Audio-video uređajiVijesti

Mitsubishi LaserVue L75-A94 TV je energetski najučinkovitiji televizor velike dijagonale

mitsubishi-laservue

Dok su sve oči uprte u OLED kao tehnologiju na kojoj će se zasnivati televizori u bliskoj budućnosti, ispod radara je prošao Mitsubishijev laserski TV i osvojio nagradnu za energetski najučinkovitiji model velike dijagonale. U konkurenciji su bili modeli velikih dijagonala iz Sharpa, Sonyja, LG-ja i Samsunga.

Energy Star je internacionalni standard koji svake godine dodjeljuje nagrade za energetski učinkovite proizvode, a koji u prosjeku troše 20 – 30 posto manje energije od vrijednosti koje su propisane saveznim zakonima. Standard je originalno kreiran za potrošačku elektroniku s područja SAD-a, no u 90-ima se je proširio i na države Europske Unije, zatim na Kanadu, Japan, Australiju itd. Unatoč prihvaćanju Energy Star standarda, mnogi proizvodi namjenjeni području EU dobivaju TCO certifikat, a koji kombinira ocjenu potrošnje energije i ergonomije što određuje švedski Confederation of Professional Employees (TCO).

energy-star-2012

Mitsubishi Digital Electronics America je 7. siječnja 2008. godine predstavio prvi komercijalni laserski televizor dijagonale 65″, a čiju su sliku mnogi opisivali kao iznimno bogatu bojama – čak do razine da su ih smatrali umjetnima.

Mitsubishijev L75-A94 LaserVue DLP je televizor dijagonale 75″, a koji uz malu potrošnju energije od svega 85W nudi detaljan prikaz cijelog spektra boja, 120 Hz procesiranje slike, pametne funkcije, ugrađen Wi-Fi, ISF kalibracijske postavke i aktivni 3D koji omogućuje prikaz pune HD razlučivosti. Iako nije onako tanak kao LCD i plazma modeli, obzirom na dijagonalu cijena od oko 4500 am. dolara po kojoj se prodaje i nije tako velika kada se u obzir uzmu mogućnosti i doista velika dijagonala od 75″, odnosno 190 cm. Osim toga, zar ne biste bili ponosni na vaš LASERSKI televizor ogromne dijagonale?

[youtube id=”CDhiVYdCFHw” w=”600″ h=”337″]

Među ostalim dobitnicima našli su se još LG-jevi Cinema 3D modeli dijagonala 55″, Sharpovi Aquos i Elite modeli dijagonala 52″, 60″ i 70″, Sonyjevi EX720 i NX720 modeli dijagonala 55″ i 60″, te Samsungovi LCD-i veličine 55″. Kako je vidljivo, tek je Sharpov Elite model PRO-70X5FD blizu veličine pobjedničkog LaserVue modela sa svojih 70″, a koji na godišnjoj razini potroši jedan kilovat struje više od LaserVuea.

Cijelu listu modela koji su osvojili certifikate možete pronaći na Energy Star stranici.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!