Audio-video uređajiCeBIT - HannoverSajmovi elektronikeVijesti

CeBIT 2012: Asus predstavio PA248Q monitor s četiri USB 3.0 priključka

PA248Q-asus

Asus je na sajmu CeBIT u Hannoveru predstavio novog pripadnika svoje ProArt serije monitora za zahtjevne korisnike, model PA248Q.Radi se o nasljedniku PA246Q modela iste dijagonale (24″), a kojeg Asus reklamira kao najjednostavniji P-IPS profesionalni monitor za korisnike, odlične reprodukcije i preciznog prikaza boja, širokog kuta gledanja i brzine odziva.

Ipak, preciznost boja i karakteristike slike je Asus obilato reklamirao kod starog modela, tako da je fokusna točka novog modela 4-portni USB 3.0 koncentrator, a koji se nalazi na praktičnoj poziciji s bočne strane i omogućuje brz prijenos podataka s vanjskih tvrdih diskova i memorija u računalo. Naravno, za to je potrebno putem dodatnog USB kabela povezati monitor i računalo, također na USB 3.0 sučelje kako bi se mogla postići velika brzina prijenosa podataka koju omogućuje novi USB standard. Trenutno nije poznato hoće li se s donje strane nalaziti dodatni USB priključci, a koji su praktični za povezivanje tipkovnice i miša, kao što je to slučaj kod, primjerice, Dellovih monitora.

Od ostalih karakteristika tu je 16:10 zaslon rezolucije 1920 x 1200 piksela, 5000:1 kontrast, 6 ms vrijeme odziva (siva u sivu), a najviša svjetlina iznosi 400 cd/m2. Zaslon je mat tako da će dobro podnositi refleksije ambijentalne svjetlosti.

PA248Q-asus-isometric

Priključci uključuju DVI, HDMI, DisplayPort, te analogni D-Sub. Monitor će se moći zakretati (pivot), naginjati i zakretati. U odnosu na stari model kontrole su pozicionirane okomito duž desnu stranu, što je nešto ugodniji položaj za njihovo korištenje, no i dalje daleko od brze navigacije kakvu su imali stari Sonyjevi monitori s malenim navigacijskim joystickom.

Cijena za predbilježbe iznosi $594, što je nešto više od 3.300,00 kn. Stari model PA246Q se kod nas može nabaviti po cijeni od cca. 3.600,00. Ukoliko testovi pokažu da novi model nudi jednaku kvalitetu slike kao i stari model, tada je jedina realna prednost ovog modela brže USB sučelje, što u slučaju više cijene od prethodnika nije “moram imati pod svaku cijenu” značajka.

Izvor: TechPowerUp!

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!