Home » Recenzije » DVB-T prijemnici » Recenzija [DVB-T]: Quadro DT-802 digitalni prijamnik

Recenzija [DVB-T]: Quadro DT-802 digitalni prijamnik

Vizualni pregled uređaja i daljinskog upravljača

Uređaj srebrne boje s prednjom maskom od plastike i pokrova od metala solidne je kvalitete izrade i dobrog dizajna. S prednje strane se nalaze ukupno tri tipke (dvije za prebacivanje programa i jedna za paljenje/gašenje), dvije LE diode (zelena i narančasta/crvena, označavaju standby, aktivan i tzv. lock mod), te LCD zaslon s četiri brojčana mjesta u stilu “8888” za ispis broja kanala.

Makro pogled na LE diode i LCD zaslon:

Stražnja strana otkriva antenski ulaz i izlaz, dva SCART izlaza (jedan u TV, drugi u video), kompozitni video izlaz, a zvuk je moguće odvesti u pojačalo putem stereo RCA (cinch) analogna izlaza ili digitalnim putem preko digitalnog koaksijalnog izlaza. Pohvaljujemo soluciju o ugradnji potonjeg izlaza jer time možete dovesti digitalni signal u pojačalu, uključujući i AC3 zvuk. Na kraju, tu je RS-232 priključak za ažuriranje softvera uređaja.

Daljinski upravljač

Daljinski upravljač dobro leži u ruci i premda je nešto većih dimenzija od onog za DT-602 prijamnik, više nam se svidio njegov raspored i veličina tipaka, koje su dobro pogođenih dimenzija. Prigovorili bismo tome što se tipka za nulu (0) ne nalazi ispod broja 8, već je ta lokacija zauzeta tipkom za pozivanje teleteksta, te što se tipke u boji za teletekst ne nalaze u horizontalnom nizu već u dva reda. No, unatoč ovim sitnicama, daljinski nam se svidio.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. molim vas kako otključati reciever, kada ga upalim daljinski mi vise ne radi vec samo svijetli lock led
    hvala…

    • Pozdrav!

      Isključite prijamnik iz struje i pričekajte nekoliko minuta. Zatim ga ponovno priključite pa vidite hoae li se situacija promijeniti. Ako samo na daljinskom ne rade kontrole, provjerite baterije i pokušajte s univerzalnim daljinskim kako biste utvrdili je li do daljinskog ili do samog ure?aja.

  2. imama isti problem.kako ga rijsiti dal tko zna??smacat cu reciver u 100 komada.jer kao je riknija daljisnki da znam da je do njega i da za potpalim.i li se on zakljuca..a svitli mi da je kurbin sin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...