Audio-video uređajiCES - Las VegasLG ElectronicsSajmovi elektronikeVijesti

Detalji LG-jevog webOS operativnog sustava za Smart TV-e 2014.

lg-webos-interface

Jedna od većih novosti vezani za LG-jeve Smart televizore za ovu godinu jest implementacija novog sučelja po imenu webOS. LG Electronics je želio ponovno vratiti jednostavnost korištenja novih televizora, a koji često zbog prevelikog izbora funkcija i aplikacija korisnicima znaju biti komplicirani i teški za upotrebu. Prema našem mišljenju, LG je do danas imao jedne od najbolje riješenih izbornika i vrlo jednostavan proces instalacije, no čini se da kompanija nije zadovoljna s postojećim i nudi nam nešto novo i nadamo se nešto bolje.  U nastavku pročitajte koje su sve značajke webOS operativnog sustava, a koji će krasiti oko 70% novih Smart modela ove godine.

Las Vegas/Zagreb, 8. siječnja 2014. LG Electronics (LG) predstavio je svoju najnoviju Smart TV platformu na međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. webOS, kupljen od Hewlett-Packarda u ožujku prošle godine, ponovno je osmišljen i pretvoren u LG-evu Smart TV platformu. Novi operacijski sustav, kreiran na temelju dugogodišnjeg iskustva webOS tima, nudi intuitivno korisničko sučelje za jednostavno iskustvo uporabe. Osim toga, nova platforma programerima čini izradu aplikacija iznimno jednostavnom i poboljšava kompatibilnost LG-evih pametnih televizora s drugim uređajima.

„Veseli nas što ovdje na CES-u možemo predstaviti webOS optimiziran za LG-eve pametne televizore“, rekao je potpredsjednik i rukovoditelj TV divizije tvrtke Home Entertainment u LG Electronicsu. „Prednost platforme webOS je u tome što pruža puno slobode, a jednostavno ju je koristiti. Uvjereni smo da će potrošačima kretanje, istraživanje i pregledavanje različitih formata sadržaja uz webOS biti ugodno iskustvo.“

Jednostavnost povezivanja i uporabe

Platforma webOS, koja će biti implementirana na više od 70 posto LG-evih pametnih televizora u 2014., uvelike pojednostavljuje iskustvo korištenja pametnog televizora – od početnog procesa postavljanja do pretraživanja i gledanja sadržaja te povezivanja s drugim uređajima. Prvi put kad korisnik pokrene LG-ev pametni televizor s platformom webOS na zaslonu se pojavljuje animirani lik BeanBird koji pomaže u povezivanju i procesu postavljanja. Za više savjeta ovog virtualnog pomagača treba samo protresti daljinski upravljač Magic Remote ili pritisnuti tipku OK. webOS će isto tako odmah prepoznati vanjski uređaj koji se priključi na televizor i prikazati skočni izbornik s relevantnim opcijama.

Brz pristup i izmjena sadržaja

Novi Launcher, izbornik u donjem dijelu zaslona koji je moguće pomicati lijevo-desno, jedna je od najvažnijih značajki platforme webOS. Launcher omogućava i prebacivanje između televizijskog programa, pametnog sadržaja i sadržaja pohranjenog na vanjskim uređajima bez potrebe za povratkom na početni zaslon. Tako korisnici mogu istovremeno pratiti seriju, igrati igru ili pregledavati internet te pretraživati ili preuzimati drugi sadržaj. Štoviše, izbornik Live koji se može pokrenuti tijekom gledanja TV-a nudi pristup pretraživanju, preporukama i opcijama za svaki kanal.

Lako otkrivanje sadržaja

Razvojni tim za webOS u LG-evom laboratoriju u Silicon Valleyju kreirao je jedinstveni izbornik Today koji služi kao usluga za preporuku sadržaja te predlaže popularne serije, programe i filmove. Prikazana vodoravno na sredini zaslona, traka Today može se pomicati gore-dolje pomoću kotačića daljinskog upravljača Magic Remote za otkrivanje uzbudljivih dodatnih opcija.

LG-eva platforma webOS nudi i pristup sveobuhvatnoj kolekciji aplikacija u LG Storeu. LG Store korisnicima omogućava uvid u najpregledavaniji i najpreuzimaniji sadržaj na Smart TV platformi, uključujući TV programe i najnovije igre. Logično organizirane kategorije, među kojima su i 3D sadržaj, igre i filmovi, prikazane su putem sličica za brz i praktičan izbor sadržaja.

Posjetitelji LG-evog štanda na sajmu CES 2014 (Las Vegas Convention Center, Central Hall # 8204) od 7. do 10. siječnja imaju priliku iskusiti webOS na LG-evim najnovijim OLED televizorima, 4K ULTRA HD televizorima i drugim top modelima iz LG-eve linije proizvoda za 2014. iz segmenta kućne zabave.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Moze li se instal.app orion tv na lg web os-u. Jer koliko vidim lg store i nije bas prepun aplikacijama.
    Konkretno mogu li na svom lg tv weos da instaliram google store ili nekih od marketa samo da nije lg web store.

  2. imam lg webos tv uf778v i ima jedno 6 mjeseci nemogu uci na lg content store ostalo je uredu sto mi nece ta funkcija nemogu updateovat niti jednu aplikaciju

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!