Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDUltra HD 8KVijesti

LG najavljuje još veće OLED televizore 8K rezolucije

lg-ultrahd-oled-77EC9800

Vodeći proizvođač OLED zaslona na svijetu, LG.Display, objavio je kako će do kraja godine biti u stanju proizvesti OLED televizore u veličini od 110 inča (280 cm) u svojoj novoj tvornici 8. generacije. Osim velikih dijagonala, veseli podatak kako je postotak dobrih komada koji izađu s linije dosegao čak 70%, što je značajno poboljšanje u odnosu na ne tako davnu 2012. godinu, a kada je manje od 10% zaslona izlazilo ispravno. Uz sve navedeno, LG.Display tvrdi kako će njihovi zasloni moći prikazati 8K rezoluciju, što je četiri puta gušći zapis od tek nadolazećeg Ultra HD-a s rezolucijom od 3840×2160 piksela.

LG navodi kako bi već danas mogao proizvesti 8K OLED, no tako veliki broj piksela bi nepovoljno utjecao na vijek panela, tako da trenutno rade na pronalaženju novih materijala i optimizaciji istih za duži radni vijek.

Kompanija vjeruje kako je budućnost digitalnih zaslona u OLED tehnologiji i još je početkom godine najavila otvaranje nekoliko novih tvornica van matične Južne Koreje kako bi pripremila dovoljno televizora za masovno tržište. Istina, OLED televizori se za sada jako slabo prodaju zbog ograničenog broja modela i visoke cijene, no LG navodi kako se značajan pad cijena očekuje već sredinom 2015. godine, zajedno sa većim brojem modela različitih karakteristika i veličina ekrana.

LG OLED TV lineup za 2014 >>

Izvor: FlatPanelsHD

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Uz to i vijest da će Panasonic i Sony,nakon propale zajedničke suradnje,kupovati oled panele od LG-a.
    S obzirom da je Samsung,za sada,odustao od oleda,LG se definitivno izdigao kao glavni igrač u ovome segmentu.Hoče li im se isplatiti,vidjet čemo.Ja i dalje vjerujem da je OLED budučnost,a ne nikakvi 3D,4K,8K,Smart TV i ostale piz….

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!