Periferija/daljinskiRecenzije

Recenzija [WHDI adapter]: HP Wireless TV Connect – bežičan prijenos HD slike i zvuka

hp-wireless-tv-connect-headerUnatoč tome što je HDMI sučelje kao takvo omogućilo prijenos slike visoke rezolucije zajedno s najnovijim audio standardima, činjenica da moramo povlačiti kabel od jednog do drugog uređaja prati nas još od davnih dana analogije pa do danas. U radnoj prostoriji kabeli ne predstavljaju tako veliki problem, no u dnevnom boravku gdje više osoba boravi i provodi mnogo vremena kabele nastojimo najbolje što možemo prikriti i smanjiti njihov broj. No kako onda na jednostavan i pouzdan način povezati računalo i televizor i koristiti ga baš kao da je fizički spojeno – bez kašnjenja, loše slike ili zagušenja Wi-Fi mreže? HP nudi rješenje u vidu uređaja jednostavno zvanog Wireless TV Connect. Je li on idealno rješenje, pročitajte u nastavku.

HP Wireless TV Connect omogućuju razmjenu glazbe, slike i videa pohranjenih s računala na velikom zaslonu televizora, monitoru ili projektoru, bežično i jednostavno za podesiti. Bez potrebe za instalacijom specijalnog softvera i podešavanja mrežnih protokola, sva se instalacija svodi na onu hardversku – povezivanja potrebnih komponenti na računalo i televizor i bežičan prijenos može početi. Uređaj koristi WHDI (Wireless Home Digital Interface) tehnologiju koja prenosi informacije velikom brzinom uz manje od jedne milisekunde kašnjenja, uz prijenos od oko 3 Gbps.

Uređaj je namijenjen modernim HD-ready komponentama, pa je tako nužno računalo ili prijenosnik s jednim HDMI utorom, a isto vrijedi i za televizor, monitor ili projektor. Prijenos je HDCP 1.0 sukladan tako da je osim videa s YouTubea, Hulua ili Netflixa moguće prenositi i originalne Blu-ray filmove u punoj HD razlučivosti i s 7.1 kanalnim HD zvukom.

Testirani uređaj ne podržava 3D sadržaje, već samo 2D do rezolucije 1080p60. 3D prikaz podržava nasljednik testiranog modela, HP Wireless TV Connect 2.

SPECIFIKACIJE

Specifikacije
Proizvođač HP
Model Wireless TV Connect
Podržana najveća rezolucija 1080p/60 Hz
Audio podrška S/PDIF DTS HD, Dolby TrueHD, Dolby, Digital Plus, AC-3 (5.1 channel), HDCP 1.0
Standard
WHDI
Domet do 9 metara (30 stopa), nije potrebna optička vidljivost
Težina 270 g
Dužina kabela 3 m
Konektor 3.5 mm pozlaćeni stereo mini utor

Više informacija na službenoj stranici >>

Adsense
1 2 3 4Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!