ReportažeVijesti

Reportaža [Zagreb]: Logitech Press Event 2009 (+ video)

Logitech logotip na zidu prepoznatljive boje

Tradicionalno, na samom kraju ljeta Logitech za novinare IT i lifestyle časopisa i internet portala organizira Press event, a nakon što smo 2007. posjetili pod njegovim pokroviteljstvom Poreč, a prošle godine Medulin, ove godine je lokacija bila mnogo bliže, u Zagrebu. Na četvrtom katu Eurotowera u Zagrebu Logitech ima svoj glavni ured, te smo se vrlo rado odazvali pozivu da sudjelujemo na press konferenciji i ujedno pobliže upoznamo nove proizvode. Pogledajte u nastavku koji su to proizvodi i što smo sve vidjeli u video prilogu.

Logitech kao kompaniju svi dobro već poznajemo: premda tvrtka posluje od 1980. i uskoro će brojiti 30 godina postojanja, tek od kraja 90-ih i prvih dostupnih miševa i tipkovnica, te unazad nekoliko godina Logitech je prepoznat u našoj regiji kao sinonim za kvalitetu, trajnost i pouzdanost. Iste kvalitete prepoznate su i u ostatku svijeta, no nemojte se smesti ukoliko vam netko kaže kako u Aziji nije tako popularan – radi se o tome da je tamo poznat pod imenom Logicool, premda su proizvodi isti. Danas Logitech proda više od 150 milijuna proizvoda u više od stotinu zemalja, uključujući Hrvatsku, a više nego impresivno zvuči podataka kako dnevno proizvede nešto manje oko 380 000 miševa.

Moto ovogodišnje prezentacije bio jest “Breaking barriers“, odnosno rušenje granica, aludirajući pritom na rješavanje problema interakcije s tehničkom opremom, bilo da želite koristiti daljinski upravljač bez obzira na prepreke, ostvariti video poziv s dalekim rođakom bez kompliciranih programa ili jednostavno želite koristiti miš na staklenoj podlozi. Unatoč općoj krizi novih inovativnih proizvoda nije manjkalo, štoviše za Logitech doima se kao da kriza nije niti došla.

Sam pregled predstavljenih proizvoda uz preporučene cijene su odlično odradile kolege s usporedi.hr, stoga ukoliko vas zanima više o konkretnim proizvodima članak možete pronaći ovdje. Ovdje ćemo ukratko predstaviti tek one o kojima je bilo najviše riječi, uključujući i jedno softversko rješenje: Logitech Vid.

Adsense
1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

  1. Da, baš sam to pitao sales managera za Europu, zašto nema novih zvučnika u segmentu od cca. 1000 do 2000 kuna i odgovor jest kako se ovi od 300 do 700 kn kao srednja klasa najbolje prodaju i da je interes za njih najveai, dok za skuplje modele nema potrebe da mijenjaju išta s obzirom da su Z5500 i Z5450 po njima poptuno zaokruženi proizvodi koje ne treba mijenjati…

    Malo je i recesija i budžetiranje imalo svoje, tako da se slabo profitni proizvodi povlače i oprezno se uvode novi… Prema njihovim riječima najgore su prošli i prodaja opet raste…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!