Audio-video uređajiPeriferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [daljinski upravljač]: Sony PlayStation 3 Blu-ray Disc Remote Control

ps3_remote

Specifikacije

Tip proizvoda daljinski upravljač
Komunikacija Bluetooth
Broj tipki 51
Pozadinsko osvjetljenja Ne
LCD zaslon Ne
Napajanje 2xAA baterije (u pakiranju)

Pakiranje

5-star

Izuzev Bluetooth komunikacije, ovaj upravljač se ne razlikuje mnogo od bilo kojeg drugog klasičnog, tako da je i prvi susret s njim prošao bez mnogo iznenađenja.

ps3-remote-packaging

U plastičnom pakiranju ćete uz upravljač dobiti i dvije AA baterije (Kodak LR6 AA) i kratke upute. Pakiranje je solidno odrađeno s plastičnim profilima koji odvajaju komponente i održavaju ih u netaknutom stanju do otpakiravanja.

ps3-remote-in-packaging

Nekoliko riječi o dizajnu

4-star

S dimenzijama od 21.5 x 5.0 x 2.5 cm, PS3 daljinski upravljač spada u nešto krupnije modele. Upravljač je u potpunosti izrađen od crne plastike – glatke na gornjoj strani i hrapave na poleđini kako bi držanje bilo lakše. Utor za baterije s donje strane je vrlo precizno napravljen, baš kao i ostatak kućišta, tako da zvukova plastike koja se izvija i pucketa pod pritiskom teško da ćete čuti. Same tipke su napravljenje iz gume, preciznog su hoda i ugodne na dodir. Jedine tipke koju su napravljene iz plastike su strelice na navigacijskom vijencu, no izbor materijala u njihovom slučaju ne umanjuje ugodu korištenja.

Tipke su pozicionirane u gornje dvije trećine, dok je donja trećina posve prazna, tek s klasično pozicioniranim imenom proizvođača i tipom uređaja za koji je namijenjen, kao i Bluetooth logotipom i imenom tik ispod zadnjem reda tipki. Prazan prostor donjeg dijela osigurao je da se sve tipke mogu pritisnuti dok je cijela ruka čvrsto na upravljaču, što osigurava praktično i udobno korištenje. Ipak, većinu vremena ćete palac držati na centralnom kolu u između prve i druge trećine, a u čijoj neposrednoj blizini se nalaze poznate tipke s PS kontrolera.

remote-ps3

Popularne tipke trokut, iks, kružić i kvadrat nalaze se u kutevima, dok su L-tipke pozicionirane nešto niže. Tipke Select i Start, baš kao i okrugla tipka s logotipom konzole nalaze se ravno ispod navigacijskog kola.

Tipke namijenjene kontroli reprodukcije filmskih sadržaja se nalaze u donjem dijelu, a ovdje prigovaramo poziciji tipke Stop, a koja se nalazi ispod tipke Play, a iznad tipke Pause. Jednostavno nam se prečesto tokom korištenja događalo da bismo željeli zaustaviti reprodukciju filma, no ne i automatski vratiti se u PlayStation 3 sučelje – tipka Stop upravo to radi, kompletno prekida reprodukciju bez dijaloga kojim biste potvrdili takvu aktivnost (kao što je primjerice riješen izlazak iz ugrađenog Web preglednika).

ps3-remote-rear-battery

Numerički dio se nalazi u gornjem dijelu, baš kao i tipke za izbacivanje diska, promjenu audio zapisa i podnaslova.

Gotovo sve tipke pored sebe imaju slovima napisanu funkciju, što u kombinaciji sa standardnim simbolima osigurava jednostavnost korištenja.

Gdje je tipka za paljenje/gašenje?

Vjerojatno ste primijetili kako se na daljinskom upravljaču ne nalazi tipka koja bi obavljala gotovo najvažniju funkciju daljinskog upravljanja – paljenje, odnosno gašenje. Zahvaljujući Bluetooth tehnologiji, konzolu je moguće upaliti pritiskom na bilo koju tipku na upravljaču, što je nesvakidašnje obilježje, a na isto se je moguće vrlo lako naviknuti. S druge strane, ukoliko se upravljač bude povlačio po trosjedu ili došao u ruke najmađih, vrlo je velika vjerojatnost da će se konzola upaliti s obzirom da svaka tipka može konzolu pozvati iz standby stanja.

Kako god da je paljenje brzo i ekspresno, gašenje je zbog izostanka dedicirane tipke mnogo sporije no što bismo očekivali i svodi se ili na klikanje po izbornicima dok ne pronađete opciju za gašenje ili da jednostavno prošećete do konzole i držite Power tipku. S jedne strane možda su baš na potonju soluciju i mislili kreatori upravljača s obzirom da gašenje konzole vrlo često znači prekidanje virtualne zabave prek TV-om i odlazak na druge aktivnosti.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. “Brzo” gašenje PS3-a putem daljiskog je moguae tako da se na daljinskom drži stisnuta tipka PS 3-4 sekunde, otvori se menu koji pita da li želiš ugasiti sustav ili kontroler, stisne se ok jer je po defaultu odabran sustav. Nakon toga se još jednom stisne ok i PS3 je ugašen.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!