LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40W4000 [100 cm]

Dizajn

Kada pogledate iz daleka novi Sony KDL40W4000 djelovati će vam kao svaki drugi zaslon crnog poliranog okvira, no nakon pogleda izbliza jasno ćete uočiti da sitne svjetlucave detalje koje Sony prigodno naziva “boje ponoćnog neba”. Sam LCD zaslon nije u potpunosti crne mat boje – prekriven je lagano svjetlucavim premazom, koji je daleko od reflektirajućih svojstava većine plazma zaslona ili Samsung-ove ranije “Super Clear Panel” serije televizora.

Sony KDL40W4000 – pogled u detalje

Točno ispod samog ekrana nalazi se odmah prepoznatljiv Sony-jev logo koji posjeduje zanimljivu značajku – lagano emitira svjetlost kad je televizor upaljen. Uz ovaj detalj tu je i duguljasta linija reflektirajućeg pleksiglasa koji razdvaja okvir boja ” ponoćnog neba” i dno okvira gdje se nalaze po horizontalno položeni zvučnici.

S gornje strane televizora nalazi se red kontrolnih tipaka (reguliranje glasnoće, prebacivanje programa,…), a tu je također i nekoliko LE dioda koje signaliziraju status uređaja. Otisnut model televizora je također ovdje napisan, tako da je dobro provjeriti ovu informaciju pri kupnji kako biste bili sigurni da je upravo to televizor koji želite. Kako bi kabeli bili uredno spremljeni iza televizora, tu je plastični prsten kroz koji možete provući sve kabele kojima ste povezali zaslon i uređaje.

Priloženi stalak za televizor je prilože u odvojenu kutiju unutar pakiranja kako ne bi tijekom transporta došao u kontakt s televizorom i na taj ga način oštetio. Stalak nije potrebno alatima spojiti na televizor, dovoljno je samo spustiti zaslon na njega i to je kraj sastavljanja.

Dok stražnja strana televizora otkriva marginalno lošiju kvalitetu izrade u usporedbi s W3000 serijom, Sony KDL40W4000 je solidno izgrađen bez vidljivih slabih točaka u dizajnu.

USB priključak je smješten s lijeve strane zaslona, te nudi mogućnost pregledavanja JPEG fotografija bilo putem USB memorije, digitalnog fotoaparata ili kamere. Nedostatak S-Video priključaka ne bi trebao nikome teško pasti uz sasvim solidnu ponudu ostalih kvalitetnijih konekcija koje nudi Sony KDL40W4000 LCD HDTV.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!