FilmoviFilmska glazba

Recenzija [OST]: Star Trek (2009)

Nakon poduže stanke od zadnjeg predstavljenog albuma “Zanimljiva priča o Benjaminu Buttonu“, na red je došao 11. film iz sage Zvjezdanih Staza, jednostavnog naslova Star Trek. Kompozitor je Michael Giacchino, a s čijim radom su dobro upoznati ljubitelji serije Izgubljeni (Lost), kao i igrači raznih igara za računala, poput Medal Of Honor-a ili Call of Duty-ja. Ipak, rad koji je mene osobno posebno iznenadio u pozitivnom smislu jest glazba odjavne špice filma Cloverfield, filma u kojem glazbe nema sve do njegovog kraja. Tek kada film završi tiho glazba krene i svi koji u tom trenu prekinu gledanje propuštaju jednu veliku poslasticu, uistinu to mogu izjaviti. Ako ste zainteresirani navedenu skladbu možete potražiti na internetu pod nazivom Roar! Cloverfield Overture. No, pogledajmo što je Giacchino pripremio za nove Zvjezdane Staze, film u kojem ona svira od početka do kraja…

Dojmovi o filmu

Zahvaljujući udruzi ljubitelja Zvjezdanih Staza, USS Croatia, film sam imao priliku pogledati prvog dana prikazivanja u kinu Cinestar. S obzirom da sam oduvijek bio veći zaljubljenih u Lucasove Zvjezdane Ratove i kako nisam pogledao u cjelosti niti jedan od prethodnih deset filmova, bio sam malo zabrinut hoću li moći pratiti radnju i događaje u filmu. Srećom, 11. nastavak je i rađen s ciljem kako bi osvježio sagu i približio ju i onima koji nisu u potpunosti upoznati s likovima i događajima oko kojih se sve odvija, cijela glumačka postava je zamjenjena mlađim glumcima, a i sama produkcija je modernija. Režiju potpisuje JJ Abrams, dok je za scenarij odgovoran dvojac Roberto Orci i Alex Kurtzman. Film traje 126 minuta, no dinamika radnje čini ga užitkom za gledanje i pravom audio-vizualnom poslasticom, usudio bih se reći, vrlo blizu Lucasovim “Ratovima”. Kvalitetnu recenziju samog filma možete pročitati na stranicama SF Centra.

Foršpan filma također s izvrsnom glazbom:

Pogledajmo u nastavku kakav je originalni album i vrijedi li vaše pažnje i prostora na mp3 playeru…

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!