FilmoviSinopsisi filmova

Sinopsis: Rat među nevjestama

O GLUMAČKOJ EKIPI

KATE HUDSON (Liv, producentica) dobitnica je nagrade Zlatni Globus, uz nominacije za Oscara, nagradu BAFTA, te nagradu Screen Actors Guild Award za njenu ulogu u hvaljenom filmu Camerona Crowea „Almost Famous“, smještenom u svijet rock ‘n’ roll glazbe sedamdesetih godina. Njena izvedba legendarne Penny Lane osvojila je srca gledatelja širom svijeta i donijela joj brojna priznanja kritičara, uključujući Broadcast Film Critics Association Award za najbolju mladu glumicu. Osim toga, osvojila je još jednu nominaciju za nagradu SAG Award, za odličnu glumačku ekipu, koju dijeli sa kolegama Billyem Crudupom, Frances McDormand, Patrickom Fugitom, Phillipom Seymourom Hoffmanom, Jasonom Leejem i Annom Paquin.
Hudson je nakon toga glumila u filmu Roberta Altmana „Dr.T. and the Women“, ponovno se pridružujući glumačkoj ekipi sastavljenoj od slavnih imena, među kojima su bili Richar Gere, Helen Hunt, Laura Dern i Liv Tyler. Nakon toga smo ju mogli gledati u romantičnoj komediji „About Adam“, uz Stuarta Townsenda i Frances O’Connor, te u epskom filmu Shekhara Kapura „The Four Feathers“, uz Heatha Ledgera i Wesa Bentleya.

Godine 2003, Hudson je glumila uz Matthewa McConaugheya u hit romantičnoj komediji „How to Lose a Guy in 10 Days“, koja je širom svijeta zaradila preko 200 miliona dolara. Iste godine, glumila je uz Lukea Wilsona u filmu „Alex & Emma“, za redatelja Roba Reinera, te u suvremenoj komediji za Merchant-Ivory „Le Divorce“, uz međunarodnu glumački ekipu koja je uključivala Naomi Watts, Glenn Close, Stockarda Channinga, Leslie Caron i Stephena Frya. Hudson je poslije toga preuzela naslovnu ulogu komedije Garrya Marshalla „Raising Helen“, nakon čega je uslijedio psihološki triler „Skeleton Key“, u kojem je glumila uz Petera Sarsgaarda i Genu Rowlands. Posljednje je glumila u hit komediji „You, Me and Dupree“, uz Owena Wilsona, Matta Dillona i Michaela Douglasa, u „Fool’s Gold“, u kojem se ponovno udružuje sa Matthewom McConaugheyem, te u „My Best Friend’s Girl“ uz Danea Cooka. Hudson je nedavno ostvarila svoj scenaristički i redateljski debi kratkim filmom „Cutlass“, koji je bio dio programa Glamour Reel Moments.
Hudson je debitirala ulogom u filmu „200 Cigarettes“, redatelja Risa Bramona Garcie, u kojem je glumila uz Bena Afflecka, Courtney Love i Marthu Plimpton. Njeni ostali raniji filmovi uključuju „Deset Blue“ Morgana J. Freemana, uz Christinu Ricci i Casey Afflecka, te „Gossip“, psihološku dramu u kojoj su glumili James Marsden i Joshua Jackson.

ANNE HATHAWAY (Emma) stekla je međunarodnu slavu glumeći uz Meryl Streep u hitu iz 2006. „The Devil Wears Prada“. Nedavno je osvojila priznanje kritičara svojom ulogom Kym u filmu „Rachel Getting Married“, u režiji Jonathana Demmea. Ranije ove godine, glumila je Agenticu 99 u akcijskoj komediji „Get Smart“ uz Stevea Carella. Nakon toga je glumila u „Passengers“, uz Patricka Wilsona, u režiji Rodrigoa Garcie.
Njene ranije filmske uloge uključuju naslovnu ulogu Jane Austen u „Becoming Jane“, uz Maggie Smith i Jamesa McAvoya, te ulogu u drami Ang Leeja „Brokeback Mountain“, uz Jakea Gyllenhaala, Heatha Ledgera i Michelle Williamsa, za koju je Hathaway dijelila nagradu 2005 IFP Gotham Award za najbolju glumačku postavu, kao i 2006 SAG nominaciju za najbolju izvedbu glumačke ekipe u filmu. Taj film, redatelj i glumačka ekipa su sakupili brojna dodatna priznanja, uključujući sedam nominacija za Zlatni Globus, i osam za Oscara, što je najveći broj nominacija te godine.
Hathaway je posudila svoj glas iznimno uspješnom animiranom filmu „Hoodwinked“, uz kolege Glenn Close, Andya Dicka, Anthonya Andersona i Jima Belushija.
U siječnju 2005. Hathaway je otputovala u Kambodžu radi dokumentarca „A Moment in the World“ kojeg je režirala Angelina Jolie i koji je premijerno prikazan na Tribeca filmskom festivalu. Osim toga, posvetila je svoje vrijeme i trud socijalnim pitanjima na ovoj strani planete. Hathaway je sudjelovala u Step Up Women’s Network, stvorenoj kako bi se obogatili sadržaji za djevojke i žene unutar zajednice. U travnju 2007 je vodila dodjelu nagrada Inspirational Awards, da bi u lipnju i sama dobila priznanje od te organizacije. Također je u savjetodavnom odboru Lollipop Theater Network, organizacije koja u bolnicama prikazuje filmove pacijentima pedijatrije koji boluju od kroničnih bolesti ili bolesti opasnih po život. Hathaway je surađivala s organizacijom Lollipop na brojnim razinama, započevši svoje sudjelovanje na prikazivanju filmova za mlade pacijente u bolnici Mattel Children’s Hospital na UCLA.
Hathaway je osvojila nominaciju za 2002 Teen Choice Award za svoju glavnu ulogu u filmu „The Princess Diaries“ Garrya Marshalla, za kojeg je i reprizirala ulogu u nastavku „The Princess Diaries 2: Royal Engagement.“ Njeni ostali filmski naslovi uključuju nezavisnu dramu „Havoc“ u režiji Barbare Kopple; „Ella Enchanted“, snimljen prema poznatom romanu Gail Carson Levine, u režiji Tommya O’Havera; „Nicholas Nickelby“, u režiji Douglasa McGratha; te „The Other Side of Heaven“, u režiji Mitcha Davisa.
Hathaway je pažnju Hollywooda prvi puta privukla svojom hvaljenom ulogom u seriji „Get Real“, za koju je nominirana za nagradu 2000 Teen Choice Award za najbolju glumicu. Hathaway je učila glumu u Paper Mill Playhouse u New Jerseyu, te na nagrađenoj Barrow Group u New Yorku, gdje je bila prva i jedina tinejdžerka ikada primljena u njihov intenzivni program. U travnju 2005, Hathaway je dobila priznanje za svoje postignuće u Barrow Group. Također je pohađala program glazbenog kazališta, u sklopu Collaborative Arts Project, CAP 21, povezanog sa sveučilištem New York. U srednjoj školi nominirana je za nagradu Rising Star Award, koju dodjeljuje Paper Mill Playhouse, za najbolju srednjoškolsku glumačku izvedbu u državi New Jersey.
Njene kazališne uloge uključuju Lincoln Center Encore prezentaciju „Carnival“, za koju je osvojila prestižnu nagradu Clarence Derwent Award; Andrew Lloyd Webberovu radionicu „Woman in White“; te „Forever Your Child“. U periodu 2004-2005, sudjelovala je u događanjima Encores Concert Gala i Stephen Sondheim Birthday Gala.
Hathaway je također uspješna plesačica koja je učila u Broadway Dance Center u New Yorku.

KRISTEN JOHNSTON (Deb) glumila je u hit seriji „3rd Rock from the Sun“, koja joj je donijela dvije nagrade Emmy. Nedavno je glumila u seriji „E.R.“, a i imala je nezaboravno gostovanje u jednoj epizodi serije „Sex and the City“, u kojoj glumi tulum ikonu koja padne kroz prozor, tragično okončavši svoj melodramatični život.
Johnston je ostvarila svoj filmski debi u kratkom filmu „The Debt“, koji je osvojio brojne nagrade na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući i filmski festival u Cannesu 1993. Njene ostale filmske uloge uključuju cameo ulogu u „Finding Bliss“, „Austin Powers: The Spy Who Shagged Me“, „Austin Powers: Goldmember“, „The Flinstones in Viva Rock Vegas“, „Strangers with Candy“, te posljednje „Music & Lyrics“ uz Hugha Granta i Drew Barrymore.
Johnston je dugogodišnja članica Atlantic Theater Company, u sklopu koje je nedavno glumila u „Scarcity“ Lucy Thurber. Također radi kao profesorice glume u njihovoj glumačkoj školi na sveučilištu New York, koju su osnovali dramatičar David Mamet i glumac William H. Macy. Njene kazališne uloge uključuju „Love Song“ na West Endu, „Baltimore Waltz“, „Much Ado About Nothing“, „Twelfth Night“, „Aunt Dan and Lemon“, „The Women“, „The Skin of Our Teeth“, „Baby Anger“, te produkciju „The Lights“ Lincoln Centra, za koju je osvojila nominaciju za nagradu Drama Desk Award. Nedavno, Johnston je glumila u predstavi Therese Rebeck na Williamstown festivalu „The Understudy“, u režiji Scotta Elisa, uz Bradleya Coopera i Reg Rogers.

BRYAN GREENBERG (Nate) glumio je Nicka Garreta u ABC-ovoj drami „October Road“. Njegove filmske uloge uključuju nezavisni film Randalla Millera „Nobel Son“, uz Alana Rickmana, Dannya DeVita, Billa Pullmana i Mary Steenburgen; „Prime“ uz Umu Thurman i Meryl Streep; te „The Perfect Score“ uz Eriku Christensen, Chrisa Evansa i Scarlett Johansson.
Greenbergove televizijske uloge uključuju proslavljenu HBO seriju „Unscripted“, u produkciji Section Eight, produkcijske kuće Georgea Clooneya i Granta Heslova; kao i ponavljajuću ulogu na popularnoj WB seriji „One Tree Hill“, u kojoj glumi srednjoškolca košarkaša koji vodi dvostruki život kao mladi otac. Gostovao je u serijama „Boston Public“, „Third Watch“, „Providence“ i „The Sopranos“.
Greenberg je uspješan pjevač, tekstopisac i glazbenik. Njegove pjesme su odabrane za serije „Unscripted“, „Nobel Son“ i „October Road“. Osim toga, u „One Tree Hill“ je izveo dvije originalne pjesme i naslovnu pjesmu u počast nedavno preminulog glazbenika Elliota Smitha.
Rođen u Omahi u Nebraski, Greenberg je u ranoj dobi otkrio glumu, te je diplomirao na sveučilištu New York. Tijekom studija je glumio u nekoliko kazališnih produkcija, među kojima u „Romeo and Juliet“, te je nastupao sa prestižnim Experimental Theater Workshop, Atlantic Theater Company, te Amsterdam Experimental Workshop.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!