Home » Vijesti » 3D » Panasonic predstavio najlakše aktivne 3D naočale

Panasonic predstavio najlakše aktivne 3D naočale

Samsungov Silhouette model 3D naočala predstavljen na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu više nije nosioc titule najlakših naočala na svijetu – ona sada pripada Panasonicu. Naočale će biti dostupne u tri veličine od kojih mala i srednja imaju masu od 26 grama, dok je velika inačica jedan gram “teža”. U odnosu na Silhouette, masa se smanjila za jedan, odnosno dva grama što je bilo dovoljno za osvajanje titule i pomicanje granice za nove izazivače. Nove Panasonic naočale su aktivne i za svoj rad koriste integiranu bateriju – nakon dvije minute punjenja naočale će raditi 3 sata, dovoljno za gledanje cijele produljene inačice Avatara, a ako “na žici” ostane pola sata, trajanje će iznositi čak 25 sati.

Dizajn se nije mnogo mijenjao u odnosu na drugu generaciju Panasonic naočala, tako da naočale izgledaju klasično uz gradijent boje koja označava pojedinu veličinu. S time rečeno, unatoč manjoj masi, smatramo Samsungov Silhouette model i dalje vizualno najatraktivniji od svih dostupni 3D naočala…

Fons: Akihabara

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

6 komentara

  1. Da lebde same u havi ovo je glupost, dok god trebaju naocale 3D je budalastina.

  2. evo baš sam neki dan bio u kinu i gledao 3d pirata s kariba,film je bio odličan ali 3d efekt je bio 0,na moju žalost nije bilo 2d-a,gledao sam 3-4 filma meni je iskreno taj 3d obično smeae koje platiš skuplje

  3. A cena je prava sitnica.Dok se drugi utrkuju sa besplatnim plasticnim cvikama i pasivnoj tehnologiji ovi furaju najskuplje naocare koje mozes zamisliti.

  4. Kao da su original Ray Ban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*