LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40W4000 [100 cm]


Testni rezultati

Broj mrtvih piksela: 0
Probijanje pozadinskog osvjetljenja: prisutno, no moguće smanjiti na neprimjetne vrijednosti
Overscanning preko HDMI-ja: 0% ako je [Display Area] postavljen na “Full Pixel”
Blacker than black: zadovoljio
Nivoi crne boje: izvrsni
Skaliranje: iznad prosjeka
Video mode deinterlacing: prosječno
Film mode deinterlacing: nije zadovoljio 3:2/ 2:2 taktne signale pri 480i/ 576i
Kut gledanja: dobar za LCD TV (90°)
Rezolucija pokreta: 300
Reduktor šuma: prihvatljiv
1080p/24 mogućnost (PS3): prihvaća 1080p/24 video signal
Ulazno kašnjenje: 30ms brže od Samsung F96

Razina crne boje

Nakon kalibracije postigli smo odličan rezultati od 0.05 cd/m2, što je malo bolje od W3000 serije, te na razini Panasonic-ovih PX80/ PZ85 plazmi. Napomena: za najbolje rezultate nemojte uključivati: [Adv. Contrast Enhancer] i [Light Sensor] opcije.

Probijanje pozadinskog osvjetljenja

Na tvorničkim postavkama je bilo vidljivo lagano probijanje svjetlosti, no uz pravilnu kalibraciju ti bi se nedostaci trebali smanjiti na zanemarive vrijednosti. Perfekcionisti će vjerojatno uočiti lagano curenje svjetla u gornjem lijevom kutu ekrana, te povećanu svjetlinu na krajevima zaslona, no istini za volju nismo do danas uspjeli pronaći LCD zaslon veći od 40″, a koji bi po ovom kriteriju bio na razini plazma televizora.

Statična rezolucija

Kada je [Display Area] postavljena na “Full Pixel” kako bi se postiglo 1:1 mapiranje piksela, Sony KDL40W4000 uspješno razlučuje svako horizontalnu i vertikalnu liniju na 1920×1080 HDMI izvoru. Kod komponentnog priključka je nešto lošija situacija, te KDL40W4000 prikazuje dosta šuma pri pokušaju prikazivanja 1920 horizontalnih linija. U stvarnosti gdje uvjeti nisu toliko zahtjevni kao što su testni materijali razlika je slabije uočljiva, premda je savjet koristiti HDMI priključak kako biste dobili najbolju moguću sliku.

Oštrina pri pokretima

Korištenjem poglavlje 31 materijala “FPD Benchmark Software For Professional” Sony KDL40W4000 je postigao 300 bodova kod oštrine u dinamičnim scenama, što je očekivana vrijednost za LCD koji nije opremljen tehnikama za glađe prikazivanje dinamičnih scena, poput Motionflow 100Hz.

Procesiranje videa

Sony KDL40W4000 koristi Bravia Engine 2 video procesor, a koji se razliku u odnosu na Bravia Engine EX koji možete pronaći u W3000 seriji ili Bravia Engine Pro u X3000/ X3500 modelima.
U usporedbi s W3000 serijom, deinterlacing video je podjednak, dok je skaliranje i upconverting poboljšan.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!