LCDRecenzijeTelevizori i monitori

LG 42LA690S (LA690 serija) 3D LED LCD Smart TV recenzija

lg-42la690s-header-melanie

Nakon testa najboljeg modela Samsungove serije 6 i mini testa modela serije 7, na test smo dobili direktnog konkurenta također korejske kompanije LG. Prošlogodišnja serija 6 je bila vrlo popularna zbog kombinacije atraktivnog dizajna, moderne Smart TV platforme, praktičnog upravljanja putem Magic Motion daljinskog upravljača, te na kraju dobro zaokružene kvalitete slike. Ipak, ljubitelji kvalitetne slike u dinamičnim sadržajima poput različitih sportova nisu bili najsretniji LG-jevom slabijom pokretnom rezolucijom, a koja čak i nakon brojnih ažuriranja softvera nije došla na razinu koja bi se očekivala od reklamiranog 400 Hz MCI sustava osvježavanja. Hoće li ovogodišnja serija ispraviti ovaj nedostatak i ponuditi još bolju kvalitetu slike i cjelokupan dojam, otkrivamo u nastavku.

Video pregled (video overview)

HD Televizija YouTube kanal >>

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač LG
Model 42LA690S
Tehnologija prikaza LED LCD
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A
3D Ready/3DTV Da, 3DTV
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
polarizacijski
Osvježavanje zaslona 400 Hz MCI
Lokalno zatamnjenje da
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 3
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Ne/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Mađarska

Poveznice:

Službena stranica >>

LG HDTV Matrix 2013 models

HDDB baza televizora >>

Dizajn

lg-42la690s-reflexions
Tanak okvir, sjajan zaslon i moderno oblikovan stalak s mogućnosti rotacije.
Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
da srebrna metal glossy da

LG-jevu LA69x serija karakterizira moderan dizajn tankog metalnog okvira, logotipa proizvođača s pozadinskim osvjetljenjem, te osvježenog dizajna stalka u odnosu na prošlu godinu. Testirani LA690S model kombinira srebrnu i tamno srebrnu boju, dok LA691S model iz iste serije nudi nešto svjetliju boju donjeg dijela okvira i stalka, tako da kupac ima slobodu izbora ovisno o ostatku ambijenta u koji planira postaviti televizor.

lg-lm670-la690
Usporedba dizajna modela iste serija za 2012. i 2013. godinu.

Srebrni okvir nešto je širi duž donji rub ekrana i na centralnom dijelu konveksno oblikovan kako bi bilo dovoljno prostora za LED pozadinski osvjetljen logotip proizvođača.

lg-42la690s-logo
Logotip proizvođača s pozadinskim osvjetljenjem.

Bočno i u gornjem dijelu okvir je svega milimetar debljine, no nakon paljenja televizora uočava se još 0.9 mm širok neaktivni dio zaslona, što je potpuno isti slučaj kao i prošle godine. Bez obzira na to televizor izgleda vrlo suvremeno i elegantno.

lg-42la690s-thickness
Veća debljina u donjem dijelu zbog drugačije oblikovanog stalka.

Pogled s bočne strane otkriva 3.5 cm veliku dubinu, a koja iznosi čak 7 centimetara u donjem dijelu nakon što se montira stalak. Čitava poleđina je prekrivena laganim metalnim pokrovom na kojem se nalaze priključci, fizičke tipke za upravljanje televizorom, te perforirani kružni dio kroz koji niske tonove prenosi bas zvučnik. Stereo zvučnici koji pokrivaju srednjetonsko i visokotonsko područje su postavljeni na uobičajeno mjesto, s pogledom prema podlozi.

Priključci su postavljeni u dvije orijentacije i to tako da je jedna okrenuta prema stražnjem zidu, što je promjena koja nam se baš i ne sviđa u odnosu na prošlogodišnju konfiguraciju. Postavljanje priključaka s pogledom prema podlozi ima dvije prednosti – prvo – omogućava da se televizor pri montaži na zidni nosač postavi onoliko blizu koliko mu to dopušta njegovo kućište i drugo – priključci su manje opterećeni jer su paralelni sa smjerom gravitacije, tako da njihovi kabeli prirodnije “padaju”. Broj HDMI priključaka smanjen je s četiri na tri, što ne smatramo ograničenjem u modernim sustavima kućnih kina, posebno kada se uzme u obzir upotreba A/V  receivera, a koji posjeduju HDMI koncentratore. Tri USB-a u verziji 2.0 dovoljna su za povezivanje vanjske tipkovnice i miša, te vanjske memorije, a od ostalih priključaka tu su još SCART u punom formatu, kompozitni i komponentni ulazi, izlaz za slušalice, digitalni optički audio izlaz, ethernet priključak, te satelitski i antenski ulazi. Uz navedene, bočno je postavljen i PCMCIA utor.

lg-42la690s-connectors
Priključci u dvije orijentacije, 3 HDMI-ja i 3 USB-a.

Opis dizajna novog LG-jevog televizora ne bi bio potpun bez spominjanja značajke rotacije njegovog stalka, a koja je inovativno izvedena putem klizača na kontaktnoj površini. Naime bez implementacije klizača televizor ne bi bilo moguće rotirati bez da se fizički ne podigne i rotira u zraku, no s klizačima je to moguće napraviti kao i kod klasičnih stalaka s rotirajućim zglobom. Da bi rotacija od cca. 10 stupnjeva lijevo – desno bila jednostavno izvediva, LG je iskoristio metalni okvir s rebrima, tako da ne dolazi do proklizavanja pod prstima. Sve u svemu, vrlo zgodno implementirana značajka, a koja je omogućila veću dizajnersku slobodu bez da se izgubi funkcionalnost.

Daljinski upravljač (Remote Control)

lg-42la690s-remote
Novi Magic Motion daljinski upravljač.

U odnosu na prošlu godinu, a kada je LG prilagao dva daljinska upravljača uz LM670S seriju, ove godine je situacija drugačija i u ambalaži smo pronaći samo najnoviju inačicu Magic Motion daljinskog upravljača, srebrno-crne boje. Duguljasti oblik ranijih generacija sada je zamijenjen kompaktnijim modelom okruglog oblika u gornjem dijelu, te ergonomski oblikovanog donjeg dijela koji se pri korištenju obuhvaća šakom. Kao kod Philips daljinski upravljača, tako se i ovdje sada koristi princip dvostrukog okruglog vijenca s tipkama na navigaciju i osnovnim funkcijama. Tipke imaju ispupčene simbole i oznake po Brailleovom pismu tako da se i bez ambijentalnog osvjetljenja svatko može koristiti upravljačem. Kotačić je smješten u sredini kružnog dijela i osim što se njegovim pritiskanjem potvrđuje odabir, skrolanje služi za navigaciju kroz Smart TV platformu i neke izbornike (ne sve!), te za skrolanje po internet stranicama.

Kao i kod ranije testiranog Samsunga 40F6800, tako i ovdje izostanak numeričkog dijela tipkovnice i raznih drugih opcija je riješenog kroz izbornike na zaslonu, a koji se pozivaju putem tipke 123 Q.Menu. Iako upravljač svojim pomicanjem aktivira kursor kojim se brže mogu odabrati opcije nego u slučaju Samsunga, mišljenja smo kako će mnogi stariji korisnici, a koji se odluče za ovaj model, daljinski upravljač smatrati previše sofisticiranim i nedovoljno praktičnim za korištenje. Dobra jest vijest da iako klasičan daljinski upravljač nije priložen, s televizorom je moguće upravljati i putem starijih daljinskih upravljača koji su se prilagali uz prošlogodišnje i starije modele (isprobano s daljinskim od 47LM960V i 32LD320 LCD televizora).

Samo upravljanje putem kursora je kvalitetno odrađeno i na razini je prošlogodišnjeg modela, tako da u tom pogledu nemamo nikakvih prigovora. Jedini detalj koji nam se nije svidio jest da scroll kotačić ne radi u izbornicima s postavkama, već je potrebno klikati na strelice postavljene na zaslonu.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

lg-42la690s-smart-home
Smart Home naslovnica slična kao i prošle godine, no uz prisutna poboljšanja u korištenju.

LG ove godine sve Smart televizore oprema dvojezgrenim procesorom, a koji donosi kraće vrijeme paljenja televizora, otvaranja internet stranica, učitavanja videa i slika preko USB sučelja za više od 10%, što se moglo osjetiti tijekom korištenja.

Korejski proizvođač je prošle godine napravio veće promjene u dizajnu i intuitivnosti sučelja, te smo ga s pravom smatrali jednim od najboljih proizvođača televizora dostupnih u našoj regiji. Sukladno tome, drago nam je bilo vidjeti isti zadržan isti princip instalacije, konfiguracije Smart TV platforme i izbornika za podešavanje i na ovogodišnjem modelu, uz sitne stilske korekcije oblika tipki za poboljšan vizualan dojam. Za razliku od Samsunga koji je ove godine kompletno promijenio dizajn Smart TV platforme, LG je zadržao onaj prošlogodišnji, s podijeljenim izbornikom na premium aplikacije (njih 20, uključujući Index.hr, 24 Sata, HBO GO, Oyo TV, Kamo.hr, Deezer, Twitter i nezaobilazni YouTube), 3D World s različitim 3D sadržajima za brzu demonstraciju mogućnosti televizora, Game World s jednostavnim igrama orijentiranih na korištenje Magic Motion daljinskog upravljača, Smart World s različitim tipovima aplikacija i na kraju Smart Share segmenta za reprodukciju multimedije s različitih izvora. Osim predinstaliranih aplikacija, korisnik ima 1.5 GB prostora za instalaciju vlastitih, odnosno aplikacija dostupnih u Smart World trgovini. Aplikacije su podijeljene na različite kategorije (igre, zabava, život, edukacija i vijesti), te su sve koje se trenutno mogu preuzeti besplatne.

lg-42la690s-lg-cloud
LG Cloud nudi 5 GB slobodnog prostora za pohranu datoteka.

Od 2013. godine LG-jevi televizori podržavaju LG Cloud, proizvođačevo vlastito Cloud rješenje za pohranu 5 GB podataka i pristup istima preka različitih tipova uređaja – računala, mobitela, tableta, te već spomenutih LG televizora.  Sučelje LG Clouda je dostupno na više jezika, između ostalog i na hrvatskom, te dobro oblikovano da bude jednostavno za navigaciju i korištenje na svim podržanim uređajima. Ograničenje je jedino u tome da barem jednom u tri mjeseca morate pristupiti sadržajima ili će biti izbrisani, uz prethodnu obavijest.

lg-42la690s-smartshare
LG Smart Share dijeljenje slika između LA690S televizora i Samsung Galaxy S4 mobitela.

Televizor posjeduje i podršku za Miracast, bežično prikazivanje sadržaja s povezanih uređaja koji podržavaju tu mogućnost. Funkciju smo uspješno isprobali povezivanjem Samsung Galaxy S4 mobilnog telefona, nakon što smo u opcijama televizora aktivirali Miracast /Intel WiDi, te na Galaxyju S4 upalili Screen Mirroring. Originalna Full HD rezolucija se je prikazala na zaslonu televizora, te uz vrlo malo kašnjenje smo mogli pregledavati isti sadržaj na zaslonu televizora i mobitela. Problem su jedino predstavljali video zapisi, a koji bi po početku reprodukcije zamrznuli sliku na televizoru, te je jedina opcija bila prekidanje povezivanja i ponavljanje procesa. LG Smart Share također podržava i prikazivanje slika i videa preko mobilnih telefona i tableta koji koriste tu mogućnost, tako da smo mogli vlastitu galeriju fotografija brzo poslati na veliki zaslon televizora, a bez problema smo mogli reproducirati video zapise do 16 Mbit/s propusnosti (2 MB/s).

Televizor podržava i NFC blisku komunikaciju između uređaja, te posjeduje integrirani Wi-Fi. U cjelini smo zadovoljni s načinom na koji je izvedena najnovija inačica LG-jeve Smart TV platforme, kako po pitanju brzine tako i s brojem podržanih aktualnih tehnologija za dijeljenje sadržaja.

Time Machine 2 je najnovija inačica programa za snimanje i pauziranje programa, no kao i prethodna generacija zahtijeva dedicirani USB tvrdi disk na koji će pohranjivati sadržaje. Ukratko, mogućnost povezivanje USB memorije bilo kojeg kapaciteta samo da biste snimili neki sadržaj nije moguća, što vidimo kao ograničenje.

Kvaliteta slike (Picture Quality)

lg-42la690s-mark2-fullhd
Full HD materijal reproduciran preko ugrađenog multimedijalnog reproduktora.

U segmentu kvalitete slike smo od LA690S modela očekivali da će zadržati kvalitetno procesiranje i prikaz boja kao i prošlogodišnji model, te da će poboljšati pokretnu rezoluciju i pružiti preciznije lokalno zatamnjenje kroz bolju kontrolu pozadinskog osvjetljenja. Nažalost, više puta pokrenuti testovi su potvrdili kako poboljšanja u spomenutim segmentima nema, te bismo LA690S po kvaliteti slike mogli izjednačiti s prošlogodišnjim LM670S modelom i tu ne bismo napravili nikakvu pogrešku. Premda je TruMotion funkcija aktivna već s prvom verzijom softvera što nije bio slučaj prošle godine, LA690S čak i u Clear, te Custom opciji ne nudi DeBlur komponentu, već se oslanja na stalno prisutno skenirajuće pozadinsko osvjetljenje za redukciju zamućenja. Iako u slici nema primjetnih dugačkih tragova objekata niti “razmazivanja” površina u pokretu, obrisi cjelokupnih objekata ostaju na prethodnim pozicijama i time umanjuju detaljnost dinamičnih sadržaja. Ono što jest dobro unatoč ograničenoj pokretnoj rezoluciji jest što se ona bitno ne pogoršava kada se na ekranu nađe tamniji kadar – FPD Benchmark test imena “Characters” je to potvrdio nakon što je zatamnio sliku na 30% jakosti, a pri čemu su slova bila jednako čitljiva kao i kod 50%.

lg-42la690s-fullhd
Full HD materijal.

LED lokalno zatamnjenje jest drugi aspekt koji smo se nadali da će biti poboljšan jer je dobro poznato da IPS zasloni unatoč širokom kutu gledanja i dobroj reprodukciji boja imaju ograničen kontrast s nedovoljno dubokom crnom bojom. LED Local Dimming funkcija je dostupna i ove godine i nudi tri razine intenziteta, no nažalost niti jedna od njih neće pružiti precizno zatamnjenje i efekt slike većeg kontrasta. Štoviše, lokalno zatamnjenje je vrlo grubo i jasno se vidi kako se LE diode s donje strane ekrana gase kada se na pojedinom dijelu ekrana ne prikazuje sadržaj. Zbog toga smo radije isključili tu funkciju i gledali sivkastu crnu boju nego da nas takvi detalji odvraćaju od sadržaja koji gledamo. Sukladno tome, ovaj model definitivno nije dobar izbor ako planirate gledati filmove u mračnom ambijentu jer će tada ova ograničenja posebno doći do izražaja.

lg-42la690s-sd-dvbt
DVB-T signal standardne kvalitete.

S druge strane, velika svjetlina zaslona i uvjerljiva bijela boja sa zadržanim detaljima u najsvjetlijim regijama pružiti će dobre performanse u ambijentu s umjerenom količinom svjetlosti, odnosno u tipičnim uvjetima gledanja tijekom dana ili predvečer uz kućnu rasvjetu. Boje su već tvornički dovoljno precizne da možete vidjeti scene filmova ili serija onako kako ih je redatelj zamislio, uz već standardno dobru oštrinu i baratanje različitim tipovima signala. Skaliranje SD sadržaja TV programa ili DVD filmova je kvalitetno i na razini prošlogodišnjeg modela, za što je zaslužan Triple XD engine ugrađen u LA690S. Redukcija šuma u slici je na jednako impresivnoj razini koju pojedini konkurenti i na mnogo skupljim modelima još nisu uspjeli dostići.

U cjelini, osim veće svjetline slike LA690S ne nudi ništa novo u odnosu na prošlu godinu i ako birate između ovog ili prošlogodišnjeg modela u prvom redu po pitanju kvalitete slike, ništa nećete izgubiti ako se odlučite za stariji model.

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

lg-42la690s-bass
Prostor za niskotonski zvučnik na poleđini televizora.

U odnosu na prošlogodišnji model, nov LA690A pruža kvalitetniji zvuk zahvaljujući 2.1 konfiguraciji zvučnika. Zvuk je dobro balansiran već tvornički, a prisutno niže srednjetonsko područje jamči veći užitak gledanja filmova i serija.  Televizor posjeduje i Smart Sound Mode koji onemogućava izbor ostalih predložaka, te na temelju sadržaja koji se prikazuje prilagođava parametre zvuka. Virtual Surround Plus druga je opcija koja služi za stvaranje šire pozornice, što je dobro isprobati za filmove i ovisno o vlastitom ukusu odlučiti vrijedi li funkcija ili ne. Naša preporuka jest, u slučaju gledanja filmova, povezivanje na sustav kućnog kina, po mogućnosti onog 5.1 za najbolje iskustvo.

Zaključak

 • atraktivan dizajn i funkcionalan stalak
 • solidna kvaliteta izrade
 • tvornička kvaliteta 2D i 3D slike
 • povećana svjetlina slike u odnosu na prošlu godinu
 • široka paleta kontrola za preciznu kalibraciju
 • izvrstan prikaz boja
 • širok vidljivi kut
 • bogata Smart TV platforma i podržani svi aktualni oblici komunikacije između uređaja
 • vrlo brzo sučelje i učitavanje sadržaja zahvaljujući bržem procesiranju
 • dobro oblikovan i praktičan za upotrebu daljinski upravljač
 • široka podrška za različite audio i video formate preko USB-a i DLNA
 • u pakiranju s četiri para 3D naočala i dvjema Dual Play naočalama
 • podrška za LG Cloud internet servis s 5 GB prostora
 • ograničena pokretna rezolucija
 • ograničen kontrast, posebno kod gledanja u mračnom ambijentu
 • LED lokalno zatamnjenje bez poboljšanja u odnosu na prošlu godinu
 • bez klasičnog daljinskog upravljača u pakiranju
 • sjajan zaslon osjetljiv na refleksije veće količine ambijentalnog svjetla
 • smanjena rezolucija sadržaja zbog polarizacijskog 3D-a
 • snimanje TV sadržaja samo na za to posvećen vanjski tvrdi disk
 • precizna kalibracija otežana različitim karakteristikama slike sa i bez izbornika na ekranu

LG je ponovno napravio dobar posao sa svojim LA690 modelom srednje klase, kombinirajući tvornički dobro balansiranu sliku s intuitivnim izbornicima, bogatom i dobro koncipiranom Smart TV platformom, te praktičnim 3D prikazom koji ne umara oči kao aktivna rješenja. Ipak, stari problemi ostali su prisutni i ove godine – ograničen kontrast i pokretna rezolucija.  TruMotion funkcija za interpolaciju jest prisutna već s prvom verzijom softvera, no ponovno bez DeBlur komponente koja bi povećava broj detalja koji se nalaze u originalnim video materijalima, tako da ljubitelji dinamičnih sadržaja će bolje rješenja pronaći u nedavno testiranom Samsung F6800 modelu iste cjenovne kategorije. Ograničen kontrast zbog korištenja IPS panela posebno se uočava u ambijentu s malo ili nimalo osvjetljenja, dok uz više osvjetljenja ne dolazi toliko do izražaja ovaj nedostatak, posebno ako se u obzir uzme povećana svjetlina slike u odnosu na prošlu godinu. Multimedijalna podrška ostaje izvrsna kao i prošle godine i kao sve-u-jedan rješenje za multimediju i povezivanje na širok raspon mobilnih i kućnih uređaja LG ostaje odličan izbor. Sve u svemu, solidan televizor za sve kojima raskošan kontrast i izvrsna oštrina u dinamici nisu glavni prioriteti da bi mogli uživati u filmovima, serijama i ostalim tipovima sadržaja.

 • LG 42LA690S – 7.199,00 kn
 • LG 47LA690S –  8.299,00 kn
 • LG 55LA690S –  12.449,00 kn

hddb-baza-button

target-group-ciljana-skupina
 • ljubitelji 2D i 3D filmova
 • korisnici koji će televizor gledati u ambijentima s umjerenom količinom osvjetljenja
 • korisnici koji traže televizor s kvalitetnim multimedijalni reproduktorom
 • korisnici koji planiraju koristiti različite moderne oblike povezivanja poput Miracasta/Intel WiDi-ja, NFC-a itd.

Dodijeljena klasa:

lg-42la690s-award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Na test ustupio: LG Hrvatska

lg_logo

 

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

197 komentara

  1. Da, slični su, no da sada kupujem uzeo bih novi model jer ima nešto preciznije boje tvornički, jako brzo sucelje i povezivost stvarno na sve načine.

 1. Obzirom da uskoro kupujem novi TV i da je LG 47LA667 na listi zelja – imam par pitanja:

  1. imam AmisTV pa me zanima ako ova snimalica na HDD na LGu radi i u tom slucaju kada signal dolazi na HDMI ulaz (ne preko internog tunera)?

  2. gledam vecinom sport (nogomet – opet preko AmisTV) pa ako moze neki komentar kako takav sadrzaj izgleda na ovom LG? Ako moze neki youtube primjer na ovom LG npr vecerasnje utakmice LP?

  3. Kako radi DVB-S tuner? Sto se sve moze hvatati (Astra, Hotbird,..)?

  4. Obzirom da se po slicnoj cijeni trenutno moze nabaviti proslogodisnja Samsung plasma 51E6500, koji bi bio bolji TV za AmisTV, dosta sport-a (nogomet), vecinom SD HR programi i DVD crtici (djeca) i pokoji film (sa USB)? 3D i HD jos nisu u velikoj mjeri usli u nas doma, ali to ne znaci da uskoro nece :)

  5. Spominje se Samsung F6800 kao bolji za dinamiku (sport), pa ako moze savjet obzirom na gore navedeni sadrzaj sto ce se gledati kod mene – F6510 model mi je drugi na listi – LG je trenutno u prednosti zbog 1″ veci, cca 1000kn jeftiniji, jedostavniji 3D + vise naocala i 3 godine vise jamstva (trenutno – 5g za LG vs 2g za Samsung)…

  Zahavaljujem unaprijed na odgovorima :)

  1. Pozdrav Tomica,

   1. Time machine 2 radi samo za ugrađene prijamnike, dakle HDMI ulaz neće snimati.

   2. U cjelini dobro izgleda, boje su precizne, detalji zadržani, a digitalne nesavršenosti dobro kontrolirane iako ne u potpunosti otklonjene. Ovo zadnje znači da se oko linija na terenu može uočiti mosquito efekt i kompresijski artefakti, čini intenzitet ovisi o kvaliteti snimke i distribucije signala. Oštrina u dinamici nije savršena i to su Samsung televizori bolji izbor jer otkrivaju više detalja kod objekata koji se kreću po ekranu. Ipak, nema razmazivanja slike tako da slika ipak nije na razini osnovnih modela bez ikakve tehnike za redukciju zamućenja.

   3. Iskreno, nisam testirao, ovisno o tome kako imate podešen tanjur i koliko LNB-ova imate trebali bi se moći svi sateliti koji se mogu hvatati ovdje gledati.

   4. Za materijale koje ste naveli bi u cjelini boji rezultat postigli sa spomenutom plazmom jer će dati bolju kvalitetu za sport, plus što je 4 inča veća pa će svi sadržaji pružiti intenzivnije iskustvo gledanja. Jedino kod plazme treba pripaziti na statične sadržaje, dakle da djeca ne ostave u izborniku cijelo prijepodne izbornike ili da ne pauziraju video na neki duži period.

   5. Mislim da biste sa 51E6500 plazmom trebali biti zadovoljni, posebno ako Vam Smart TV najnovije generacije, razni oblici spajanja (MiraCast, Smart Share, Wi-Fi itd.) nisu zanimljivi…

   1. Mali dodatak na odgovor 1.
    Time machine 2 može da snima sadržaj sa spoljnog izvora, ali samo ako je isti vezan na neki od analognih ulaza na TV-u, recimo preko činčeva ili skarta, ali ne i preko HDMI ulaza.
    Naravno, kvalitet snimljenog materijala će biti lošiji nego što bi to bio slučaj da je moguće snimanje sa spoljnog izvora povezanog preko HDMI kabla.

  2. Pozdrav Marine. Ja isto sad uzimam ovaj model lg isti kao i ti pa me samo zanima kako da dobijem ovaj model od 120hz kao i ti. Hvala

 2. Ajde, za 3D se još mogu složiti da nije ušao u velikoj mjeri u naše domove, ali za HD se baš i ne slažem. Ja svaki film sebi skinem u HD-u, a i moji frendovi s kojima razmjenjujem filmove. Najbolje da ću kupit televizor za 15 000 kn, popcorn pa da neću gledat HD.
  Ja skidam klincima i crtiče u HD-u, ne zato što oni žele HD nego zašto im nebi skinuo ako mi je dostupno i još sam tolko uložio u tehniku.

 3. Neznam ko vise uopste gleda SD rezoluciju pored tolikog izbora HD materijala, kao sto anakin rece sve se skida u hd-u.

 4. @Darco. Obzirom da je pokretna rezolucija jednaka prošlogodišnjem modelu, da li bi situacija bila bolja izborom LA7xx modela, koji mislim da imaju duplo brži panel? Koja je inače tvoja preporuka izmedju modela Samsung F6500 i LG LA7xx?

  1. Pozdrav Vlado80,

   Ako je suditi po prošlogodišnjim LM6xx i LM7xx modelima, onda da, LA7xx serija bi trebala pružiti bolju pokretnu rezoluciju. Jedan primjerak LA7xx modela bi nam trebao stići pa ćemo svakako to isprobati i moći dati sigurniji odgovor…

 5. Ja bih prije kupio Samsung F6500, jer ima bolju crnu i kontrast, ali prije njih svih, ako je 42 incha, za taj isti novac bih uzeo Pansaonic 42ST60. Ako želite imati sve vrhunsko, a malo novaca.

 6. Ovoje je sa recenzije 47LM670S – “Što se kvalitete slike tiče, ona je odlična i uz pomoć kvalitetno implementiranog lokalnog zatamnjenja impresivne crne boje bez gubitaka na svjetlini bijelih elemenata.” To vrijedi i za ovaj model?

  1. Gandalf, LM670 serija prošle godine je imala manje intenzivnu bijelu boju i uz lokaln zatamnjenje slično kao i ove godine uspijevala manje naglašavati razliku između zona iza kojih je aktivno pozadinsko osvjetljenje u odnosu na one gdje ga zbog izostanka sadržaja sustav može isključiti. Ove godine je svjetlina veća i sada kada usporedim stari model moje iskustvo jest da je ove godine segmentacija zaslona lošije odrađena, te bih svakako savjetovao da se ta funkcija isključi da ne ometa gledatelja. Alternativna bi bila da se intenzitet pozadinskog osvjetljenja značajno smanji i onda se da se koristi LED lokalno zatamnjenje, iako od njega doista ne treba očekivati mnogo…

 7. Plazme ne ulaze u izbor, tako da Pansaonic 42ST60 ispada iz kombinacije.
  Čitajući ovaj tekst pretpostavio sam bi model 42LA740 trebao imati bolju pokretnu rezoluciju zbog bržeg panela, pa mi je to zvučalo kao povoljnija opcija. Buni me i ovo:
  “… kao i prethodna generacija zahtijeva dedicirani USB tvrdi disk na koji će pohranjivati sadržaje.”, da li to znači da moram kupovati neki poseban externi hdd, odnosno da li će moj postojeći Silicon Power 500 GB moći da radi posao?

  1. Ne, ne trebate kupiti poseban tvrdi disk već možete koristiti postojeći, no on će biti formatiran na novi datotečni sustav koji je tako odabran da se ne moože gledati na Windows operativnom sustavu, kao niti na bilo kojoj verziji Linuxa. Samim time jednom kada je formatiran disk se može koristiti samo za upotrebu s LG televizorom za snimanje, pauziranje programa itd. Probao sam s 32 GB USB memorijom, no nju ne želi inicijalizirati…

    1. Pozdrav,
     Zanima me kako si zadovovljan sa LG LA 660S?Zanima me sve,pa može na mial:stipest@gmail.com
     Hvala

   1. darko dlai mi mozes objasniti kako da instaliram nstrimer mod na lg da bi mogao gleti preko usb ,jer ima sa net neki strimovi,unapred hvala smao neko upustvo postupak mislim.

   1. Pozdrav Darko i molim vas za brzi odgovor :)
    Imeno još bih pitao za LA620 model koji je dosta jeftiniji ali je direct led tip i samo 200hz. Koje su prednosti, a koje mane direct led-a?Da li bi u mračnim uslovima gledanja bio bolji nego LA690(edge led)?
    Ja se licno dvoumim izmedju 2 modela: 32LA660 ili 42LA620… Daljina gledanja je oko 3 metra (malo manje)

 8. Hvala na odgovoru,još bih pitao za LA620 model koji je dosta jeftiniji ali je direct led tip i samo 200hz.Koje su prednosti a koje mane direct led-a?Da li bi u mračnim uslovima gledanja bio bolji nego LA690(edge led)?

  1. Dobra je u cjelini, za promjenu kanala, navigaciju kroz Smart TV platformu i upravljanje kursorom je taman pogođena. Ja sam jedino koristio stari daljinski upravljač tijekom kalibracije jer sam tako puno brže mogao doći do opcija slike i podešavati ih.

 9. Čitam na USA portalima da LA6900 i LA7400 imaju problema sa reprodukcijom videa preko DLNA. Navodno več i kod 480p, a posebno kod HD materijala često se javljaju prekidi i buffering?
  Da li sve i vi to primjetili ili sve radi OK kod Europske verzije?

  1. Probao sam samo preko mobitela slati video i tu je 1080p normalno reproduciran. DLNA nisam probao, no budem stavio kao napomenu da ga provjerim kad mi stigne LA740 model.

 10. Pa ne znam kakva je situacija u Hrvatskoj, ali u BiH cijenovno su usporedivi modeli Samsung UE40F6500 i LG 42LA740S. Osim dijagonale u korist LG-a ide i nešto malo niža cijena, kao i znatno duža garancija – 5 godina!!!

 11. Darko, može molim te mala pomoć, odlučio sam kupiti novi tv za oko 6000 kn pa sam našao u slo za tu cijenu 3 tv-a koja mi se sviđaju i sada ne znam koji odabrati. 1.Samsung UE40F6750 (800€), 2.LG 42LA6918(750€) i 3.Philips 42PFL6067K (710€). Čitao sam da philips koristi lg panele i njihov 3d koji mi je dosta bitan a ima ambilight pa mi je nekako philips najprivlačniviji. Šta bi mi ti preporučio? Hvala

 12. Mali dodatak recenziji.
  LG-ev MCI400 za 2013 godinu znači 50/60Hz panel sa blinking LED backliight osvjetljenjem (ne scanning). Na dosta mjesta se spominje da se koristi 100/120Hz panel, a sve potječe od marketinga LG-a koji smatra da 50Hz panel + blinking backlight je isto što i 100Hz panel, što naravno nije ni približno točno posebno što se niti ne koristi scanning backlight.
  Više o ovome sa youtube dokazom na: http://hdguru.com/lg-55lm6700-hdtv-review-when-120-hz-isnt-120-hz-updated/
  Znači nema šanse da se ostvari više od 300 linija pokretne rezolucije!

  LG-ev MCI800 za 2013 godinu je 100/120Hz panel + blinking LED backlight osvjetljenjem (ne scanning). tj dobije se cca 540 linija pokretne rezolucije.
  Više na: http://hdguru.com/lg-55la7400-lcd-hdtv-review/

 13. Imam samo jedno pitanje. Dali se disk koji je spojen na USB može vidjeti na mreži, znači da sadržaj sa računala mogu prebacivati putem mreže na disk ?

 14. Pozdrav Darco, zanimam me tvoje mišljenje i preporuka ja bih uzeo LG 42LA660S e sad dali je LA690S po tebi bolji model za uzeti? Nije neka razlika u cijeni ali bih ostao na LA660S ako nije neka bitnija razlika u kvalitetu.
  I u odnosu na LG dali je po tebi u prednosti i bolja opcija za kupovinu Samsung F6800 smart tv u poređenju sa ova dva modela?

  Lijep pozdrav

 15. Poštovani, kupujem televizor do 6.500,00 kn dijagonale 47″. Svakako bi LED smart 3D pa vas molim koji je vaš prijedlog u tom cjenovnom razredu. Opcija i je LG47LM660S.
  Srdačan pozdrav,
  Valerio

 16. Pozdrav Darko i molim vas za brzi odgovor :)

  Jedan korisnik malo vise u komentarima je postavio isto pitanje kako i moje koje sledi. Imeno još bih pitao za LA620 model koji je dosta jeftiniji ali je direct led tip i samo 200hz. Koje su prednosti, a koje mane direct led-a?Da li bi u mračnim uslovima gledanja bio bolji nego LA690(edge led)?

  Ja se licno dvoumim izmedju 2 modela: 32LA660 ili 42LA620… Daljina gledanja je oko 3 metra (malo manje)

  1. Pozdrav! Svi LG televizori serije 6 ove i prošle godine su samo 50 Hz + treptajuce pozadinsko osvjetljenje, tako da na niti jednom od njih oštrina nije posebno dobra, no bolja je od klasičnih 50 Hz televizora. Izmedju dva modela koje ste naveli bih sigurno išao na 42LA620 i to zato što je to bitno veci ekran i pružiti ,e bolje iskustvo gledanja s te udaljenosti. Kroz kalibraciju se slika moze poboljšati tako da nećete imati nikakve prigovore :). Za vise detalja o kalibraciji mi se mozete javiti na moj email.

 17. Hello there! :-)
  I just bought the TV (LG 47LA690S) from Greece and in the menu – screen options – Tru motion , there are 2 options –> dejudder AND deblur !! Why do you say that it has only dejudder? (Firmware version : 03.20.30)
  Thanks!

  1. Hello John! We say that because our test model had only DeJudder component and not DeBlur. From LG we got reply that DeBlur module, which reduces blur in picture is constantly active and therefore did not need separate option. However, because this is a 50/60 Hz TV with backlight blinking feature, motion resolution is not as good as with true 100/120 Hz LCD TVs on the market. Have you noticed any improvement in motion resolution after engaging DeBlur component? Thanks!

 18. Pozz… Danas sam zamalo kupila LG 60LA620S a sad vidim da je vasa recenzija bila za LA690S pa te molim da mi ukratko objasnis razliku ako postoji… Hvala unaprijed ;)

 19. Darko, molio bih za savjet jer trebam kupiti jedan od ova 2 navedea tv-a.
  Dvoumim se između ovog modela znači 42la690s i panasonic 42PFL5008K,koji bi preporučio i koji je bolji, prvenstveno bi gledao 3d filmove te serije u mkv zapisu
  Hvala unaprijed

 20. znači dvojba je bila između lg 42la690s ili philips 42PFL5008K, pošto odgovor nisam dobio a ujutro idem po tv ipak sam se odlučio za lg… pozzz

  1. Da kupio sam ga danas,još je zapakiran sutra ću ga otvoriti i staviti na zid pa cemo sve vidjet,ali koliko sam ga danas gledao na prodajnom mjestu uživo 3d je zaista fenomenalan,slika je čista i koliko sam vidio mogu reć da je jako zadovoljavajuće….

 21. Televitor je ok,slika je ok,zvuk također,jedino se još malo mučim spojit ga s računalom jer preko hdmi tv mi ne vidi da sam ga spojio s kompom.

 22. Slika ide preko antene, uglavnom zadovoljan sam…. još samo da taj hdmi riješim, gtx 550ti grafičku imam i detektira mi philipsov monitor i još jedan device što je vjerojatno tv ali ne prepoznaje lg….

 23. Evo samoda javim kupio sam drugi hdmi kabel verzija 1.4 ak se ne varam iz prve je sve proradilo,3d super funkcionira,malo se može igrati sa postavkama 3d jer super se vidi dubina, efekti kao što su slika da izlazi van ekrana su ok,ovisi od filma ili crtića,kao što sam rekao može se igrati sa dubinom 3d ili kutom gledanja kako bi se povećao doživljaj 3d-a, ja sam ostavio sve na standardnom dubina 10,kut gledanja 0,ako tko ima kakvo bolje poštelavanje nek javi e da i slika mi je namještena na lijevo/desno,uglavnom to je to… lp

 24. Pozdrav,sta je po vama bolja kupovina LG42LA740s 800hz (820eur) ili SAMSUNG 46F6500 400 hz (820eur) koji koristi isti panel od 400hz kao i testirani model 42F6800.
  Da li je po vama bolje uzeti LG od 800hz ili ostati na Samsungu od 400hz u korist veceg ektana.
  Kada planirate test LG-a 740S ???

  Unapred hvala

  1. Pozdrav,

   S LG-jem smo upravo u dogovaranju novih uzoraka, među kojima će biti primjerci serije 7 i 8. Dok ne stignu ne možemo 100% biti sigurni u učinkovitost 800 Hz osvježavanja na LG-ju, posebno nakon prošle godine i smanjene pokretne rezolucije čak i na modelu LM765 koji je također bio 800 Hz, a imao je tek nešto manje mutnu sliku od 50 Hz televizora. Samsung F6500 bi trebao imati iste performanse kao i testirani F6800, tako da ako ste u žurbi taj model slobodno kupite.

 25. Želim si kupiti TV od 42 do 47 incha kojem ću prvenstveno gledat nogomet & sport uopće te filmove…Možete mi savjetovati par modela,unaprijed hvala…
  Daniel

  1. Da, ARC je u potpunosti podržan i možete slati zvuk putem HDMI sučelja u vanjski uređaj. Treba ipak navesti kako ova veza neće 100% raditi u svim scenarijima kao što je to slučaj s digitalnim optičkim sučeljem (ovisno o uređaju na koji se spajate potrebno je podesiti parametre i na tom uređaju i televizoru da bi stvar radila).

 26. Mene zanima kako radi 3D. Dali ja sada naprimjer kada skinem neki film sa interneta u 3D kvaliteti da li ga mogu samo staviti na USB i gledati na tv-u uz pomoć naočala. I da li naprimjer mogu gledati u 3D tehnici neku utakmicu na televizoru ako prebacim na 3D?

  1. Na oba pitanja odgovor je potvrdan. Ako skinete video rezolucije 1920×1080, a u kojem se nalaze dvije slike lijevo i desno ili gore i dolje, moći ćete vidjeti pravu 3D sliku aktivacijom 3D-a i biranjem SBS (side-by-side) ili TAB (top-and-bottom) načina prikaza. Sve 2D sadržaje možete simulirati u 3D-u odabirom 2D-u-3D opcije.

 27. Pozdrav za Darka i sve ostale na forumu,redovno pratim vašu stranicu i mogu kazati da je odlična,zamolio bih Darka da mi odgovori ima li neke veće razlike između LG42LA690S I LG42LA740S ,planiram kupnju jednog od ova dva tv-a,kod nas u BiH razlika u cijeni je oko 150 KM,(75€),pa ako nema veće razlike u kvaliteti slike onda bi prvi izbor bio LA690S,hvala i još jednom pozdrav iz BiH!

 28. Darko, veliko poštovanje i ako može odgovor na slično pitanje: da li su modeli 42LA660S i 42LA690S zaista HW identični (samo različit izgled), jer je drugi skuplji kod mene oko stotinjak eura. Također, model 42LA640S po specifikacijama je identičan osim što je on 200Hz, a jeftiniji je oko 200 eura. Da li ima neka razlika koja nije spomenuta ili da uzmem 42LA640S (ako ovih 200Hz ne znači puno u odnosu na 400Hz? Puno pozdrava tebi i ostalim forumašima.

 29. Nemoj da te to muči.Veći je puno problem kontrast i pokretna rezolucija.Svakako da je 400hz procesuiranje slike bolje od 200hz,ali je pitanje koliki je efekat,odnosno jel za to vrijedi dati tu razliku od 200 eura,iako čisto sumnjam da je samo razlika u tome,nekako mi to ne opravdava 200 eura veću cijenu.Interesantno je ako je rezolucija u dinamici ipak nešto veča kod skupljeg modela.Kontrast je opet konstantna karakteristika panela,iako se može manipulirati s njim putem implementacija pozadinskog osvijetljenja uz sve njegove mane(mislim na edge led,direct je druga priča),dok je pokretna rezolucija uvijetovana procesuiranjem.
  Ako ništa drugo i mene zanima…poz…
  Inače Koreanci su u tom segmentu otišli najdalje,kao i kod smart platformi.Lg je zasigurno najviše ulagao i experimentirao,usudiću se reći relativno uspiješno sa raznim riješenjima implementacije led osvijetljenja panela.Infinia modeli..ali ništa nije bilo toliko dobro da se s tim nastavi i da recept preuzmu i plate ga drugi proizvođači,iako je meni osobno bolje od edge led-a,iako nikako da uspiješno riješe ograničenost tehnologije u konkretnom slučaju.Direct led je bio najbolji i sa najmanje mana,ali skup.

 30. Vlasnik sam 42LA690S modela pa bi malo prokomentirao.

  LA660S ima identičan panel kao LA690
  LA640S ima drugačiji panel a razlika je prvenstveno u izostanku pulsirajučeg pozadinskog osvjetljenja (zato 400 vs 200Hz), te manjoj maksimalnoj svjetlini panela.
  LA690, 660 i 640 svi imaju stvarnih 50Hz refresh rate, znači dosta loša pokretna rezolucija. Tek LA740 ima 100Hz panel, te shodno bolju pokretnu rezoluciju.

  U posljednom updejtu softvera promjenjen je značajno Trumotion algoritam. Slika sada praktički više nema soap opera efekta. Od te promjene Trumotion držim stalno uključen jer značajno smanjuje “trzanje” slike.
  Pokretna rezolucija mislim da je ostala ista (loša), te i da dalje za sport uzeti minimalno LA740 model.

 31. Hvala kolege na komentarima, mislim da su suštinske razlike između ta tri modela male ili nikakve da bi bile opravdane značajno višim cijenama.

 32. Pozdrav Darko i prije svega jos jednom puno pohvala na tvome radu koji nas sve veseli.
  Evo da se nadovezem na moje dojmove LG tv-a. Nakon nabavke LG 47LM660S koji nije imao deklarirani 100Hz panel, izbijanje bijele boje itd itd., isti je zamjenjen za seriju 7 LG 47LM765s koja je po meni imala osjetnu razliku u kvaliteti slike…no postoji problem… Prilikom gledanja sporta npr.Nogometa kada se pomice kamera na zelenoj povrsini se vide vertikalne bijele linije koje su pomalo zamucene i uzasno zivciraju ( najviše uočljivo na HD kanalima )….navodno defekt prljave slike il sl. Citajuci po forumima radi se o tvornickoj pogresci jer se navedeni problem ne moze popraviti niti sa jednom kalibracijom.
  Da li se sto popravilo po tom pitanju na novim modelima serije 7 ili 8 LA790V LA860V ?
  Darko moze jos pitanje : razlika izmedu serije la740 i la860 ?

 33. Pozdrav Darku i svim ostalima. Molim za pomoć/savijet
  Imam LG 47LA667S i interesira me kako se koristi i da li je uopće podržan u Hrvatskoj LG Smart World i Game World. Pošto sam se normalno registrirao na Smart World (stalno mi svijetli zelena točkica kod prijave u gornjem desnom dijelu ekrana) ali mi kod ulaska u aplikaciju Smart World ili Game World na LG tv-u stalno dugo učitava i nakon minute nekada i duže izbacuje poruku “Prekinuta veza sa poslužiteljem. Pokušaj ponovno kasnije. (404) pretpostavljam error”. E sada da li je problem u tome što sam ranije naveo da to nije kod nas podržano, da li je problem u poslužitelju (koristim AMIS telekom brzina 1,2 Mb/sec)ili nešto treće (odnosno ja niš ne kužim :-). Stoga vas molim za pomoć.
  Unaprijed zahvaljujem.

  1. Meni na 42LA690S sve najnormalnije radi.
   TV je spojen preko etherneta (kabla) a ne WiFi-a.
   I naravno treba dobra veza inače reprodukcija šteka….

   1. i ja sam spojio preko kabla, a internet veza je 12Mbps, što smatram da je dosta brzo za naše pojmove. Tak da ne kužim zašto meni ne šljak i stalno izbacuje. Da li imate kakav prijedlog? Koju Vi brzinu interneta imate?

 34. Pozdrav,zanima me koja je razlika između ovog modela i LA660S?
  Vlasnik sam ovog drugog navedenog modela pa me zanimaju razlike,ako ih ima.

   1. Zanima me da li je u recenziji ovog tv-a isprobano gledanje filmova putem USB-a ili HDD-a.Ja imam LA660S i koristim HDD gdje se javlja trzanje pri gledanju filma nakon šta sam ažurirao softver.Slika trza i pomalo zablesavi menu pa jedva vratim na tv nakon više pokušaja.Pokušao sam pokretanjem aplikacije (MENU-PODRŠKA)koja kaže da ako nešto ne radi nakon ažuriranja pokrenem -ovo bi bio kao neki restart.Bude bolje ali nakon nekog vremena opet trza.Mislio sam da je do formata filma ali čini se da nije jer i serije rade isto.Danas sam odgledao film bez greške,ali večeras je na drugom filmu opet trzala slika i zablesavio menu.Ima li rješenja,možda slijedeće ažuriranje popravi stvar??

    1. Primjetio sam kada daljinskim prelazim po ekranu strelicom onda slika potpuno zablesavi.To se dešava samo pri korištenju vanjskog HDD-a.I onda opet napravim isto menu – podrška -pokreni aplikaciju i kao da ništa nije bilo -radi normalno.Darco da li si se susretao sa ovakvim slučajem?

 35. Hi Darko , do you know the input lag / ms (console gaming) of this TV? (LA690S)
  THANKS and keep up the good work! You have a lot of fans here in Greece, we read your articles with google translate !! :-)

  1. Hello John to you and to all our readers from Greece! Input lag on this TV is around 45 ms in Game mode, which is delay that should not cause problems during casual gaming.

 36. pozdrav svima,
  imamo TV LGLA740s,prezadovoljni smo, još istražujemo sve mogućnosti koje nudi. malo pitanjce,nemogu gledati preko interneta – rtl sada-serije,jer je potrebno instalirati flash.jeli moguće to riješiti?Darko?

  1. Pozdrav Sandra! Moguće je da nemate potrebnu verziju Flasha i da zato RTL Sada ne radi. Budem pitao u LG-ju ako planiraju napraviti aplikaciju za taj servis – rekao bih da će vjerojatno tako to riješiti. Uživajte u istraživanju :).

 37. @Neno – sve televizore koji imaju USB priključak testiram i na raznu multimediju i obično s LG-jem nemam nikakvih problema. Nažalost, nemam niti jedan njihov model na “maraton” testu pa da mogu pratiti razvoj softvera i stabilnost rada. Vjerujem da je ovaj problem do samih codeca filma plus nadogradnja softvera zbog koje televizor očito nešto “vrti” u pozadini.

 38. Mislim da nije do codeca filma jer npr.isti film najprije radi normalno,onda drugi put trza sliku pri svakom pomaku strelice na ekranu,da bi nakon tzv.restarta tv-a opet radio normalno,tj.ne smeta mu pomicanje strelice po ekranu.
  Isto vrijedi i za ostale filmove a i serije.Sada testiram film koji radi normalno dok je prije restarta trzao.

  1. Ako je moguće, možete li snimiti to što se događa pa da u predstavništvu LG-ja mogu to poslati inženjerima da probaju detektirati problem? Samo kratak video, možete ga snimiti mobitelom i staviti na YouTube/Vimeo…

   1. poslat ću video na you tube,ja i dalje pokušavam ustanoviti u čemu je caka i primjećujem da slika počinje trzati kada koristim daljinski tj.kada strelica prolazi ekranom,onda jednostavno sve zablokira,ne mogu koristiti menu,opcije i ne mogu izaći iz filma-Kada samo uključim i ne koristim daljinski puno sve radi mirno.

 39. Kontaktirao sam lg hrvatska koji su rekli da se može napraviti vraćanje ažuriranja na predhodna pa su me uputili na servis ali u servisu nisu znali kako to napraviti na ovim novim modelima,tako da ništa od toga.Jedino preostaje čekati novo ažuriranje.Inače jučer sam odgledao dva filma preko USB-a bez trzaja ali nisam uopće ništa radio a daljinskim nego uključio i isključio film.

 40. Lijepi pozdrav. Malo sam gledao po interentu i našao TV Samsung UE 46F6500 za 5800 kn na akciji sto je skoro isto kaj i LG 42LA690s. Pa me zanima koji TV od ta dva se više isplati uzet? Koji ima bolji sliku, bolje boje, bolji 3D prikaz. Jer cu TV najvise korisiti za prikaz 3D i fullhd filmova i serija i igranje igara na njemu…puno Vam hvala na odgovoru

   1. i ja sam pokusao da spojim sa dvije razlicite kamere ali nije prihvatio, pise da se spoji na LG AN-VC400 kameru koja nije ni malo jeftina :( jos kad tu stavim da “moram” da kupim Magic Remove AN-MR400 to mu zajedno dodje nekih 150-200€. sto je skoro trecina cijena TV-a! a kupio sam ga dosta povoljno cini mi se LG 42LA640S – 628€!!!
    mislim da mu je cijena bila dosta povoljna?

 41. Pozdrav Darko

  razmišljam o kupnji novog tv-a ali ne mogu se odlučit između philips 42pfl5008k/12, 42pfl5038k/12 i lg 42la660s molim za savjet koji da uzmem od navedenih modela i koji je bolji. S obzirom da lg skuplj oko 500- 600 kn da li to znači da je i bolji

 42. Svi navedeni imaju LG-jev IPS panel s polarizacijskim 3D-om. Razlika je jedino u sucelju i smart TV platformi, a koja je na strani LG-ja. Ako Vam je pristup internetu i razne aplikacije prioritet, tada je razlika u cijeni opravdana.

  1. Hvala na brzom odgovoru,

   još me samo zanima sa kojim se tv najlakše može upravljat i podešavat pošto nemam puno iskustva sa takvim tv , sve mi je novo i koji od navedenih može snimat na usb.

 43. Pozdrav svima, gledao sam da je LA660S nekih 300-ak kuna skuplji od LA690S iste velicine ekrana.
  Dali je razlog vece cijene LA660S neka tehnicka specifikacija, upotrebljen materijal ili je bundle veci (u pakiranju dodje veca oprema, mozda vise naocala ili sl.)? Bio sam iznenadjen jer sam ocekivao da ce 690 biti malo skuplji od 660.
  Dali bi po vasoj slobodnoj (a i strucnoj) procjeni posto je isti cjenovni rang, Samsung serija 6500 bila puno
  bolji izbor (bolji panel) ili LG koji po meni ima mozda ponajbolji SmartTV sucelje sa Magic remote-om itd?
  Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

  Lijepi pozdrav i pohvale za rad :)

 44. Pozdrav od komšiluka iz Vojvodine. Moram da pohvalim sajt i te(k)stove zbog visokog kvaliteta. Imam iskustva sa 2 LG Led 3D TV-a: 42LW4500 koji je zamenjen sa 42 LA660s i ne znam da li sam u zabludi, ali mi se čini da je stari LG imao bolju sliku od novog – stari je imao direct led tehnologiju a novi je edge led. Ono što me još izluđuje kod novog TV-a i ne mogu nikako da nađem rešenje je to što imam povezan notebook preko HDMI-ja, te i na starom i na novom TV-u je bila izabrana opcija PC. Na starom TV-u je sve savršeno radilo, a na 660s mi periodično kroz ekran proleti par horizontalnih linija (tanke linije dužine par cm), a ređe u donjem delu ekrana žućkasti pravougaonik na delić sekunde. Ovo se pojavljuje nevezano da li gledam neki film, igram igrice ili prosto stoji na desktopu slika. Pokušavao sam da uključujem i isključujem podešavanja, da prebacujem HDMI na sve portove, a jedino mi je rešilo problem to da sam prebacio promenio ime HDMI-ja sa PC na Blu ray. Sada kada gledam film koji pustim na noetbook-u čini mi se da slika povremeno štucne, ali je podnošljivije nego kada je HDMI podešen na PC. Video sam na jednom ino-forumu da je neko ovo isto pitao, ali niko nije odgovorio pa pretpostavljam da se ne dešava često. Ima li ko slična iskustva?
  Još jednom sve čestitke za sajt!!!! Veliki pozdrav!!!

 45. Pozz svima! Sve pohvale stranici i njezinim urednicima.
  Zanima me može li se u kraćem periodu očekivati detaljniji test LA740s i njegova usporedba s konkurencijom? Po meni je best buy trenutno u svom cjenovnom rangu oko 5700 kn. Slažete li se s mojom konstatacijom? Veliki pozdrav.

 46. Veliki pozdrav Gdin. Darko.

  Pošto testirate LG-jev model, možete li ispitati da li postoji neki problem sa povezivanjem preko HDMI kabela sa imenovanjem HDMI inputa na PC. Kako bi Vam bilo lakše da vidite na šta sam mislio u prethodnom komentaru (Igor 22/11/2013) u nastavku je link sa jednog ino foruma gde je korisnik LG LA6200 TV-a “Bret” (post #196) stavio slike identičnog problema…. http://www.avforums.com/threads/2013-lg-tvs.1761145/page-7 . Zaista bih cenio svaku sugestiju ili komentar šta bi to moglo biti pošto vidim da se veoma razumete u materiju.
  Hvala mnogo!

  Srdačan pozdrav svim posetiocima sajta!

  1. Poštovanje,

   Evo odgovor Vam pišem na 47LA860V televizoru spojenom preko DVI-HDMI s računalom. Za ulaz sam stavio da je PC, rezolucija je 1920×1080@60 i ne vidim anomalije kakve se vide u opisu i slikama posta na AVForumsu. Sve što vidim jest lagani efekt mreže zbog laganog Dirty Screen Efekta i samog panela, no daleko od bilo kakvih smetnji koje bi se vidjele na određenom dijelu ekrana…

   Malo ću više obratiti pažnju u narednim danima pa javim ako uočim “zmijice” na ekranu.

 47. Poštovani !

  g.Darko, 21.11.2013.poslao sam Vam e-mail u svezi kupnje TV, no iz objektivnih razloga niste stigli odgovoriti, stoga Vas molim da mi pomognete….. s obzirom da se radi o daljini od cca.5,5m, molim Vas za savjet oko odabira TV, uži krug su ova dva modela, LG 55LA690S i LG 55LA740S, kojeg bi VI predložili, i s obzirom na daljinu da li odgovara veličinina?
  Hvala.

  1. Poštovani,

   Dijagonala odgovara s obzirom na udaljenost, a što se modela tiče, smatram da razlika u slici je zanemariva između ova dva modela, posebno zato što oba imaju ISF predloške kojima se mogu odlično kalibrirati, tako da bih savjetovao model LA690, a za razliku u cijenu ulaganje u neki audio sustav.

 48. Pozdrav svima. Moram se pohvalit da sam jucer konacno kupio 47la660s i moram priznati prvi dojmovi su jaaako dobri. Klinci su bili odusevljeni, i sa 3d-om i sa igricama :) . Ja sam bio vrlo sretan kada sam vidio da sam imao srece sa novom serijom modela koja ima panel 120Hz a ne kao stariji (cini mi se) od 60Hz. Moj je LA660S-ZA.BEEZLJG a prema http://www.avforums.com/threads/lcd-matrices-differences-and-what-models-are-placed-part-2.1655689/page-9 to je nova serija :)) Pohvale za rad i zahvala za veliku pomoc svima nama u odabiru. Za detaljniji dojam, morat cu se malo pozabaviti sa njim ;)

  1. Uzimam isti model kao i ti. Kako da dobijem taj noviji model od 120hz i jeli se isplati uzimat novije serije tipa 740s zbog pokretne rezolucije . Hvala

 49. Hvala najlepše Joe! Raspitujem se oko ovoga jer želim da proverim da li postoji nešto što nisam dobro podesio ili postoji neka greška sa mojim tv-om pre nego prijavim reklamaciju. Zanimljivo kako se ‘bele zmijice’ pojavljuju samo dok je hdmi input postavljen na PC, a ne pojavljuju se na hdmi input BLU RAY. Pretpostavljam da se neka opcija po automatizmu aktivira/deaktivira prebacivanjem tipa inputa na hdmi vezi, ali nisam shvatio koja. Moraću da probam sa hdmi 1.4 kabelom jer mislim da imam 1.3 pre reklamacije.
  Hvala još jednom na odgovoru.

 50. pitanje vezano za lg televizore sa ugrađenim dvb-t i dvb-s prijemnikom … dali je moguće kreiranje zajedničke liste kanala (dvbt+dvbs) i kako? jer prelazak iz jedne liste u drugu je ne baš jednostavno.

  1. I mene također zanima dali je moguče sjediniti liste da ne moram non stop prebacivati ulaznu komponentu. Možda preko favorite skupina?

 51. Hello Darco, i’ve read your great review of this great TV (google translate) and i bought it a week ago. I am very very happy with it. The image is good, but i want as much as possible from it and i come here with a question..please, but really please..:) Can you post the picture calibration settings ?.I’ve did a minimum cal. with integrated picture wizard 2 but i want the best from it, i love watching movies but i am relative new to calibration tech.I know the panel may be slightly different but your calibration settings may be a good start point.Thank you for understanding Darco !

  1. Hello Mika! Sorry for late reply, glad you like your new TV and that you want the best possible picture from it. My recommendation would be to use Movie or Expert 1/2 picture presets without any modification – copying settings won’t get you any better result because your model can vary from the one that we have tested and so the settings could do more harm than benerit. Picture Wizard is OK, but still I think you do no need it.

   Later on, you can try setting picture yourself with help of this demo disc: https://hdtelevizija.com/kalibracija-televizora/korisnicke-upute-za-avs-hd-709-besplatan-kalibracijski-disk/

 52. Postavio bih pitanje Darku da li je Testiran model La860V ili La790V, cini se da su to dva slična modela i s obzirom na cijenu koja je dosta skuplja da li se isplati kupovati u odnosu na seriju LA660S ili LA690S, hvala!

  1. Pozdrav,

   LA860V i LA740V će biti testirana idući tjedan u usporednom testu pa ćemo imati bolji pregled situacije.

 53. Zanima me ako mi neko može pomoći između lg TV modela 55LA790V i 55LA860V. Razlika u cjeni je evidentna, a po specifikacijama svim sam pročitao da su u istom raangu. Čak i na LG službenoj stranici su sa istim karakteristikama i od La740S idu slabiji modeli. Tu prije svega mislim na pokretnu rezoluciju i kontrast te lokalno zatamnjenje kako funkcionira u odnosu na seriju 660, 740…. zahvaljujem na odgovoru!

 54. Jedva čekam najavljeni usporedni test. Baš me jako zanima koliko su ove serije bolje od LA690 i jel se isplati dati 1000 kuna više za seriju 740s?

  1. Ja sam uzeo 55LA790V, bolji je od LA740S, a nije lošiji od najboljeg modela LA860V ( ultra hd televizor i zakrivljeni ne idu u ovu kategoriju), jer je to samo drugačiji dizajn malo i ima skype kameru.
   Baš me zanima što se recezenti reći za modele LA740S i LA860V.

 55. Imao bih jedno pitanje za vas,dvoumim se oko kupovine novog TV.Naime dvoumim se izmedju ovog modela i Sony KDL-42W650.Za ovaj drugi nisam uspeo da nadjem recenziju na vasem sajtu.
  Ako zanemarimo 3D funkciju,mozete li mi reci po pitanju kvaliteta slike i ostalih glavnih da kazem karakteristika (zvuk,kontrast,kvaliteta boje), i nekog vaseg opsteg utiska koji je TV po vama bolji izbor.
  Hvala unapred…

 56. Jel ko imao ovaj problem sa lg la640s ,kad gledam online film i nakon desetak min pojavi mi se bijela slika i pise ..Nedovoljno memorije,ponovo ucitajte stranicu.. (tako nesto pise neznam sad tocno napamet) softver je azuriran,povjest,kolacici izbrisani..

 57. darko!
  ponavljam svoj upit od prije 3 mj,imam lg LA 720 s, na kojem nemogu gledati rtl sada? na internetu nijedan video?spominjali ste aplikaciju ili nesto slicno??”

  1. Pozdrav Sandra,

   Ispričavam se, proslijedio sam još tada pitanje no nažalost do sada nisam dobio informaciju kada bi podrška za RTL Sada mogla doći, niti putem web browsera ili putem zasebne aplikacije. Sada sam provjerio listu dostupnih aplikacija i nažalost RTL Sada nisam našao. Ako se što promijeni, budem javio.

 58. Lijep pozdrav Darko…
  uzitak je pratit vase recenzije i zahvaljujuci njima lakse se odlucujem na kupnju..
  imam navedeni tv i neznam zasto mi se događa da kod nekih filmova visoke rezolucije pogotovo 1080 3d ali i 720 uredno pokrene film ali nakon pol sata se odjednom na ekranu pojavi” ta vrsta datoteke nije podržana” i film se ugasi , nekad nakon pol sata , nekad nakon 10 min ovisi o filmu i onda kad isti vratim premotavanjem na scenu na kojoj se ugasio opet ista i ista poruka i opet se gasi…
  u cemu bi bio problem i kako bi to mogao rjesit jer prvenstveno sam uzeo tv bas zbog takvih filmova?

   1. i jesam i nisam nekad zeza nekad ne…mozda je problem u samom HDD-u trebao bi kupiti ext.HDD 3.0 mozda ce onda radit kako treba iako vidim da drugima normalno radi ali opet ima šaćica njih da su se žalili na isti problem cak i kod nekih modela Samsunga..
    cekam vec dugo odgovor od Darka ali nista…vec dugo je proslo da sam postavio pitanje ali nista odgovora..
    pa ga ovim putem jos jednom pitam u cemu bi mogao biti problem??
    hvala Darko

    1. Pozdrav Marin,

     O ovom problemu sam se informirao i u LG-ju i u Samsungu (jer se i na njihovim TV-ima zna događati prekid reprodukcije ili gubitak zvuka) i kao potencijalni uzroci su se pokazali:

     1. USB memorije i tvrdi diskovi – ako nisu dovoljno brzi ili ako dugo nisu formatirani, može doći do usporenja u čitanju koje TV onda navodi kao grešku u čitanju i zaustavi reprodukciju. Rješenje bi bilo probati isti film pokrenuti na drugom USB uređaju i vidjeti hoće li se tada ova greška pojaviti.
     2. U nekim filmovima su implementirane zaštite koje se “ripanjem” ne mogu odstraniti, te je televizoru potrebno neko vrijeme da sakupi određen broj uzoraka signala i ako se detektira da je sadržaj nelegalno kopiran, reprodukcija će se zaustaviti. S obzirom da više od 90% sadržaja što se gleda preko USB-a je preuzeto s raznih izvora na internetu, tu je jedino rješenje ili koristiti vanjski media player (tipa Dvico Tvix, Mede8er itd.) gdje takve zaštitne rutine nisu implementirane.

     1. Darko puno hvala na opsirnom odgovoru ..ako nesto od nabrojanog ne upali onda nista nece:)
      Uglavnom javim ako saznam u cemu je problem..uzitak je pratit tvoje recenzije na temelju njjih sam vec kupio tri tv-a..pozz

 59. Darko, kakva je kvaliteta gledanja Blu ray rip filmova preko USB-a? Još jedno pitanje, ako spojim ovaj tv sa A/V reciverom preko optičkog kabela mogu li čuti zvuk sa tv-a? :)

  1. Ovisno o primjeni – ako će se pretežno gledati u zamračenom prostoru onda moj glas ide na stranu Samsunga, a ako će u prostoriji biti umjereno osvjetljenje, onda LG. Generalno se oba modela kroz kalibraciju mogu fino “uštimati” i ništa im neće nedostajati za uobičajeno gledanje.

 60. Postovani Darko,

  imam pitanje u vezi televizora LG 42LA620S, ne mogu da otvorim Youtube aplikaciju, na Fecebook-u ne mogu da ocitam nijednu sliku ili video,takodje instalirao sam LG Cloud aplikaciju ali kad hocu da je otvorim pokazuje mi da da servis nije dostupan. Uspesno sam se registrovao, druge stranice kao sto su novine ili neki sportski portali hoce da otvori, ali sa gore navedenim i dalje imam problem. Bio bih vam zahvalan ako mozete da mi pomognete.

  Hvala puno.
  Pozdrav,
  Ozren

 61. Pozdrav, imam LG 47LA740S problem je ovaj – kada spojim USB filmovi mi nemaju prijevod, otvorim meni za reprodukciju ali sve mi je sivo tj. ne mogu uopće upaliti opciju titlovi ima neko ideju kako da to riješim? :) Drugi problem – tv je spojen sa reciverom Pioneer vsx 416 preko optičkog kabla, ali nema zvuka, molim dobru ekipu za pomoć. :)

 62. Za problem sa titlovima: ime fajla sa titlovima mora biti potpuno isti kao i ime fajla sa filmo. pri tome preporuka je da nazivi oba fajla budu kratki. Recimo, za film “Pacific rim”, stavio bi nazive PR.avi za film i PR.srt za titlove.

 63. Poštovanje,
  od pre neki dan sam ugostio dve novine u mojoj sobi LG 42LA660s i SBB-ovu D3i televiziju. Odmah sam uočio problem i ako ga ne rešim jedan od dva gosta će morati da napusti sobu.
  Problem se sastoji u sledećem:
  1. Skoro svi filmovi na skoro svim kanalima (95%) su primetno i zbunjujuće ubrzani (nešto kao 5-10%)
  2. Na većini kanala predmeti nemaju jasnu oštrinu nego sve neke kockice, crtice, maglu…
  Sbb-ovci su zbunjeni, kažu do sada nisu imali takav problem a kada pustim neku snimak na youtubu sve je ok.
  Imate li neku ideju.
  Napominjem da smo probali sa promenom resivera i HDMI kabla. Nije upalilo.

  Pozdrav

  1. Pozdrav,

   Evo odgovora na pitanja:

   1. Zbunjujuće ubrzanje slike je posljedica interpolacije TruMotion algoritma, u ovom videu govorim o tome gdje se opcija nalazi i kako ju podesiti da slika bude pravilnog izvođenja: http://www.youtube.com/watch?v=9xDy0Rjztsk

   2. Teško je ovako zaključiti do čega je i je li to normalno, no u slučaju praktički svih internet televizija, signal zna biti jako komprimiran i onda se umjesto detalja u slici mogu vidjeti blokovi i druge digitalne smetnje. Probajte pojačati MPEG Noise Reduction na Medium ili High (također prikazano gdje se nalazi u videu koji je gore linkan).

 64. jučer je izašao novi update i opet ništa od fiomova online! a kako mogu gledati seriju od 40 ili60min na toj istoj stranici

 65. Pozdrav, dali mi možete pomoći u odabiru TV-a? Naime, htio bi si uzeti novi HDTV, od TV-a sam udaljen 2.5-3 metra. Maximalno što bi dao novaca je 5000 kuna. Za oko mi je zapeo LG 42LA620S koji košta oko 3900 kuna, drugi je pola godine star LG 42LA660S sa 5 godina garancije za 4200 i treči je 42LA690S za 5000.. dali se isplati dati 1100 kuna više za 690s umjesto 620s? ili da idem na tog raljenog? a na kraju si čak razmišljam dali možda da uzmem 47LA620S koji isto košta 5000 kao 42LA690S. Dali bi 2.5 metara bilo preblizu za 47 incni tv?

  LP

 66. Pozdrav Darko,reci mi postavke slike za LG 47LA691?Nacin slike mi je zivopisan,pozadinsko osvetljenje mi je na 100 ,kontrast je na 100,osvetljenje na 50,ostrina na 30,boje na 70,temperatura boje c50
  Ako moze optimalno podesavanje koje daje najbolji kvalitet slike,Hvala unapred

 67. Imam LG 47LA740S, probao sam da kad puštam Mp3 na tv-u da ide neka animacija ili nešto, ali ništa, ima li neko ideju?

 68. Imam problem sa LG LA740S, prije sam mogao staviti format slike automatski, ali sad mogu samo 16:9 ili 4:3, ima li neko ideju kako to popraviti?

 69. Poštovani gdine Darko, imam jedno pitanje na koje bu vama sigurno jednostavno odgovoriti. Imam LG LA42690S. Krenul sam spajat satelitsku antenu, narihtal smjer prema uputstvima za Astru 19,2 ali pri pretrazi programa kaže da je jačina signala 0%. I za sve ostale satelite na potez Istok Zapad je signal 0%. Sad.. može bit da je do antenskog kabla pa opće ne šalje signal ili.. ne znam kaj drugo.. nadam se da nije do recievera koji je ugrađen. Molim vas odgovor čim prije da to rešim dok sam na godišnjem. Unapred hvala.

   1. Postovani Darko,

    Imam jedan problem sa tv lg 32la660S, uporno se pojavljuje obavestenje ”usb uredjaj nije moguce povezati”,pa posle par sekundi ” usb uredjaj je iskljucen” ali usb nije ubacen u tv. To tako radi par puta pa onda se ne pojavljuje neko vreme i tako stalno. Vracala sam postavke na fabricki podeseno, azurirala software i naravno zvala tehnicku podrsku ali ni od njih nikakave koristi. Da li je jos neko imao slican problem i molim Vas ako mi nekako mozete pomoci. Unapred hvala!!!

    1. Poštovanje Maja,

     Zanimljiv problem s kojim se još nisam susreo u praksi, no prema iznesenom čini mi se da je u pitanju problematičan USB priključak, odnosno da se nešto unutar televizora prespaja i otuda takve obavijesti. Ono što bih sugerirao je da uzmete neku USB memoriju i dok je TV ugašen priključite ju i odspojite cca. 5 puta iz svakog priključka, te da nakon toga upalite TV i provjerite hoće li se poruka pojavljivati. Ako to ne pomogne isključite TV iz struje i fizički ga podignite i malo nagnite lijevo – desno. Možda zvuči čudno, no takve stvari znaju pomoći.

     Javite koji je rezultat pa ću dalje sugerirati što možete napraviti…

  1. Darko,
   Sinoc sam uradila po vasem savetu, celo vece se nije pojavilo obavestenje, samo je jutros jednom pisalo ” usb uredjaj iskljucen” i vise se nije pojavilo. Praticu i dalje, nadam se da ce uspeti. Javicu rezultat.
   Pozdrav!

   1. Pozdrav,

    Da, definitivno da se onda radi o lošem spoju negdje u USB-u ili unutar kućišta televizora. Možda ne bi bilo loše ispuhati (npr. putem kompresora) USB priključke – ima za kupiti komprimirani zrak u bočici i on se prvenstveno koristi za čišćenje tipkovnica, no može poslužiti i u ovom slučaju.

    1. Darko,
     Evo vec dva dana radi bez problema, od nedelje izjutra nije se vise poljavljivalo obavestenje, nadam se da ce tako ostati, puno hvala na korisnom savetu, ako se kojim slucajem pojavi (iskreno verujem da se vise nece pojaviti :) ), javicu se opet.
     Jos jednom hvala i veliki pozdrav iz Vranja!

      1. Darko,

       Sve je bilo u redu punih 4 dana, pa se opet pojavio isti problem. U toku dana par puta se pojavi pa opet nestane. Da li ponovo da pokusam sa usb-om ili da uzmem kompresujuci vazduh u boci i koliko je to sigurno da uradim, da li ce se nesto ostetiti?
       Unapred hvala,
       Pozdrav!!!

      2. Pozdrav,

       Žao mi je što to čujem, no očito negdje dolazi do nekog prekida ili je gremlin ušao u vaš TV :). Možete probati ga isterati s komprimiranim zrakom, no ako je TV pod garancijom, ne bi bilo loše kontaktirati servis.

 70. pozdrav,.- imam lg 42lb67ov smart tv i ima time machine al kad hocu snimit nesto sa dtv, kaze da nema sticka u cemu je stos jel zna netko u kratko pozzz

 71. Prijatelju, da bi snimio nešto, moraš da imaš nešto(memoriju) na sta ćeš snimiti. U tvom slučaju to je USB flash drive tj. USB flash memorija.

   1. Možda je u pitanju file system. Vidi da li TV podržava i FAT i NTFS za snimanje ili možda neki svoj interni file system pa traži da formatiraš flešicu na TV-u pre snimanja.

 72. Prijatelju, da bi snimio nešto, moraš da imaš nešto (memoriju) na sta ćeš snimiti. U tvom slučaju to je USB flash drive tj. USB flash memorija.

 73. pozz imam lg 42lb670v 3d cinema smart tv jel mi moze netko napisat kako najbolje postavit postavke za 3d pozzz

  1. ostavi na automatskom prebacivanju i to ti je to,ako ti je u 3d skužiiš kad gledaš bez cvika onda ti je slika kao malo mutna,

 74. poštovanje Darko, imam lg 42LB670V tv, opti tv preko njihovog albis resivera spojen preko hdmi kabla, kad želim nešto snimiti na usb memoriju izbaci mi da nije moguće snimanje preko hdmi kabla, usb memorija je spojen na usb in 1, ima još i usb in 2 i usb in 3, a resiver je spojen na hdmi in 1 ( ARC ) a ima još i hdmi in 2 i hdmi in 3 ( MHL ). da li sam što krivo spojio li se ne može snimati, mada tv ima mogućnost snimanja i reproduciranja na i sa vanjske memorije, hvala

  1. Pozdrav – trebao bi biti sličan kao i kod ovog modela, dakle u najboljem slučaju oko 45 ms. Ako je gaming u pitanju, bolje da kupite nove LG-jeve LB6xx televizore, imaju dvostruko manje kašnjenje.

 75. Pozdrav,
  Ovo što ću napisati možda je prije za rubriku vjerovali ili ne…..
  Naime kupio sam LG 42LA660S 14.03.2014.g. i sve je super radilo do sinoć….,
  Naime u 3h ujutro probudila me buka, kada sam došao u dnevni boravak vidio sam TV na podu sa puknutim ekranom i puknutim držaćom stalka.
  Svi vijci su ostali u orginalnom stalku, TV se odvojio (sa gornjim dijelom stalka) i pao na pod, uslijed toga je puknuo ekran po dužini….
  Da li je slučajno se isto nekom dogodilo??? Ja još ne mogu vjerovati, imam garanciju, ali ne znam da li će je priznati. Mislim da su krivo proračunali težinu TV-a, statitku ili slično????
  Pozz

  1. Ja imam isti TV i nije mi jasno kako ti se to desilo.Stalak je stabilan,a cijeli TV je malo nagnut put natrag,tako da mi nije jasno kako ti je pao put naprijed na ekran.
   Na žalost,ne vjerujem da će ti priznati garanciju.

 76. Poštovani g. Darko

  molim pomoć u odabiru tv .

  Gledamo tv s otprilike 2-3 metra udaljenosti i do kuta od 40 stupnjeva. Pretežno se gledaju tv kanali SD signala preko iskona . I to serije, filmovi, glazba i sportski prijenosi.Koristio bi se donekle i za igranje.

  Čitajući recenzije i prateći akcije došao sam do nekoliko kandidata : Sony 50w809c, Panasonic 50cx700e, Samsung 48ju7002t te nešto skuplji philips 48pus7600 (privlači me naravno ambilight).

  Kako nemam prilike usporediti ih u trgovinama molim za pomoć u odabiru. Znam da svi osim Sonyja su UHD no čitajući recenzije ispada da mi UHD nije niti potreban , ali kako su razlike u cijeni između navedenog Sonyja i ostalih prihvatljive možda ipak UHD ?

  No glavni kriterij je najbolja slika , ali i zvuk za tv kanale pri gledanju filmova i sportskih prijenosa . Da li možda znate koji bi uz to imao i skype s ugrađenom kamerom , odnosno da li u toj kategoriji ih uopće ima?

  Hvala na odgovoru

  mm

  1. Ja isto tako tražim i mogu reć da je SD slika koma na Samsungu, kao i na ovom Sony ali zato Soni 756 ima izvrsnu SD sliku i najvjerojatniji je kandidat!

 77. meni je pukao stalak na samsungu serije B. Srecom, skuzio sam na vrijeme da se TV klima pa sam ga zavezao spgom da ne padne.

 78. Što da kažem da mi se nije dogodilo….ne bih vjerovao da je to uopće moguće. Stvarno nije niti meni jasno kako je pao. U biti četiri vijka su i dalje u prvom dijelu stalka (ostala su tamo) dok se iznad njih plastika ”prerezala” te se TV prevalio i ”išćupao” se sa stalka Nema puno loma oko vijaka samo puknuta plastika oko njih, da nije puknuo ekran bilo bi OK, ovako….. Po meni je slaba i tanka plastika okolo vijaka za njegovu težinu, sada sam otišao po stari Panasonic koji ima metalni spoj stalka i TV-a. Da je to bilo preko dana vjerojatno bi krivio djecu, no ovo se dogodilo oko 3h ujutro… tako da ga nitko taka nije već sam od sebe. Ja još nevjerujem što se dogodilo. Vidit ću sutra šta ću s garancijom, te koliko košta popravak ako je ne priznaju. Gledao sam nove TV sličnih karakteristika te se mogu naći za cca 4.000kn tako da ne znam bi li ga popravlja ako je popravak više od 1.500kn

 79. Evo samo da kažem da su priznali garanciju za LG LA660s pošto je pukao nosač jer je bio nedostatak materijala (plastike) te su mi odobrili zamjenu TV-a zbog neisplativosti popravka. Odabrao sa LG 43UF7727, nema 3D, ali nema veze.

  1. Pre sedam dana iz čistog mira moj LA660S je završio na podu sa puknutim panelom na pola. Baš kako je objasnio Hrvoje, plastika nosača (tačnije POSTOLJA) je pukla kao da je od stakla. Televizor je uz tresak pao sa ploice na pod. I ne, ja nisam običan korisnik. Kao mlad sam neko vreme radio u TV servisu, a sada imam preduzeće i bavim se projektovanjem, proizvodnjom i servisom elektronskih uređaja. Imam 51 godinu i mnogo iskustva iza sebe. Potvrđujem da je u pitanju serijska greška u proizvodnji LG-a. Greška u izradi ili projektovanju postolja. Trebalo je ili da koriste tip plastike koji je “žilav”, ili za tip plastike koji su koristili da zidovi postolja budu značajno deblji. Ovo se može desiti svakom vlasniku LG televizora sa ovakvim tipom postolja. Mi smo imali sreće. Žena mi je bila kod kuće. A moglo je da se desi u vreme dok smo bili na poslu! Sve je naravno bilo pod naponom, MOGLA JE KUĆA DA NAM SE ZAPALI !!!

   Obratiću se i ja predstavništvu LG-a. U Hrvatskoj su priznali grešku u materijalu, da vidimo kako ću da prođem ja u Srbiji……. Nastavak sledi…

   1. Gorane, desilo se i meni na 660-ici pre jedno 6 meseci. Doduše, imao sam sreće da se desilo u selidbi kada je plastika pukla oko šrafova u postolju i tv je bio položen. Pokušao sam da kupim novo postolje, ali mi u ns u spektri (ovlašćeni servis) rekli da nemaju niti može uopšte da se kupi. Rešio privremeno problem tako što sam našao odgovarajuće metalne platne i duže šrafove pa sada to drži i bolje nego krta plastika koju koriste u gornjem delu postolja nosača. Molim te da ostaviš komentar kako si prošao sa reklamacijom. Veliki pozdrav svima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!