tv LG 49LB870V pa me interesuje vase misljenje ,televizor je za sve upotrebe ali glavno je 2d i 3d veliki pozdrav za vas hvala.

  1. Pozdrav Dragane,

   LB870V je najbolji LG-jev Full HD televizor za 2014., dobro zaokružen što se tiče kvalitete slike, Smart TV-a i media playera. Ako planirate dosta 3D materijala gledati onda definitivno je to dobar izbor zbog polarizacijskog 3D prikaza, a koji je vrlo ugodan i daje dobar osjećaj dubine. Iako biste s LG-jevim Ultra HD modelima (npr. modelom UB850V https://hdtelevizija.com/2014/12/29/lg-49ub850v-ub850v-ultra-hd-webos-televizor-recenzija/) dobili oštriju 3D sliku, ne preporučam ga zbog jako izraženog dupliranja objekata (eng. cross talk). Ukratko, model koji ste razmatrali ima preporuku s naše strane, posebno sada kad je dostupan po konkurentnoj cijeni.

 8. Pozdrav Darko može mala pomoć imam plazmu panasonic 42gt60 alibi htio uzeti veći tv i tvoja preporuka moj favorit je LG49UF8527 ILI možda Samsung UE48JS8502 većinom gledam filmove u HD ili card sharing utakmice

  hvala na odgovoru

 9. Veliki pozdrav Darko, gotovo svaki dan pročitam nešto od tebe na HDTeleviziji,
  trebao bih za koji dan da kupim TV ali se veliko razmišljam između LG 55UB950v i LG 49UF8507v, cijena je ista, da li su to isti paneli tvoja preporuka od ovih dva LG-a ili da se zadovoljim sa LG 49UF7707 ako je kvalitet slike isi iako nema 3D,Hvala!

 10. Čitao sam nedavno da će cijene Samsung SUHD modela u USA pasti i po nekoliko hiljada dolara. Može li se to očekivati i kod nas? Konkretno za model JS8500. Recimo tamo negdje na jesen?

 11. Darco vase recenzije su stvarno fantastične
  Dugo sam se dvoumio između ova dva televizora LG 55UF950V i Samsung 65JS9502 odnosno Samsung UE55JS9002
  Samsung me je privukao svojim One Connect Box-om što je stvarno definitivno odlična stvar isto tako privukao me je mogučnošču updatea odnosno kroz godinu ili dvije mozeš promijeniti cijeli sustav tv odnosno gledajući realno mozeš imati kompletan novi TV iako je star npr već dvije godine.
  Zanima me da li je to moguće i kod LG 55UF950V obzirom da nigje nisam naisao na taj podatak
  Samsungova prednost bila je i ta da uz nekih 600 kn mozete dobiti produženu garanciju za proizvod na 5 godina. Lg produzene garancije nema osim u nekim akcijama.
  Samsung je u mojim očima bio u velikoj prednosti one conect box, update, garancija i onda sam imao mogučnost sjesti ispred oba televizora u isto vrijeme
  Samsung UE55JS9002 je definitivno dobar tv ako ga kupujete samo za sebe i ako ga samo vi gledate. Ako sjedite sa ekipom u boravku i gledate tekmu i sl odnosno zelite otići po pivo ili sl do frizidera …………….. tada nastaje problem. Čim ste izašli iz kuta od 25-30 stupnjeva od centra ekrana gotov je vas dozivljaj. Definitivno ravan tv. Barem moje mišljenje. LG je na putu prema meni :)

 12. Sa LG tv-om neces imati problem sa kutom gledanja al mozda budes imao problem sa crnom bojom u mracnoj prostoriji (vise ce liciti na sivu).
  Hajd javi utiske….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!