Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Sony kreirao 48K 360° video sa 12 Experia Z5 Compact

Sony kreirao 48K 360° video sa 12 Experia Z5 Compact

Z5C-360-video-2

Sony je na ovogodišnjem CES sajmu napravio originalnu interesantnu prezentaciju novog Xperia Z5 Compact smartphone uređaja, snimivši sferni 360° video u ultra visokoj rezoluciji, spajanjem 12 Xperia. Kako Xperia Z5 omogućuje snimanje 4K videa, tehnički bi se to mogao nazvati 48K video, iako ne postoji takav standard.

Produkcijski tim snimio je video u francuskim Alpama na Rise Sky & Snowboard festivalu, postavivši Xperia pametne telefone u custom kućište kreirano 3D printerom. Kako ne postoji takav standard za video montažu, te spajanje i montiranje videa takve rezolucije su izuzetno zahtjevni za svaki sistem, proces produkcije nije bio bezbolan.

Sony-Rig

 

Produkt ovog specifičnog mutimedijalnog projekta moguće je pogledati online, u kvaliteti ovisnoj o karakteristikama vaše multimedijalne platforme i brzini internetske veze. Video je interaktivan tako da gledatelj može istraživati prostor navigacijom lijevo-desno, ukoliko to korišteni pretraživač podržava.

Za najbolje iskustvo Sony naravno preporučuje pogledati video na Xperii Z5.

 

About Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*