Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Stella Artois Nautic Cinema

Kako je i danas ranije spomenuto, na zagrebačkom jezeru Jarun, blizu kluba Aquarius, održan je Stella Artois Nautic Cinema događaj, a na kojem ste mogli s plaže gledati veliki zaslon na kojem je prikazivan film iz 2000. godine, Žal (the Beach) s Leom Di Capriom u glavnoj ulozi.


Organizacija OK, uvodni govor je odradio poznati glumačko-voditeljski par Boris Mirković i Leona Paraminski, piva i kokice su bile na prodaju, a bila je čak i VIP zona otvorena, a koja je nudila odvojen dio plaže, te plastičnu ležaljku za cijenu koju nisam uspio saznati. Gondole su također plovile, baklje gorjele i film je mogao početi.

Ipak, nas ovdje toliko ne zanima sama organizacija i aranžiranje ambijenta, već tehnikalije, slika, zvuk i ukupno iskustvo gledanja.

Već profesionalno deformiran, prvo o čemu sam razmišljao bilo je platno postavljeno na drugoj obali, tj. kojeg je odnosa stranica. Nije 4:3, a nije ni 16:9, zaključak je bio na kraju, no sam film je bio zadovoljavajuće proporcionalan. Vjerujem da su organizatori računali na utjecaj alkohola, a koji će definitivno skrenuti misli u druge smjerove, a ne na dokučivanje o kojem se formatu slike radi, te koji je audio codec korišten..

Ukupan dojam nakon desetak minuta gledanja filma Žal jest da je platno ipak malo premalo, a titlovi su isti takvi, te su mnogima s te udaljenosti bili premaleni. Usporedio bih ovo s titlovima na Pioneer DVD playerima s tvorničkim firmware-om, samo još umanjenim za jednu stepenicu.

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!