Home » Vijesti » Kratke vijesti » VIDEO: Kako radi OLED Tehnologija?

VIDEO: Kako radi OLED Tehnologija?

Ovogodišnji sajam potrošačke elektronike CES 2012 u Las Vegasu donio je nekoliko OLED televizora koji na tržište stižu u drugom i trećem kvartalu ove godine. Ako se pitate kako OLED tehnologija radi i po čemu se razlikuje od LCD i Plazma tehnologije, pogledajte video kojeg je snimio Fraunhofer Institute of Applied Polymer Research.

OLED tehnologija omogućuje izradu fleksibilnih ekrana

Iako je video star gotovo četiri godine, dobro objašnjava kako točno radi tehnologija za koju se procjenjuje kako će prije ili poslije zavladati tržištem TV uređaja i videozidova:

[youtube id=”SJ0oMMEyb40″ w=”600″ h=”437″]

About Theo Valich

Započeo karijeru kao bug monkey u Microproseu te Electronic Artsu. Novinar s višegodišnjim iskustvom uređivanja vodećih online publikacija poput Bright Side of News*, The Inquirer, TG Daily i Tom's Hardware. Osnivač Bright Side Network Inc., progresivne media grupe. Ovisnik o trčanju i auto utrkama. ;)

6 komentara

  1. Ja nebih imao nista protiv Mitsubishievog laser tv-a.

    • Iskreno da ti kazem, ne bih niti ja. Ipak, zanima me sto ce biti s RED-ovim 4K Laserskim projektorom… istina da ce vjerovatno kostati bubreg i desnu nogu, ali kvaliteta je zajamcena. Sto se Mitsubishija tice, drago mi je da su predstavili nasljednika backside projection tehnologije, s obzirom da oni stvarno nisu konkurirali s LCD-ovima i plazmama.

  2. Crko video, ništa od gledanja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*