Home » Recenzije » Audio oprema » Recenzija [2.1 audio sustav]: Logitech AudioHub

Recenzija [2.1 audio sustav]: Logitech AudioHub

Subjektivni slušni dojmovi

Naravno, upaljen WinAmp s isklučenim svim equalizer poboljšanjima i zvučni test počinje. Prva stvarčica bila je Moby – Why does my heart feel so bad (Ferry Carsten remix). Nakon puštenih prvih par taktova pomislih da sam pustio pogrešnu pjesmu jer je nisam baš prepoznao prema prvim taktovima, a i bilo je jako tiho. Nakon poglašavanja na 100%, zaključio sam da nisam pogriješio, ali pjesmuljak drugačije zvuči od onog što sam očekivao. Da ne bi bilo zabune, sljedeće što je sviralo od Moby-a bilo je – Go! (2006). Ista stvar, zvučalo je drugačije od očekivanog. Isto je ponovljeno s Art of Noise – Beat box, Depeche Mode – Precious, Gwen Stefani – What you waiting for i J.M. Jarre – Teo & Tea.

Sve je zvučalo nekako slabašno i tanko! Nema snage i jednostavno je izostao doživljaj bogatstva zvuka. Ne bi li još otežao test, reda radi, pustio sam za kraj Valery Gavrilin – Grand Walz. To je totalno uništilo moj audio test. Sve je sviralo nekako mlako, bez izraženih tonova i dinamike koje to djelo nosi. To je djelo koje na pravim zvučnicima zvuči tako da ruši zidove.

Zaključak

Zaključak je došao sam od sebe – ti zvučnici definitivno nisu namjenjeni za slušanje i uživanje u glazbi. Možda uz rad, pa nešto tiho svira u pozadini da razbije tišinu. Kako su uglavnom zvučnici na prijenosnicima loši, AudioHub će ih svakako popraviti, pa se tako mogu gledati filmovi i poigrati poneka igrica. Definitivno mu fale dodatni potenciometri za personizaciju basa i visokih. Gadget izgleda stvarno drugačije od konvencijalnih 2.1 sistema, pa je stvar ukusa kome se svidja ili ne. Ja osobno spadam u one druge i poklonik sam 2.0 sistema kao onog koji sam nedavno testirao – Creative Gigaworks T20. Budući da su cijenovno skoro u istom razredu Audio Hub, po meni, ne opravdava takvu visoku cijenu s obzirom na zvuk, ali ga možda spašavaju neobičan design i 3 dodana USB priključka ukoliko vam trebaju.

Ocjena: 5/10
Cijena: od 500 do 670 kn (ovisno o dućanu)

About Boris

3 komentara

  1. Dobra recenzija ffboris! Moram potvrditi sve što si napisao jer sam koristio ovaj ure?aj neko vrijeme i dojam je daleko ispod onog što sam od ovog ure?aja očekivao. Istina, ja sam ga koristio na 15.4 inčnom laptopu i zvučnici su bili u potpunosti vidljivi, no kad sam krenuo slušati, dojam i nije bio neki. Možda me je malo previše uvjerio u svoju snagu woofer s donje strane kuaišta, no kao i kod klasičnih 2.1 sustava i ovaj potvr?uje zlatno pravilo: jedinica za bas, tj. subwoofer MORA biti na podu, ne na stolu, ne na kuaištu kompa, ne na vitrini, ne na kuhinjskom elementu (da, vidio sam to kod susjeda :). Zvuk je bolji od onog plastičnog koji dopire iz laptopa, no za cijenu za koju se prodaje može se kupiti bolji.

    Još nešto: onaj stativ za web kameru smatram beskorisnim: kamere se mogu danas bez frke staviti iznad zaslona laptopa i da obavljaju svoj posao. Ovo je praktično za one koji ne žele ništa stavljati na zaslon, no za veainu mislim da ae im ostati stajati u pakiranju…

  2. Apsulutno se slažem s Tvojim komentarina, naročito o stativu za web kameru jer današnji laptopi skoro svaki ima vec ugra?enu kakvu-takvu kamericu, a to sam zaboravio spomenuti u svojoj recenziji. Tog trena mi je bio važniji zvuk nego stativ. :-)

  3. A je, imaš pravo – pa laptopi danas imaju integrirane kamerice na pravom mjestu… Dobro, dobro, važno da si se koncentrirao na zvuk, to je ipak za recenziju najvažnije! S nestrpljenjem iščekujem tvoje nove članke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...