Home » Recenzije » Periferija/daljinski » Recenzija [periferija]: Logitech diNovo Mini

Recenzija [periferija]: Logitech diNovo Mini

TOUCH PAD

Touch pad u desnom dijelu predviđen je za korištenje palcem i dojmovi nakon korištenja su vrlo pozitivni. Vrlo je osjetljiv i precizno odrađuje detektirane kretnje, premda nam je u početku kursor više skretao u lijevu stranu, vjerojatno zbog položaja palca koji se nije prilagodio na njegov položaj i orijentaciju. Da su osi postavljene s blagim kutem od 15 do 20 stupnjeva ulijevo vjerujemo da bi prirodnije bilo korištenje. Pritisak na plohu istovjetan je pritiskom na lijevu tipku miša na pravom mišu, dok je desna tipka postavljena na tipku OK, a koja se pritišće lijevim palcem. Malo obrnuta logika, no koja dobro funkcionira u praksi.

SetPoint driveri

Za najbolju funkcionalnost ovog uređaja preporučljivo je koristiti SetPoint drivere koji dolaze na CD-u. Instalacija vam omogućava promjenu funkcija na nekim od tipaka, a također detektira stanje baterije. Podržane su 32 i 64 bitne verzije Windows-a XP i Viste.

BATERIJA

Baterija nudi iznimnu autonomiju zahvaljujući dobrom menadžmentu osvjetljenja koje se gasi kada uređaj nije u opticaju ili ako se zaklopi poklopac. Baterija je uredno izdržala nekoliko tjedana na našem testiranju, a osim za upotrebu na HTPC-u autor ovih redaka je isti koristio za 10 i više ponavljanja prezentacije za diplomski rad. Na samoj obrani je uređaju također radio izvrsno, te je odradio sve zadaće bez problema. Proizvođač deklarira kapacitet baterije na čak 30 dana, što je izvrstan podatak. Punjenje traje oko 4 sada do max. kapaciteta, a već za 10 minuta punjenja će uredno izdržati cijeli dan.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

logitech-c922-head

Logitech C922 Pro Stream Web kamera za vlogere i streamere

Logitech je predstavio novu web kameru Logitech® C922 Pro Stream Webcam. Dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe ...

logitech-k780-keyboard

Logitech predstavio K780 tipkovnicu za više uređaja

Tvrtka Logitech je predstavila Logitech K780 Multi-Device Wireless Keyboard, prvu potpuno opremljenu računalnu tipkovnicu s dodatnih ...