Reportaže

Reportaža [Zagreb]: Stella Artois Nautic Cinema

Par fotografija napravljeno, sjedam na bicikl i krećem na otok da izbliza promotrim korištenu aparaturu. Srdačan mladić dopustio mi je da uslikam tehnikalije, te mi otkrio da je film koji imaju u nekom čudnom formatu, 8:5, tj. 16:10. Informacije na IMDB-u govore o 2.35:1 formatu, no nakon ponavljanja pitanja dobivam isti odgovor… Platno je, kako sam i pretpostavljao, nekog formata koji nešto između 4:3 i 16:9 formata, no unatoč svim tim silnim skaliranjima, slika je još i bila dobra. Mladić je također napomenuo da su imali nekih problema s titlovima i da su ih postavili na najveću veličinu koju su mogli dobiti. Na slici možete vidjeti korištenu aparaturu, te DVD player koji je puštao film – radi se o Onkyo DV-SP504E playeru koji podržava Super Audio CD i DVD Audio od ekstravagance, te DVD, CD i Divx klasične formate. Uređaj je dostupan za kupiti kod nas za cca. 2900 kn, a recenziju možete pročitati na TechRadar stranici.

Zvuk je bio tek običan stereo, vjerojatno downmiksan iz Dolby Digital 5.1 formata. Spominjanje pojma surround na reklamama očito je izostalo…

Ukratko, s obzirom na karakter događanja tehničko rješenje i nije tako loše, premda lijepo molimo za drugi puta veće titlove…

Adsense
Prethodna stranica 1 2

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!