Home » Recenzije » Televizori i monitori » LCD » Philips 55PUS7805 4K UHD TV – video recenzija

Philips 55PUS7805 4K UHD TV – video recenzija

philips-55pus7805-header

Posljednji na testu televizora iz ponude za 2020. godinu je Philipsov 55-inčni 55PUS7805 model. Radi se o popularnom modelu srednje klase koji je dostupan u širokoj paleti veličina ekrana, ima ugrađen trostrani Ambilight, Philipsov P5 Perfect Picture Engine procesor slike, te Saphi Smart TV platformu. PUS7805 serija je vrlo slična modelima PUS7505 i PUS8105, a za varijantu u bijeloj boji pogledajte model pod oznakom PUS7855. Za potrebe testa smo kupili ovaj televizor, te ga detaljno istestirali i objavili nekoliko videa koji obrađuju pojedine teme. Na kraju smo cjelokupno iskustvo saželi u video recenziju koju možete pronaći u nastavku.

Specifikacije

Proizvođač Philips
Model 55PUS7805/12
Tehnologija zaslona 10-bitni (8-bitni + FRC) IPS LCD panel s LED pozadinskim osvjetljenjem
Geometrija zaslona ravna
Veličina ekrana 55 inča / 140 cm
Energetska klasa A (95 W, 139 kWh/godišnje)
3D/HDR podrška
ne/da (HDR10, HDR10+, HLG i Dolby Vision)
Osvježavanje zaslona 60 Hz panel
Lokalno zatamnjenje ne
Rezolucija Ultra HD 4K, 3840 x 2160 piksela (svaki piksel se sastoji od tri podpiksela)
HDMI 3 (HDMI 2.0b), max. 2160p60, ALLM podrška
Digitalni audio izlaz Toslink (digitalni optički)
USB da (2x)
Ethernet da
Wi-Fi / Bluetooth / WiSA da (802.11n) / da (samo za daljinski upravljač) / ne
PCMCIA/Common Interface slot da (CI+ 1.3)
Utor za memorijske kartice ne
Izlaz za slušalice (3.5 mm) ne
Digitalni prijamnici DVB-T2/C/S2
HEVC/VP9 podrška da (tuner + multimedijalni reproduktor)/da
Operativni sustav Saphi Smart TV
Ugrađena memorija 2 GB, 4 GB za pohranu
CPU / GPU / SoC 4x ARM Cortex-A53 1.2 GHz / ARM Mali-G51 / Mediatek MT5806
Montaža na zid da (VESA 300 x 200)
Maloprodajna cijena na 17. veljače 2021.

Dodatne informacije:

Raspakiranje i instalacija

Proces raspakiravanja i instalacije možete pogledati u videu niže:

Podešavanje slike

Analiza karakteristika slike provedena putem C6 HDR2000 kolorimetra, Murideo Fresco SIX-G referentnog izvora signala, te CalMAN 2020 Ultimate for Business softvera. Za test procesora slike korišteno je nekoliko testnih diskova (FPD Benchmark, HQV Benchmark 2.0, Spears and Munsil UHD Benchmark, te R.Masciola Ultra HD HDR-10 testni uzorci).

Test sučelja (Saphi Smart TV)

U ovom videu prezentiramo sučelje, izbornike i mogućnosti Saphi Smart TV platforme, te pokazujemo kako funkcionira povezivost i ostale opcije.

Video recenzija

Napomena: video recenzija je na engleskom jeziku.

Zaključak

philips-55pus7805-award

Posljednji na testu televizora iz ponude za 2020. godinu je Philipsov 55-inčni 55PUS7805 model. Radi se o popularnom modelu srednje klase koji je dostupan u širokoj paleti veličina ekrana, ima ugrađen trostrani Ambilight, Philipsov P5 Perfect Picture Engine procesor slike, te Saphi Smart TV platformu. PUS7805 serija je vrlo slična modelima PUS7505 i PUS8105, a za varijantu u bijeloj boji pogledajte model pod oznakom PUS7855. Za potrebe testa smo kupili ovaj televizor, te ga detaljno istestirali i objavili nekoliko videa koji obrađuju pojedine teme. Na kraju smo cjelokupno iskustvo saželi u video recenziju koju možete pronaći u nastavku. Specifikacije Proizvođač…

Review Overview

Ukupno

Summary : U usporedbi s onim što se na tržištu nudi u istoj cjenovnoj kategoriji, Philips 55PUS7805 ne impresionira. Očekivali smo više od Saphi Smart TV platforme, očekivali smo bolje HDR performanse i očekivali smo više od procesora slike. Performanse sustava mogu jako varirati, te smo više puta tijekom testa svjedočili velikom usporavanju, pri čemu je najbolje TV isključiti iz struje i ponovno ga uključiti da bi se situacija stabilizirala. Ovo se događalo prije mnogo godina na Philipsovim televizorima prije nego što je kompanija odabrala Android TV kao glavni operativni sustav, te smo mislili da su ograničenja iz prošlosti nestala kod Saphi platforme. Nažalost, to nije slučaj, a uz slabe performanse dodatno frustrira činjenica da sve funkcije ne rade kako bi trebale - od HDMI ARC-a pa do povezivanja uređaja poput USB tipkovnice. Ograničenost kontrola za precizno podešavanje slike, te dijeljenje istih parametara za balans bijele boje između svih predložaka i modova rada nešto je što bi trebalo ostati u prošlosti. Shodno tomu, ovaj televizor možemo preporučiti samo ako želite Ambilight i ako ćete uglavnom gledati visokokvalitetni streaming sadržaj kakav nude Netflix, Prime Video i YouTube. Ako planirate povezati različite uređaje, gledati sadržaj iz različitih izvora i općenito se češće upustiti u istraživanje različitih postavki, onda bolje razmislite o alternativama.

 

Televizor na test ustupio:

/ (TV kupljen za potrebe testiranja)

Maloprodajna cijena (17. veljače 2020.):

Alternative:

Hisense U7QF, Samsung TU8002 ili TU8502, LG Nano793/803

nabava-net-logo

Dodatna ustupljena oprema:

Za potrebe testiranja su korišteni HDMI kabeli Supra Cables i Club 3D Ultra High Speed model i Ruipro optički HDMI kabel (više informacija na službenoj stranici).

Marantz NR1710 A/V receiver za testiranje HDMI ARC povezivosti na test ustupio Ronis.

Ultra HD HDR-10 testne uzorke osigurao R.Masciola. Softver za kalibraciju, CalMAN 2020 Ultimate for Business osigurao Portrait Displays.

© HD Televizija 2021. Sva prava pridržana.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Zašto ne piše je li IPS ili VA panel?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*