Analize tržištaVijesti

LG povećao profit u zadnjem kvartalu 2013. zbog dobre prodaje premium televizora

lg-webos-interface

LG Electronics je objavio veći operativni profit u posljednjem kvartalu 2013. godine nego što su analičari predviđali, prvenstveno zbog dobre prodaje televizora visoke klase. Televizori čine čak 40% LG-jevog prometa za četvrti kvartal, dok 24% dolazi iz mobilnih telefona i 19% iz kućanskih aparata. Kompanija predviđa promet od 57.67 milijardi dolara (oko 321.8 milijarde kuna) za 2014. godinu, što je 7-postotni porast u odnosu na 2013.

Kako navodi Reuters,  LG Electronics je promovirao svoje najprofitabilnije televizore u zemljama s dobrom ekonomijom gdje su kupci spremni platiti višu cijenu, no gdje tržište TV-a  pokazuje znakove stagnacije. LG Electonics je poslije Samsung Electronicsa drugi najveći na svijetu proizvođač televizora, a čije panele koriste i drugi proizvođači (Panasonic, Sony, Philips,…). U 2013. godini LG Electronics je prvi lansirao OLED televizor i uz najavu velikog broja novog modela nametnuo se kao predvodnik u plasiranju televizora nove generacije na tržište. Uz navedeno, kompanija također otvara nove tvornice kako bi se pripremila na povećanu potražnju za OLED televizora u godinama koje dolaze.

Direktor financija u LG-ju, Jung Do-hyun, izjavio jest kako unatoč padu globalnog tržišta TV-a u posljednjem kvartalu, kompanija je uspjela ostvariti veći profit zbog povećane prodaje high-end modela u Sjevernoj Americi i Europi. Plan je dodatno povećati profit ove godine kroz proširenje premium linije televizora (najviša klasa – Ultra HD i OLED), no rizik ostaje zbog promjena vrijednosti valuta u zemljama koje su u razvoju.

Više informacija na stranicama Reutersa >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!