Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

Pregled LG-jevih televizora u 2014. godini

lg-2014-uhdtv

LG u 2014. godini predstavlja nove LCD i OLED televizore, HD Ready, Full HD i Ultra HD rezolucija. Unatoč razumljivoj nomenklaturi iz koje se može pročitati o kojoj se seriji, dijagonali i tipu TV-a radi, informacije poput tipa pozadinskog osvjetljenja, operativnog sustava, osvježavanja zaslona i mnoge druge nisu jasno vidljive. Kako bismo vam olakšali pronalazak idealnog televizora s obzirom na kriterije koji su vam važni, donosimo LG-jevu tablicu u kojoj ćete pronaći mnoge korisnike informacije u trenu.

 

LG-2014-TV-lineup-matrix
2014 LG TV Line-up*

*iako u naslovu stoji da se radi o pregledu LED TV-a (odnosno LCD televizora s LED pozadinskim osvjetljenjem), u tablici su navedeni i OLED modeli (označeni zelenom bojom).

S obzirom na raznoliku ponudu dodataka za televizore, od 3D naočala, daljinskih upravljača, W-Fi adaptera i kamera, u nastavku donosimo i korisnu tablicu za dodatnu opremu.

LG-2014-TV-accessories-matr

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

 1. Ako se uzme u obzir osnovna funkcija TV-a, slika, ispada, po ovoj tabeli, da sem Dinamic MCI/UCI, nista ne utice na funkciju TV-a. Da li su naocare ovakve ili onakve, da li je postolje ovakvo ili onakvo…stvarno nema veze.
  Mislim da je LG vrlo “tanak” sa objavljivanjem tehnickih karakteristika svojih TV-a. Eto, ako odete na njihov zvanicni sajt i oznacite 2-3 TV za uporediti, sve se svodi na fizicke dimenzije. Evo, npr.: za LB seriju, nece se nigde pojaviti koji model ima, a koji nema ugradjenu Skype kameru. Govorim o uporednoj (ako se to tako moze nazvati) tabeli. Ili za jedan model postoji da nesto ima, ali za drugi, u “uporednoj” tabeli, nema ni DA ni NE! Pa vi pogadjajte. A o tome da nigde ne objavljuju sta znace skracenice u tzv. tehnickim karakteristikama. Ali… ipak je slika naj bitnija, zar ne?

 2. Zato sam ja još uvijek na staroj dobroj katodnoj cijevi. Ove tehnologije se mijenjaju svake godine, stalno se najavljuje nešto novo i bolje. Ono što je ove godine dobro, iduće ne valja jer ima koš bolje. A sve je to isto smeće. Kao i kad se reklamira posuđe. Sve bolje i super, ali nitko u njemu ništa ne kuha. Tako je i sa televizorima. Što će mi šensi fensi 4K kada na njemu nemam što gledati osim par filomova koje ću gledati sto puta da svima pokažem što imam. Pa ima i danas super crno bijelih filmova, bez glupih holivudskih efekata koji su sami sebi svrha, a film je zadnje smeče i sa tim efektima. Ja ne gledam film radi efekata, nego radi dobre priče. Bitna je priča i sadržaj. Ali današnje društvo se fura samo na efekte, onosno izgled, a sadržaj je praznina. Tako vam je i sa ovim šensi fensi televizorima. Super tehnika, a onda na njoj gledaš jad i bijedu od sadržaja. To se najbolje vidi kada se pogledaju stari dobri filmovi bez glupih efekata koji su postali sami sebi svrha.

 3. Šta se tiče crt televizora valjda nitko od mene nije veći pobornik te tehnologije zadnjih par godina jer dok su svi brujali o tankim led ili plasma ekranima stari crt televizori su još uvjek prikazivali i prikazuju najbolju sd sliku, sa najviše detalja i sa najvećim kontrastom i najboljim prikazom boja.
  Ipak kako hd prikaz postaje sve dostupniji sa različitih izvora tek sada crt telkaći polako počinju gubiti. Dakako ne na polju kontrasta jar evo do sada nisam još vidio tanki tv, niti plasmu niti lcd koji bi mogli parirati na polju kontrasta jednom pišljivom philips 29pt5308 crt televizoru 50hz koji uopće nije bio viša klasa niti kada je izašao. Dotični tv još šljaka u sobi i stvarno mogu reći da pany plasma p42gt60e tv koji je u boravku kod usporedbe sa philips crt-om kod prikaza sd programa nema nikakve šanse.
  Međutim kada se igru uključe i hd kanali npr sada ovo svijetsko prvenstvo u nogometu koje možemo gledati u hd rezoluciji stvari se ipak mjenjaju u korist tankih ekrana, u mom slučaju pany plasma je pobjednik

 4. Kakvo je mišljenje o LB870v? IPS display sa edge LED osvjetljenjem. Možda bi to značilo da se na istom ne vidi boljka ovogodišnjih LG Direct LED televizora – sjena od mrežde LED dioda na jednobojnim slikama.

  Jasno da je crna boja lošija čim je IPS display ali malo sam čitao neke jedva prevedene recenzije na danskom i holandskom jeziku u kojim se kaže da je crna dobra za IPS.

  Ima li iko ikakvo blisko iskustvo sa ovim modelom?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!