Audio opremaHome CinemaRecenzije

Usporedni XXL test: Panasonic soundbar, Samsung 2.1 i Sony 5.1 kućna kina u cjenovnom razredu 3500 do 4000 kn

usporedni-test-kina-header

Na tržištu se danas mogu pronaći tri osnovna tipa gotovih kućnih kina – soundbar, 2.1 i 5.1 sustavi, različitih karakteristika i cjenovne kategorije. Uz filmske sadržaje snimane u 5.1 tehnici, logična je preporuka investicija u 5.1 sustav za najbolji rezultat, no zbog ograničenja u prostoru gdje planiramo instalirati kućno kino, kao rješenje tražimo 2.1 ili soundbar sustave. Bežično povezan subwoofer je također poželjna stavka.  S obzirom da se radio o audio komponentama, proizvođači mogu koristiti razne termine i tehnologije koje bi trebale poboljšati kvalitetu zvuka i učiniti reprodukciju niskih tonova kao u kino dvorani, no realnost je ipak drugačija i od cjenovno pristupačnih sustava se mogu očekivati razni kompromisi. U suradnji sa Sancta Domenicom, na test smo dobili tri različite konfiguracije kućnih kina, soundbar, 2.1 i 5.1, podjednake cjenovne kategorije, te kroz niz testova pokušali doći do zaključka koji je od sustava najisplativiji i što se uopće nude kompletna kućna kina u klasi 3.500 do 4.000 kuna.

Općenite informacije o soundbar sustavima i kućnim kinima možete pronaći u našem vodiču >>

SPECIFIKACIJE

Proizvođač Panasonic Samsung Sony
Model SC-HTB520 HT-ES6200 BDV-N790W
Tip soundbar kućno kino s bežičnim subwooferom, ukupna snaga 240 W 2.1 sustav, ukupna snaga 400 W 5.1 sustav, ukupna snaga 1000 W
Optički pogon Ne Da (CD/DVD/BD/BD 3D) Da (CD/DVD/BD/BD 3D)
Broj satelita / (soundbar) 2 5
Subwoofer Da, bežični aktivan (1×15 cm membrana) Da, pasivan Da, pasivan
Broj HDMI priključaka 2 1  3
Optički/koaksijalni audio Da/Ne Da/Ne  Da/Ne
USB priključak Ne  Da (1x)  Da (2x)
Ethernet/mrežni priključak Ne  Da  Da
WiFi Ne  Da  Da
FM radio Ne  Da  Da
Utor za memorijske kartice Ne  Ne  Ne
HD audio dekoderi Ne, samo Dolby Digital i DTS  Da  Da

Značajke:

Panasonic SC-HTB520

Privlačan soundbar sustav s bežićnim subwooferom, stilski i tanak dizajn za elegantno rješenje, kompatibilan s 3D signalom i visoka kvaliteta zvuka.

Izlazni kanali 2.1ch (sa odvojenim subwooferom)
Izlazna snaga –  (RMS) Totalna snaga 240W
Prednji 60W x2 (1kHz, 4ohma, 10% THD)
Subwoofer 120W (100Hz, 8ohma, 10% THD)
Dolbyreg; Digital Decoder / Dolbyreg; Pro Logicreg; II
DTStrade; Decoder
ARC (Audio Return Channel)
FULL HD 3D kompatibilan
1080p izlaz (x.v.Colortrade;, Deep Color)
Bežični Subwoofer
VIERA Linktrade; 1 (HDAVI Control 5)
HDMI Izlaz 1
Montaža na zid
Optički ulaz 1
HDMI Ulaz 1 (BD/DVD)

Samsung HT-ES6200

Upotpunite slike koje vidite na ekranu punim zvukom 3D Sound Plusa. Analizirajući dubinu 3D slike, 3D Sound Plus sinkronizira zvuk kako bi odgovarao pokretu i dubini slike. Sada možete u potpunosti uroniti u 3D svijet.

Surfanje webom na velikom ekranu

Zašto surfati na računalu kad to možete raditi putem svog Smart sustava za kućnu zabavu i televizora? Unaprijeđeni Web Browser je još brži i jednostavniji za korištenje uz poboljšane mogućnosti pretrage. Osim toga, poboljšane značajke navigacije čine surfanje intuitivnim i lakim. Zaboravite na računalo i surfajte webom na velikom ekranu.

Maksimalno iskoristite tehnologiju bežičnog dijeljenja

Bežično pristupite i pokrenite streaming sadržaja s bilo kojeg kompatibilnog uređaja kao što su osobno računalo ili mobilni uređaj na svoj Samsung sustav za kućnu zabavu uz Samsung AllShare Play. To znači da možete dijeliti filmove, fotografije i glazbu preko jednog uređaja. Sada uz dodatak web pohrane, možete pristupiti, čak i dijeliti sadržaje i kad niste kod kuće.
* Web pohrana zahtijeva zasebnu registraciju kod vanjskog pružatelja usluga.

Optimizirajte videozapise s weba za svoj sustav za kućnu zabavu

Uz Samsung BD Wise Web i vaš sustav za kućnu zabavu, možete gledati filmove s weba na velikom zaslonu. Sustav automatski optimizira internetske videozapise podižući kvalitetu slike pa su slike jasnije, a tekst čitkiji. BD Wise Web može promijeniti i omjer stranica kako ne bi doščo do rezanja rubova filma.

Power Bass daje posebnu dubinu

Vaš Samsung sustav za kućnu zabavu dizajniran je kako bi pružio dublje niske tonove. Bas ima istu snagu kao prije, ali proizvodi dublji i bogatiji zvuk. Vibracije se šire zvučničkim sustavom kako bi osigurale da svi niski tonovi dođu do izražaja. Snažan zvuk će podići zabavu na novu razinu i donijeti vam doživljaj poput onoga u kinu. Uživajte u snažnom zvuku uz Samsung sustav za kućnu zabavu.

Povežite se sa širim spektrom zabave

Putem svog sustava za kućnu zabavu otkrijte novi svijet društvene i personalizirane zabave uz Samsungov unaprijeđeni Smart Hub i tri sjajne nove usluge. Family Story vam omogućuje dijeljenje posebnih fotografija, poruka i događaja s voljenima. Djecu će zabaviti i obrazovati značajka Kids. Možete i vježbati i upravljati svojim treningom uz Fitness. Uz pristup sjajnom sadržaju, kao i širokom rasponu Samsung aplikacija, pregledavanje weba i drugo, ovo je vrhunsko iskustvo obiteljske zabave.

* Sadržaj dostupan putem Smart Hub usluge ovisi o regiji.
* Pojedine Smart Hub značajke mogu zahtijevati nadogradnju firmwarea.
* Dostupnost usluge Fitness ovisi o regiji.

Uživajte u bežičnom pristupu svom digitalnom sadržaju

Wi-Fi Direct podiže zabavu na novu razinu omogućavajući vašem sustavu za kućnu zabavu povezivanje s kompatibilnim uređajima kao što su Galaxy S2 i Samsung Smart TV bez ikakvih kabela. Uz ugrađeni Wi-Fi možete brzo i jednostavno dijeliti i uživati u sadržaju na svome televizoru.

Gledajte filmove s USB-a

Uz ConnectShare Movie jednostavno priključite USB stick ili HDD u svoj sustav za kućnu zabavu i uživajte u omiljenim sadržajima. Značajka ConnectShare Movie smanjuje broj uređaja potrebnih za gledanje, slušanje i reprodukciju vaših omiljenih sadržaja. Reproducirajte glazbu izravno putem zvučnika svog sustava za kućnu zabavu i prebacite filmove i fotografije na veliki ekran. Iskusite širok raspon sadržaja u udobnosti svoje dnevne sobe.

Smart Volume donosi ravnotežu

Neki su programi glasniji od drugih. No Samsung sustavi za kućnu zabavu uravnotežavaju glasnoću. Smart Volume tehnologija omogućuje podešavanje i određivanje postavki kako bi se uravnotežile razine glasnoće. Sad možete uživati u omiljenim emisijama, filmovima i sportskim priredbama bez stalnog posezanja za daljinskim upravljačem.

Crystal Amplifier Plus

Samsungova tehnologija digitalnog pojačala, Crystal Amplifier Plus, pruža zvuk HD kvalitete. Ova je inovativna tehnologija dizajnirana kako bi dvaput filtrirala izvore zvuka za minimalnu distorziju i kristalno čist zvuk. Sada sve zvuči upravo onako kako bi trebalo.

HDMI (ARC)

HDMI ARC (Audio Return Channel) omogućuje lako povezivanje kompatibilnih uređaja za obradu audio signala televizora bez dodatnog optičkog kabela. Dva HDMI ulaza povezuju AV uređaje za potpuno novo audio iskustvo.

Sony BDV-N790W

Osigurajte svojim filmovima više čarolije uz slobodu koju pružaju bežični zvučnici

Full HD 3D Blu-ray Disc™ reproduktor, 3D surround zvuk, 1000 W, 4 Magnetic Fluid zvučnika, Wi-Fi®

–  uživajte u kvaliteti zvuka poput onoga u kinu 10x čišćeg u odnosu na DVD
–  bežični stražnji zvučnici i Wi-Fi uklanjaju potrebu za neurednim kabelima
–  glatko usmjeravajte videozapise i glazbu s interneta na televizor

Bolja slika, čak i za internet

Uz sliku 2D i 3D Blu-ray Discs™ medija i DVD-ova u Full HD rezoluciji autentičnih boja i maksimalno oštrih detalja uistinu ćete se moći uživjeti u radnju. Ako videozapise volite gledati putem interneta, naš paket tehnologija za sliku poboljšat će kvalitetu web-videozapisa te ćete moći uživati u prirodnoj reprodukciji slike i suptilno nijansiranim bojama, pri čemu će svaki piksel biti oštar.

Istražite svijet internetske zabave

Pogledali ste sve filmove iz svoje zbirke? Jedino ograničenje u usluzi Sony Entertainment Network jest vaša mašta – tu uslugu možete koristiti za usmjeravanje HD filmova, milijuna pjesama koje možete reproducirati u svom domu, omiljenih TV programa, web-preglednika i aplikacija za pregled vremenske prognoze, vijesti, igara i mnogih drugih sadržaja.

Veza, dijeljenje i zabava – bez kabela

Naši sustavi imaju ugrađenu funkciju Wi-Fi za dijeljenje dobrih stvari u životu. Pametni telefon ili tablet jednostavno možete bežično povezati kako biste u bilo kojoj prostoriji svog doma mogli dijeliti i reproducirati glazbu, videozapise i slike, što vam omogućuje da se opustite, zabavite ili ugostite društvo.

Zvuk u koji možete uroniti

Naša kućna kina ne nude vam samo vizualni spektakl, već i istinsko uživanje u zvuku. Uronite u 3D surround zvuk uz tehnologiju Magnetic Fludi koja daje čist i precizan zvučni signal te pametne senzore koji zvuk prilagođavaju akustici prostorije.

Adsense
1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

17 komentara

 1. uz kavu sam prčitao ovu mega recenziju kučnih kina i pomalo sam razočaran Panasonicom.mali broj priključaka,visoka cijena za tako slabo opremljeno kučno kino.Samsung bi smjestio u sredini kao što ste ga ocjenili.Sony me ugodno iznenadio sa mnoštvom priključaka,dizajnom i kvalitetom izrade čak sam sklon priznati da opravdava cijenu(uloženo dobiveno).Samo da još dodam da je ovo stvarno bio veliki test i u koji je uloženo puno slobodnog vremena volje i znanja da se sve to realizira.Svak čast Darko .

 2. Koliko ja znam a znam puno jer se hi-fi tehnologijom bavim 25g. ovo uopće nije bio test nego samo usporedba i to recimo osrednja ,ali ne vrijeđam nikoga,kuhar ako ti misliš da je ovo veliki test onda još jako puno trebaš učiti !!!

  1. nepoznati kolega.nisam vam mislio replicirat ali evo ipak ću.drago mi je da se još netko bavi sa hi-fi tehnologijom isto tako bi mi bilo draže da se uključite u rad foruma da, podijelite tosvoje znanje i ikustvo.kad već govorite o godinama koliko se bavite sa HI-FI tehnologijom mogu vam samo rći da se ja bavim time više nego vi imate godina.ako ovo nije test nego (kako vi kažete usporedba i to osrednja)zašto niste naveli što ne valja i dali svoje sugestije odvojili malo svog dragocjenog vremena.ima li na nekim portalima da je objavljeno nešto slično.za mene je ovo veliki test u ovom cjenovno rangu.dajte mi jedan primjer kako izgleda veliki test.na kraju krajeva kako bi bilo da svi isto mislimo.kad smo kod učenja ja još uvijek učim mada imam dosta godina.
   LP. i uživajte u svom HIGH END HI-FI tehnologiji

 3. Kao prvo želim reći da ovakva kućna kina koriste oni koji ne znaju a nit ih zanima hi-fi,nego samo žele nešto sve što čita da bi mogli uživat u filmovima ,ja ne želim nikoga vrijeđati ali samo laik koji se ne razumije u hi-fi neće skužiti da 90% ovih podataka imate na službenim stranicama svake firme pri opisu uređaja ,a prava recenzija ili test govori o mogućnostima samog kućnog kina u ovom slučaju,kakva je slika ,čitanja formata kako audio tako i video i da li postoje kakvi problemi ,audio zvuk ,te bežićna tehnologija prednosti i smetnje itd. ,kao drugo ja ovu stranicu pratim od mislim 2010g. i kad imam nešto za reći ja to kažem bilo to moje mišljenje ili kritika ali nikad ne vrijeđam da se zna !!!

  1. Pozdrav Ica,

   Hvala na komentaru, nakon što sam pročitao prvi u kojem navodite da ovo nije test nego usporedba zanimalo me na što točno mislite pod time – u drugom komentaru sam dobio na to odgovor. Kakva je slika – provjereno je odgovarajućim alatima, čitanje formata – također, bežična tehnologija je funkcionirala besprijekorno kako kod Panasonica, tako i kod Sonyjevog modela. Mogućnosti su navedene ukratko, a za sve detalje tu su korisničke upute dostupne online i proizvođačeve stranice – test je kreiran tako da se prokomentira kako što funkcionira i je li dobro implementirano, te gdje su slabe točke. Ostali detalji su prezentirani koliko sam mogao jasnije, a kako se radi o zvuku, područje je takvo da se može pisati naširoko i nadugačko i koristiti čitava paleta raznih riječi i termina kojima bi se opisao zvuk, odnosno koristiti razna mjerenja i alate koji bi zvuk pretvorili u grafikone, no do istog bi zaključka došli. Naime, danas se Hi-Fi spustio na tu razinu da već i sustavi ovog cjenovnog ranga zvuče dovoljno dobro da velika većina korisnika će reći da su “OK”, a oni koji su zahtijevniji neće takve sustave niti gledati, odnosno točno će znati što od njih mogu očekivati i koje su im slabe točke. Nema tu čarobnog štapića. Zapravo, postoji jedan “štapić”, odnosno soundbar koji bi audiofili uzeli u obzir, a zove se B&W Panorama – druga generacija će možda još ovaj mjesec stići kod nas, te ju planiram testirati.

   Na kraju, svi smo ovdje da nešto naučimo i pomognemo drugima kroz savjete i komentare. Stranica je ionako namijenjena širokom krugu čitatelja i potpuno je razumljivo da će nekome testovi biti upravo ono što treba, a drugome ne tako dobri.

 4. Pitanjce kaj se tiče Sonya i .mkv datoteka.
  Dal sigurno čita i titlove?
  Jer ja sam u dućanu probao staviti svoj stick sa 2 filma, jedan sa HR titlovima, drugi sa EN titlovima.
  Film čita, al titlove ne. Titlovi su bili .srt, sa istim nazivom kao i film.

  1. Pozdrav Ivica,

   Meni su radili titlovi preko USB povezanog diska, moguce da u ducanu ne koriste zadnju verziju firmwarea pa se zato nisu prikazivali.

 5. Pozdrav,
  zanima me kako je zamišljeno pozicioniranje zvučnika kod Sonya.
  Vidim da su zvučnici dosta kratki, a na službenom videu na Sonyevom siteu vidim da ih se stavlja pod televiziju, praktički na pod.

  Je li to zaista adekvatno rješenje, kako za prednje, tako i za satelite?
  Ili se očekuje montaža na zid ili na stalak?

  1. Pozdrav Srdjane,

   Sonyjevi zvučnici su predviđeni da se postave na niske komode ili na stalke visine pola metra do metar, odnosno i više ovisno o položaju sjedenja. Pravilo je da membrana zvučnika bude što direktnije usmjerena prema točki na kojoj će se nalaziti korisnik, tako da položaj na podu bi bio preporučljiv u slučaju ležanja na fatboy jastuku…

   1. Hvala na odgovoru. u uputama za pozicioniranje zvučnika postoji shema gdje su prednji postavljeni oko i ispod televizije, a stražnji sateliti na podu.
    I sam sam predpostavljao da svi moraju pucati u glavu slušatelja.

    Po vašoj procjeni, kako bi se taj sustav snašao u dnevnom boravku od cca 20-ak kvadrata?

    1. Za prostoriju takve kvadrature će biti sasvim solidno rješenje, ja sam ga testirao u cca. 25 kvadrata i soba je bila dobro popunjena zvukom.

     Inače, što se pozicije tiče, jako dobro dođe kalibracija na početku instlacije ovog kućnog kina tako da ćete i sami vidjeti kakav je odziv na kojoj poziciji.

 6. Pozdrav,
  teško sam opet našao ovaj test. Nema ga u izborniku pod nijednom kategorijom.

  Dal’ postoji mogućnost da testirate Sony-ev 2.1 sustav BDV-NF720? Da vidim kako se nosi sa ovim Samsungom i 5.1 Sony-em.

  Može li se postići imerzija u film na samo 2 njegova zvučnika. U dućanu ga, naravno, hvale. Te vizualno savršeno odgovara starom HX850 TV-u. Ovi novi modeli E4100, iako nude veće mogućnosti sa čitanjem formata, te NFCi bluetooth povezivanjem, su stvarno lošeg dizajna i djeluju na dodir vrlo plastično.

  Hvala!

  1. Pozdrav,

   Sekcija kućnih kina je dodana u izbornik na vrhu stranice, hvala na napomeni.

   Sonyjevo kućno kino za sada nije u planu za test, no ako se stvari promijene budemo ga uzeo na usporedno testiranje. Uranjanje u sadržaj se može postići, no ne treba očekivati čuda, posebno od subwoofera koji nema veliki volumen i biti će dobar samo za manje zahtjevnog korisnika. Meni osobno je kvalitetan subwoofer ključna komponenta za uranjanje u film, a odmah iza njega je kvalitetan centralni kanal jer on reproducira sve dijaloge i ono što se zbiva na ekranu. Surround je dobrodošao, jasno, no ne mogu reći da me na duge staze posebno impresionira, odnosno efekti su relativno rijetki i samo u akcijskim filmovima i 5.1 koncertima dolaze do izražaja.

   Koliko veliki dnevni boravak imate?

   1. Poštovani,
    zahvaljujem.
    Boravak je nekih 2.5m sa 4m.
    Što je najbolje, trenutno imam staro dobro kućno kino – DAV DZ810W. Znači,sve 4 samostojeća, stražnji bežični.
    Ali nemam HDMI utore, i nemam DTS HD na njemu. Tako da nisam siguran koliko bih izgubio sa prelaskom na ovaj NF720, ili eventualno N790W.

 7. Dobar dan ,pozdrav za vas Darko ,treba mi vasa pomoc, imam aktivni wireles bas samsung iz sistema HW-F850 ali imam samo bas , mogu li da ga spojim ili uparim sa nekim -bilo kojim sistemom jer meni treba centrala koja ima wireles najverovatnije ,ili sta bi moglo a da se napravi komplet i da radi nema veze koja je marka-proizvodjac samo da mogu da ga iskoristim, veliki pozdrav za vas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!