LCDRecenzijeTelevizori i monitori

HDTVtest [LCD]: Sony KDL40W4000 [100 cm]

XMB On-Screen izbornik

Sony KDL40W4000 koristi nagrađivani XMB (XcrossMediaBar) korisničko sučelje koje je svima poznato s PS3 konzole. No, premda dijele isti naziv, definitivno sučelja nisu ista, tj. ono na KDL40W4000 televizoru je bitno inferiornije. Niska rezolucija grafika i sporo sučelje nikako ne idu Sony-ju u prilog. Primjetno je i kašnjenje s vremena na vrijeme, pa tako jedan pritisak na dosta osjetljive tipke na daljinskom može značiti dva puta obavljanje iste radnje, što zna biti vrlo frustrirajuće.

Pozadina izbornika zauzima cijeli zaslon, no djelomično je prozirna, tako da ćete ipak moći vidjeti što se događa na ekranu za vrijeme kalibracije. Također, opcije za podešenje slike nude izbornike koji su manjih dimenzija i uz koje možete bez problema ugađati zaslon.

Pregledavajući izbornike brzo ćete uvidjeti da KDL40W4000 nema mogućnost podešenja balansa bijele boje i gama kontrole. Premda je ovo logičan korak ka smanjenju troškova, definitivno neće razveseliti sve one koji žele ugoditi zaslon svojim željama.

Premda je teško zamisliti da išta kvalitetno može dopirati iz malih zvučnika smještenih u donji dio kućišta televizora, moramo priznati da nas je KDL40W4000 iznenadio svojim audio performansama. Iako je jasno da ugrađeni zvučnici nisu nikako na razini pravih zvučnika kućnih kina, KDL40W4000 je ponudio značajne audio performanse u smislu razlučivosti, širine i dubine pozornice, te dinamičkog raspona, čineći tako ovaj model najboljim HD televizorom što se zvuka tiče u 2008. godini.

[Features] podizbornik nudi [Film Mode] opciju koja se koristi za relevantnu pulldown tehniku za filmove. Valja napomenuti da ovaj model ne posjeduje [Game/ Text Mode] opciju koja je bila dostupna kod modela W3000.

Vjerojatno najvažnija opcija Setup podizbornika je [Display Area], a koja nudi u opciji “Full Pixel” 1:1 mapiranje piksela bez ikakvog preskeniranja.

Preglednik slika

Već spomenuta mogućnost pregledavanja slika dodatno je iskoristiva opcijom [Picture Frame] koja omogućava postavljanje fiksne slike na određen vremenski period, a nakon kojeg će televizor otići u standby mod.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!