Periferija/daljinski

Recenzija [periferija]: Logitech diNovo Mini

Polako ali sigurno računala i njihove svojstvene mogućnosti postaju sastavni dio dnevnih soba, a televizijski ekran ne samo uređaj koji pasivno prenosi TV program, već preuzima i funkciju računalnog monitora. Dolaskom LCD ekrana visoke razlučivosti više nije nemoguće iz udobnosti sofe čitati e-mail poruke, surfati internetom ili se dopisivati s nekim, mirnoća i oštrina slike nam to dopuštaju, no u cijelu se priču naglo ubacuje računalna periferija kojoj nije mjesto u dnevnoj sobi. Zašto? Upravo zbog svojih velikih dimenzija tipkovnice, te zahtjeva za ravnom plohom od strane miša, pitanje računalne periferije u dnevnoj sobi je prepoznato od strane giganta po imenu Logitech, te nam isti na test šalje njegovo rješenje za uredan i kompaktan način kontrole HTPC-a u dnevnoj sobi… Uređaj ima i mnoge druge mogućnosti, a koje su to, zajedno provjerimo u nastavku…

Uređaj dolazi kvalitetno zapakiran i već samo pakiranje dovoljno govori o klasi hardvera koji se krije unutar kartona. U pakiranju ćete dobiti

  • Logitech diNovo mini
  • USB prijemnik dimenzija klasične USB memorije
  • adapter za napajanje
  • CD sa softverom na engleskom jeziku
  • tiskane upute također na engleskom

TIPKOVNICA

Sama tipkovnica je u potpunosti zaštićena poluprozirnim plastičnim poklopcem koji štiti fine tipke i touchpad od prašine ili prolivene tekućine koje se često znaju družiti s daljinskim upravljačima i ostalim uređajima u dnevnim boravcima (barem je tako u našem slučaju :). Čarolija boja počinje nakon što podignete poklopac jer tada se pozadinsko osvjetljenje tipki pali diskretnim, no jasno vidljivim narančastim osvjetljenjem. Inteligentan senzor detektira osvjetljenje u prostoriji i ako je dovoljno jako osvjetljenje se neće paliti, te je time produžen vijek ugrađene Li-Ion baterije. U pakiranju dobivate punjač za bateriju, a koji se povezuje s uređajem putem okruglog terminala na stražnjoj strani.

diNovo posjeduje dva osvjetljenja, klasično narančasto koje osvjetljava sve tipke, te zeleno koje osvjetljava tipke OK, Winkey, stranica gore – dolje, back, te na touchpadu generira četiri strelice i tipku OK. Osvjetljenje se mijenja pritiskom na tipku FN ili okretanje prekidača iznad tipke Back.

S donje strane se iza plastičnog prekrivala krije Li-Ion baterija kapaciteta 950 mAh, prekidač za odabir PC ili PS3 moda, tipka za resetiranje konekcije, te prostor za pospremanje Bluetooth USB modula.

Što se same tipkovnice tiče, ona je klasična QWERTY, no bez numeričkog dijela i funkcijskih tipki, a predviđena je za tipkanje palcima. Na prostoru gdje se inače nalaze funkcijske tipke nalaze se one za upravljanje multimedijom.

Tipkanje po malim tipkama daje osjećaj dobre kvalitete ugrađenih mehanizama ispod kapica tipaka, no male dimenzije nikako nam nisu “išle pod ruku” za dugo pisanje. Za prijavu na GMail, tipkanje u nekom od IM-a ili upisivanje pojmova u tražilicu ova je tipkovnica odlična, no puno pisanja u početku zna biti dosta naporno.

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!