Analize tržištaAudio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG vjeruje da je budućnost u OLED tehnologiji, otvara postrojenja diljem svijeta

LG-oled-tv

Uz objavu o novim OLED televizorima koji će biti predstavljeni na CES sajmu u Las Vegasu, LG Electronics je također obznanio otvaranje novih postrojenja u nizu zemalja izvan Južne Koreje, a kojima će nastojati zadovoljiti povećanu potražnju za OLED-om u godinama koje slijede. Tvrtka je već završila izgradnju novih postrojenja u Brazilu, Poljskoj, Kini i Tajlandu te napredni pogon u Meksiku koji počinje s radom ove godine, a proizvodit će OLED televizore za sjevernoameričko tržište.

Kako se navodi u priopćenju, kreiranjem ove velike globalne mreže za proizvodnju OLED televizora LG stvara rano vodstvo u TV tehnologiji nove generacije. Ovim strateški postavljenim proizvodnim pogonima za lokalno i okolna tržišta LG želi smanjiti troškove i povećati cjenovnu konkurentnost.

Do danas su svi OLED zasloni bili proizvedeni u Južnoj Koreji gdje se nalazi centrala LG Electronics. Otvaranje novih proizvodnih linija u drugim zemljama i na drugim kontinentima potvrda je zrelosti proizvodnog procesa, te velikog napora kompanije kako bi se istaknula pred konkurencijom i zadržala vodeću poziciju u tehnologiji novih digitalnih zaslona. Kompanija je već počela prodavati OLED panele ostalim proizvođačima, među kojima je prvi kineski Skyworth, a koji je već predstavio 55″ OLED TV s ravnim zaslonom. Ovo je također dobra vijest za sve koji očekuju pad cijena OLED televizora, premda će proći još neko vrijeme dok isti ne postanu masovno dostupni kako po količinama, tako i po cijeni.

lg-ultrahd-oled77EC9800
Prvi LG-jev Ultra HD televizor s OLED tehnologijom mogao bi se pojaviti u trgovinama već ove godine

Izvor: LG PR

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!