ReportažeVijesti

Ususret sajmu CeBIT 2010.

cebit2010

Nakon CES-a u Las Vegasu početkom godine, drugi po redu sajam globalnih razmjera je svakako CeBIT, najveći sajam ICT tehnologija koji se, kao i proteklih godina, održava u njemačkom Hannoveru od 2. do 6. ožujka. Po broju izlagača, posjetitelja i samoj površini sajma, CeBIT će i ove godine posjetiti više stotina tisuća gostiju, kako profesionalaca, tako i svih onih koji jednostavno žele svojim očima vidjeti ekskluzivne novitete koje brojni izlagači tempiraju upravo za ovaj sajam. Tim HD Televizije će ove godine po prvi puta prisustvovati ovom velikom događaju, te pokušati prenijeti što više viđenog na stranicu u vidu tekstualnih materijala, fotografija, te HD video snimki. Svakako preporučamo da pratite i naš Twitter kanal preko kojeg ćemo se redovno javljati s najzanimljivijim novostima. U nastavku provjerite neke od zanimljivosti vezanih uz HDTV i 3D tehnologiju koje nas očekuju na sajmu.

acer-aspire

Kino kvaliteta slike – 3D kreće u napad!

3D tehnologija ne samo da dolazi u naše dnevne boravke vrlo skoro, već ćete ju moći nositi i sa sobom! Acer će na CeBIT-u 2010. predstaviti svoj novi laptop Aspire 5740D, a koji će raditi bez potrebe za posebnom grafičkom karticom, a u pakiranju ćete pronaći jedan par specijalnih polarizacijskih naočala.

Posebnost ovog modela prijenosnog računala je u multimedijalnom reproduktoru koji je u stanju procesirati 2D materijale u 3D u stvarnom vremenu. Tako će svi 2D filmovi i slike koje ste napravili sa “starim” 2D aparatom dobiti posebnu dubinu, a Acer tvrdi kako će na ovaj način dovesti 3D kvalitetu do razine kvalitete koja je dostupna u kino dvoranama.

videoweb-600s

Novi satelitski prijamnik za interaktivnu televiziju

Televizija pripada prošlosti – TV 2.0 interaktivna televizija je budućnost. Nagrađen s Preview nagradom “Innovation of CeBIT 2010”, VideoWeb 600S bi mogao biti glasnik potpuno interaktivne televizije u kojoj je gledatelj u kontroli onoga što će gledati, bez obzira koje doba dana bilo. Prijamnik kombinira HDTV s Internet televizijom i tako nudi pregršt raznih web aplikacija i programa sve do HD rezolucije.

fujifilm_finepix_real_3d_w1

3D video kamera i fotoaparat u rukama običnog korisnika

Amaterski kamermani i fotografi će imati prliku uvjeriti se u mogućnosti uređaja koji snimaju u tri dimenzije na CeBIT 2010 sajmu. Tako će Fuji-jev Finepix Real 3D sustav ponuditi kompletan 3D paket za kreiranje trodimenzionalnih slika i video materijala, te visoko kvalitetnog ispisa. Jezgra sustava je Finepix Real 3D W1 digitalna kamera koja može slikati i snimati filmove u 3D-u, a tu su još Real 3D V1 digitalni okvir za slike dijagonale 8″ i usluga 3D ispisa.

msi_gx600_enhanced_gaming_laptop

MSI prijenosna računala opremljena 3D i LED tehnologijama

Već je postao trend da tajvanski MSI predstavlja najnovije prijenosnike na ovom sajmu, a za 2010. će kompanija predstaviti njih čak 30. Između ostalog tu je high-tech GT660 prijenosnik s Intel i7 procesorom za igrače, opremljen LED zaslonom s podrškom za 3D, a MSI će također predstaviti i ultra tanki X-Slim X620 prijenosnik CULV tehnologijom za minimalnu potrošnju energije.

woodyallen-glasses

3D tehnologija bez naočala u stilu Woodyja Allena

Premda još nisu ni zaživjele, čini se da će 3D naočale kakve viđamo uz nove 3D televizore postati star prošlosti! Na CeBIT-u će kompanija SeeFront demonstrirati upotrebu dodatka za monitore koji će osigurati trodimenzionalnost istu kao i da nosimo neugledne 3D naočale. Osim toga, ovakav pristup bi omogućio da sve osobe koje gledaju televizor mogu vidjeti 3D, a ne samo one koje nose naočale.

paragraph-separator-divider

cebit-live-2010

Prijenos otvaranja uživo 1.3.2010. od 18 do 20 sati

Prijenos uživo otvaranja ovogodišnjeg CeBIT-a će biti moguće pratiti putem službene stranice, a među dvije tisuće prominentnih gostiju sa svih strana svijeta, otvorenju će prisustvovati i njemačka kancelarska Angela Merkel i španjolski premijer José Luis Rodríguez Zapatero. Zemlja partner ovogodišnjeg CeBIT-a je Španjolska.

Copyright HD Televizija 2010. Sva prava pridržana. Slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!