Audio opremaRecenzije

Recenzija [2.0 zvučnici]: Creative GigaWorks T20

Nakon testova televizora i linijske opreme prezentirati ćemo zvučnike poznate marke Creative, a koji pripadaju cijenjenoj seriji GigaWorks. Navedena serija nasljednik je također vrlo uspješnih MegaWorks modela, a koje GigaWorks nadilazi po pitanju dizajna i kvalitete zvuka. GigaWorks je na tržištu dostupan u nekoliko varijanti, a ova će se recenzija posvjetiti 2.0 modelu oznake T20. Na tržištu postoji i model T40, a koji je također 2.0 sustav, no s još jednom bas jedinicom u svakoj zvučničkoj kutiji. Za kvalitetno preslušavanje glazbe i filmova, T20 će ponuditi mnogo toga, a što točno pročitajte u nastavku.

Specifikacije

  • Snaga zvučnika: 14 vata RMS po kanalu
  • frekvencijski odziv: 50Hz ~ 20kHz
  • kontrole: On/Off/Volume, Bass & Treble
  • priključci s prednje strane: Headphone & Aux In
  • stražnji priključci: audio ulaz

Pakiranje

Nakon što sam izbrojio poveću količinu novaca u usporedbi sa slično velikim zvučnicima, jedva sam dočekao da stignem kući i probam to malo čudo od zvučnika.
Kutija je bila poprilično teška za takav mali set zvučnika, ali baš takav mali 2.0 set mi je trebao da poboljšam šuplje zvučnike na svom laptopu. Pažljivo sam otvarao kutiju i iz nje vadio jedan po jedan zvučnik, a bili su posebno zapakirani, svaki u svojoj bubble vrečici. Onda prvi šok: na jednom mjestu je pisalo: Made in China! Uh toliko para, a i ovi su kineski! Nisam se dao smesti i nastavio otpakiravati kablove koji su bili spremljeni svaki u svojoj vrečici. Bili su tu 2 m kabl za povezivanjem s PC-om s pozlaćenim 3,5mm bananama na krajevima, 0.5m kablić s istim završetcima, adapter za struju, te mali adapter banana cinch.

Priložene upute nije trebalo posebno proučavati jer se sistem klasično jednostavno spaja.

Subjektivni slušni tekstovi

Otvorio sam WinAmp, isključio sve equalizer postavke i pustio prvu stvar od Gotan Project – Diferente … Ostao sam bez komentara …. prvih par minuta sam samo slušao i onda pomislio: zar je moguće da stojim ispred tako malih zvučnika, a takav bogati zvuk daju kao da su bar 6 puta veći. Tog trena sam zaboravio na investiciju i ono Made in China.
Slijedeće što sam imao pri ruci bili su Yazoo i njihov zadnji uradak – In Your Room (3CD-Box-2008). Bas koji je dolazio iz zvučnika bio je tako ugodan i snažan, da sam prvo pomislio na autozvucnike. Zvučnici su opremljeni i s 3 potenciometra – za glasnoću, bas i visoke. Sve se još da podesiti, bas kako treba ili netko voli. Ali, sve zvuči dobro jedino ona plava ledica svjetli ravno u oči! To počinje toliko iritirati da sam je imao želju iščupati – baš kvari zvučnu kulisu. Uzeo sam crni marker i ublažio odvratnu svjetlost.
Pustio sam još malo sintetskog i egzotičnog zvuka – grupa Yello – Pan Blue, te malo starog Moby-ja. I dalje je sve bilo savršeno za tako mali 2.0 sistem. Naravno tu se treba ograditi – veći zvučnici ipak bolje zvuče. Probao sam i s klasikom: Beethoven – Piano Sonatas. Kao da je klavir u sobi, čisto i dovoljno glasno, nimalo šupljine u zvuku. Istina treba zvucnike malo pojačati, ali to je poznati efekt kod slušanja klasične glazbe.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!