FilmoviSinopsisi filmova

Sinopsis: Rat među nevjestama

Liv i Emma su dvije najbolje prijateljice koje zajedno planiraju svoja vjenčanja još od malih nogu, znajući da se žele udati u prestižnom Plaza Hotelu u New Yorku. Sada, u 26-oj godini, obje su pred vjenčanjem i sve se čini poput bajke. Ili možda ipak ne… Kada slučajna pogreška dovede do poklapanja termina vjenčanja, najbolje prijateljice postaju najgore suparnice… Film počinje igrati u kinima 5. veljače, a cijeli sinopsis pogledajte u nastavku.

Liv (Kate Hudson) i Emma (Anne Hathaway) su najbolje prijateljice koje su još od djetinjstva zajedno planirale svaki detalj svojih vjenčanja. Na vrhu njihovog popisa kako njihovo vjenčanje „mora“ izgledati je: svečanost na ultimativnoj svadbenoj lokaciji, hotelu Plaza. Sada, sa 26 godina, obje se spremaju udati; ostvariti će svoje svadbene snove; i živjeti će sretno do kraja života.
Ili možda ipak ne…

Kada činovnička greška dovede do preklapanja njihovih vjenčanja – udavati će se na isti dan! – Liv, Emma, i njihovo doživotno prijateljstvo bivaju stavljeni na ultimativnu kušnju. Liv, uspješna odvjetnica naviknuta dobiti ono što želi, uključujući savršen posao i savršenog muškarca, neće se pomiriti sa ničim manje od savršenog vjenčanja o kojem sanja već godinama. Emma, školska učiteljica koja se oduvijek znala odlično brinuti za druge, no nije se baš uspijevala izboriti za sebe, otkriti će svoju unutarnju snagu i agresivno se boriti za svoje ugroženo vjenčanje iz snova.
Sada, dvije najbolje prijateljica koje bi učinile sve jedna za drugu, se nađu u bespoštednom sukobu koji prijeti da se pretvori u totalni nemilosrdni rat.

Fox 2000 Pictures i Regency Enterprises predstavljaju New Regency / Birdie / Richie Ludwig produkciju RAT MEÐU NEVJESTAMA, sa Kate Hudson i Anne Hathaway u glavnim ulogama, te Kristen Johnston, Bryanom Greenbergom i Candice Bergen u sporednim ulogama. Komediju je režirao Gary Winick prema scenariju Grega DePaula, Caseya Wilsona i June Diane Raphael, napisanom prema priči Grega DePaula. Producenti filma su Julie Yorn, Kate Hudson i Alan Riche; izvršni producenti su Arnon Milchan, Jay Cohen, Tony Ludwig, Matt Luber i Jonathan Filley. Glavni snimatelj je Frederick Elmes, ASC; dizajner produkcije je Dan Leigh; a montažerka je Susan Littenberg Hagler. Kostimografkinja je Karen Patch; glazbu je napisao Edward Shearmur, a glazbeni supervizor je Linda Cohen.
Svako vjenčanje ima svoju priču, no priča ovog vjenčanja nije o mladoženji i nevjesti; već o nevjesti …i nevjesti. Dame o kojima se radi su najbolje prijateljice od djetinjstva Liv i Emma, koje ne mogu biti bliskije – i manje slične jedna drugoj. Liv, uspješna odvjetnica, je rođeni vođa i zna što želi i kako točno to ostvariti. Emma, predana učiteljica, je pretjerano empatična i velikodušna – potpuna suprotnost svoje najbolje prijateljice. No, to će se sve promijeniti kada strašna greška dovede do preklapanja njihovih vjenčanja, i započne eskalirajući sukob dvaju prijateljica prepun domišljatih podvala da unište Veliki Dan onoj drugoj, prijeteći trajnim uništenjem njihovog prijateljstva.

Kate Hudson se oduševila idejom zaraćenih nevjesta, kada joj je prije nekoliko godina ona predstavljena u originalnoj priči i prvom nacrtu scenarija. Vjerujući da ta ideja pruža priliku za jedinstven i bespoštedan pogled na žene, Hudson se odlučila ne samo preuzeti jednu od glavnih uloga u filmu kasnije nazvanom RAT MEÐU NEVJESTAMA, već je taj projekt odabrala kao svoj producentski prvijenac. “Zaista sam željela snimiti film posvećen humorističnom pogledu na žene,” kaže Hudson. “A koje bolje okruženje za to od vjenčanja. Volim ovu vrstu komedije i jako sam uživala vidjevši koliko daleko smo uspjeli odvesti humor. Ovo je zabavna priča koja ujedno ima snažnu emotivnu stranu.”

Hudson se ozbiljno uhvatila odgovornosti produciranja velikog filma, uspoređujući ih sa izazovima s kojima se suočava njen lik, Liv Lerner, koja se direktno suočava sa svojim problemima, i zna kako ih riješiti. „Kao producentica iskusila sam kako se Liv osjeća – okupljajući sve ljude na produkciji, stvarajući obitelj filmaša, i puštajući svakoga od njih da rade ono u čemu su dobri,“ komentira novopečena producentica.
No, jedno vrijeme, komentira Julie Yorn, koja se pridružuje Hudson kao producentica filma, autori nisu bili sigurni koju od dvije uloge bi Hudson trebala igrati. „S vremenom, shvatili smo da u ulozi Liv postoji toliko toga što je prirođeno Kateinoj ličnosti, i počeli smo oblikovati ulogu specifično za nju.“
Tu u priču ulazi Anne Hathaway, koja se projektu pridružila puno prije nego su kamere počele snimati, i koju je dopala uloga Emme. Dvoje likova ne mogu biti bliskije, kao prijateljice – no istovremeno, ne mogu biti više različite po karakteru. „Mislim da je Emma previše pasivno prolazila kroz život,“ kaže Hathaway, koja je nedavno glumila Agenticu 99 u hit komediji „Get Smart“, kao i nahvaljenu ulogu nevjestine sestre u filmu „Rachel Getting Married“.
„Emma je zaista dobra i odana prijateljica, i netko koga uopće ne smeta da se nalazi u drugom planu događanja,“ nastavlja Hathaway. „No, kada se njeno vjenčanje nađe ugroženo, ona je spremna boriti se. Po prvi puta u svom životu, ona želi biti na prvom mjestu.“ Emma pronalazi svoju unutarnju snagu, i ujedno otkriva svoju mračniju stranu. No, na kraju, nauči da može izraziti obje strane svojeg karaktera.“

Adsense
1 2 3 4 5Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!