4K Ultra HDAudio-video uređajiLG ElectronicsOLEDVijesti

Prvi detalji LG-jevih OLED televizora za 2014. godinu

lg-oled-lineup2014

LG Electronics, proizvođač prvog globalno dostupnog OLED televizora čiji test ste mogli pročitati na ovim stranicama, u 2014. godini značajno proširuje ponudu zaslona nove generacije. Danski FlatPanelsHD je objavio prve detalje novog lineupa, a na čijem se vrhu ponosno ističu modeli oznaka EC9700 & EC9800 – prvi OLED televizori s Ultra HD rezolucijom. LG-jev prošlogodišnji EA980W model će se nastaviti prodavati i ove godine, zajedno s povoljnijom varijantom bez zvučnika u prozirnom postolju, te s još povoljnijom cijenom. Svi navedeni OLED televizori će imati zakrivljeni ekran osim “Gallery” EA8800 modela 55″ velike dijagonale, a koji također očekujemo na europskom tržištu.

LG EC9700 & EC9800 (Ultra HD OLED)

lg-ultrahd-oled-77EC9800

Vrh ponude LG-jevih televizora za 2014. godinu, uz OLED tehnologiju i Ultra HD zaslon, posjedovati će novo webOS Smart TV sučelje i HDMI u verziji 2.0. Kao priprema za buduće sustave komprimiranja sadržaja, televizori će podržavati HEVC kodirane sadržaje, a čije vrijeme tek dolazi. LG će se nastaviti držati svoje polarizacijske 3D tehnologije, a koja će u Ultra HD rezoluciji omogućiti prikaz pune HD razlučivosti koja nije bila moguća na Full HD televizorima zbog načina na koji polarizacijski prikaz funkcionira (prikazujući svaku drugu liniju sadržaja za svako oko). Magic remote daljinski upravljač će biti standardni dio pakiranja, zajedno s podrškom za bežičnu sinkronizaciju zvuka (više o ovome nakon testa) i s ugrađenim Wi-Fijem.

Oznake modela: 55EC970V, 65EC970V i 77EC980V

LG EA980V & EC970V (OLED)

lg-55ea980w-background

Prošlogodišnja serija EA980V će se nastaviti prodavati i ove godine, te će i dalje biti dostupna isključivo u 55″ varijanti sa zakrivljenim zaslonom. EC970V bi trebao biti povoljniji model bez zvučnika u prozirnom postolju. S obzirom da se oba smatraju modelima za 2013. godinu, webOS platforma neće biti integrirana.

lg-ea980-oled-tv
Varijanta OLED televizora bez ugrađenih zvučnika.

Oznake modela: 55EA980V i 55EA970V

LG EA8800 (OLED)

 lgea880-gallery-oled

EA8800 je također model za 2013. godinu, premda se na europskom tržištu nije uopće pojavio sve do tekuće godine. To je ujedno i jedini OLED TV u LG-jevoj ponudi (i ponudi OLED televizora globalno) koji ima ravni zaslon. Model će biti dostupan samo za tržište Europe i već se je pojavio na nekim tržištima (npr. tržištu Velike Britanije po cijeni od 7000 brit. funti).

lg-gallery-oled-side

Osim što je potpuno ravan i što se nalazi u jedinstveno oblikovanom kućištu koje imitira umjetničko djelo s okvirom i bijelom podlogom kao da je riječ o platnu, EA8800 je moguće odvojiti iz okvira i koristiti bez zvučnika kao najtanji televizor/monitor ikada viđen do sada. U tom je slučaju nužno montiranje na zid jer postolje za ovaj model ne postoji, no ne sumnjamo da će fantastično izgledati na svakom zidu. Naravno, ne smijemo zaboraviti kako se i ovdje radi o OLED zaslonu s WRGB tehnologijom izrade, što u prijevodu znači izvrsna slika iz svakog kuta gledanja, savršena crna boja i beskonačan kontrast, te velika oštrina bez obzira je li riječ o statici ili dinamici.

Kao i kod EA980V i EC970V modela, tako i ovdje webOS platforma neće biti dostupna.

Oznaka modela: 55EA880V

Sve u svemu, LG je jedini proizvođač ove godine koji ima za ponuditi pravu paletu OLED televizora – nadamo se kako će neki od njih stići i na naše tržište.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!