Home » Recenzije » DVB-T prijemnici » Recenzija [DVB-T]: Quadro DT-802 digitalni prijamnik

Recenzija [DVB-T]: Quadro DT-802 digitalni prijamnik

Instalacija – povezivanje

Kao i u slučaju povezivanja DT-602 prijamnika, i ovdje smo koristili pozlaćeni HQ SCART kabel za spajanje na 32″ Panasonic LCD televizor. S obzirom da DT-802 nudi analogni i digitalni koaksijalni audio izlaz, iskušali smo kako zvuči audio povezan na AV receiver Technics SA-DX950. Nakon brzog povezivanja krenuli smo s traženjem programa i korištenjem uređaja.

Instalacija – traženje programa

Za razliku od Quadro DT-602 prijamnika, ovdje je inicijalna instalacija kraća, tj. nakon odabira jezika započinje automatsko skeniranje programa, a dodatne postavke se ugađaju nakon što skeniranje završi i omoguće se svi izbornici uređaja. Nakon paljenja prvo što će Vas uređaj pitati jest odabir zemlje i OSD jezika.

Nakon što ste odabrali slijedi skeniranje programa. U odnosu na DT-602 koji je na istoj lokaciji našao 9 programa od kojih jedan mux nije bio gledljiv, DT-802 je našao njih čak 15, od kojih je 6 slovenskih, a koji se emitiraju u MPEG-4 standardu s aktivnim EPG-om. Svi nađeni domaći programi su bili gledljivi i bez ikakvog pucanja slike kakvo smo zamjetili kod DT-602 modela. Ovo definitivno potvrđuje da se u ovom uređaju nalazi snažniji tuner.

Nakon završetka pretraživanja ugledali smo prvi pronađeni program, HRT 1 i krenuli u pregledavanje izbornika.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. molim vas kako otključati reciever, kada ga upalim daljinski mi vise ne radi vec samo svijetli lock led
    hvala…

    • Pozdrav!

      Isključite prijamnik iz struje i pričekajte nekoliko minuta. Zatim ga ponovno priključite pa vidite hoae li se situacija promijeniti. Ako samo na daljinskom ne rade kontrole, provjerite baterije i pokušajte s univerzalnim daljinskim kako biste utvrdili je li do daljinskog ili do samog ure?aja.

  2. imama isti problem.kako ga rijsiti dal tko zna??smacat cu reciver u 100 komada.jer kao je riknija daljisnki da znam da je do njega i da za potpalim.i li se on zakljuca..a svitli mi da je kurbin sin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...