Audio-video uređajiIFA - BerlinPanasonicSajmovi elektronikeVijesti

Manjak Ultra HD 4K materijala Panasonic rješava specijaliziranim YouTube kanalom

panasonic-4k-online-player

Ovogodišnji IFA sajam u Berlinu na svakom koraku promovira Ultra HD 4K televizore rezolucije četiri puta veće od Full HD modela koji su aktualni standard. Pitanje koje se postavlja jest gdje pronaći sadržaje 4K rezolucije da bi se u potpunosti moglo uživati u oštrini koju mogu pružiti 4K televizori? Panasonic smatra da ima rješenje i navodi YouTube servis kao izvor tisuća sati Ultra HD 4K materijala koji se već tamo nalaze. Za one koji traže kvalitetu, tu je Panasonicov vlastiti 4K YouTube kanal, a koji je moguće pratiti na njegovom WT600 televizoru, prvom Ultra HD modelu koji će proizvođač plasirati na tržište.

Na Panasonicovom 4K YouTube kanalu se trenutno nalazi samo četiri Ultra HD sadržaja koje je Panasonic tamo postavio, no tu su i izdvojeni kratki filmovi iz nekoliko kategorija koje su poslali drugi korisnici, a koji uključuju tematiku prirode, krajolika, svemira, akcije, igara i najave filmova.

Osim putem YouTubea, vlasnici Panasonic Ultra HD televizora će također moći reproducirati 4K sadržaje koje snime GoPro sportskom kamerom. Bez obzira na to što Panasonic ističe svoje “4K Online Player” i mogućnost reprodukcije sadržaja snimanih 4K kamerama, pravih sadržaja vrhunske kvalitete za sada nema, te je u tom pogledu korak dalje otišao Sony sa svojim (za sada nedostupnim u Europi) 4K Media Playerom FMP-X1 i Video Unlimited 4K video-na-zahtjev servisom.

Panasonic 4K YouTube kanal >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!