Home » Recenzije » Audio oprema » Recenzija [2.1 audio sustav]: Logitech AudioHub

Recenzija [2.1 audio sustav]: Logitech AudioHub

Spajanje s računalom

Samo spajanje s računalom i nije baš previše zahtjevno, AudioHub se postavi, kako slika s kutije sugerira, iza laptopa, ušteka se preko priloženog USB kabela u samo računalo i s priloženim strujnim adapterom u AC mrežu. Stvarno jednostavno, bar za one koji imaju pravi radni stol za svoj laptop. Naravno ja nemam toliko prostora, pa su za mene nastupili prvi problemi. Za postavljane Toshiba P200D (17“ screen) i gadgeta treba bar 45 cm dubok stol. Za potrebe testa prilagodio sam takav prostor i pokušao rastegnuti male satelite da dođu u pozicuju da se vide iza laptopa. Postupio sam prema uputama u kojima stoji da se mogu postaviti iza laptopa do dijagonale 17,4“. To baš i nije istina jer iza mog laptopa, rastegnuti do maksimuma, jedva da su se vidjele malo više od polovice svakog satelita.

Čim se sve to spoji i upale zvučnici na desnoj strani, gumb za paljenje počne svijetliti neupadljivom naranđastom bojom, a sam Audio Hub preuzme funkciju zvučne kartice i to sve automatski, bez da korisnik mora tražiti kakve drivere ili poštelavati štogod.

Nastavak na subjektivne slušne testove na stranici 3 >

About Boris

3 komentara

  1. Dobra recenzija ffboris! Moram potvrditi sve što si napisao jer sam koristio ovaj ure?aj neko vrijeme i dojam je daleko ispod onog što sam od ovog ure?aja očekivao. Istina, ja sam ga koristio na 15.4 inčnom laptopu i zvučnici su bili u potpunosti vidljivi, no kad sam krenuo slušati, dojam i nije bio neki. Možda me je malo previše uvjerio u svoju snagu woofer s donje strane kuaišta, no kao i kod klasičnih 2.1 sustava i ovaj potvr?uje zlatno pravilo: jedinica za bas, tj. subwoofer MORA biti na podu, ne na stolu, ne na kuaištu kompa, ne na vitrini, ne na kuhinjskom elementu (da, vidio sam to kod susjeda :). Zvuk je bolji od onog plastičnog koji dopire iz laptopa, no za cijenu za koju se prodaje može se kupiti bolji.

    Još nešto: onaj stativ za web kameru smatram beskorisnim: kamere se mogu danas bez frke staviti iznad zaslona laptopa i da obavljaju svoj posao. Ovo je praktično za one koji ne žele ništa stavljati na zaslon, no za veainu mislim da ae im ostati stajati u pakiranju…

  2. Apsulutno se slažem s Tvojim komentarina, naročito o stativu za web kameru jer današnji laptopi skoro svaki ima vec ugra?enu kakvu-takvu kamericu, a to sam zaboravio spomenuti u svojoj recenziji. Tog trena mi je bio važniji zvuk nego stativ. :-)

  3. A je, imaš pravo – pa laptopi danas imaju integrirane kamerice na pravom mjestu… Dobro, dobro, važno da si se koncentrirao na zvuk, to je ipak za recenziju najvažnije! S nestrpljenjem iščekujem tvoje nove članke!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

samsung-49-nu7172-header

Samsung 49NU7172 (NU7100) Ultra HD Tizen OS 4.0 TV – recenzija

Nakon LG-jevog C8 OLED TV-a, na test nam je stigao predstavnik Samsungove NU7100 serije – model ...

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...