FilmoviVijesti

Filmski kompozitor John Barry preminuo u dobi od 77 godina

Britanski kompozitor John Barry, najpoznatiji po stvaranju teme za rane James Bond filmove, umro je u Londonu u 77. godini života od posljedica srčanog udara. Tijekom karijere, Barry je osvojio pet Oscara za filmove “Born Free” (skladba i pjesma), “The Lion in Winter”, “Out of Africa” i “Dances with Wolves” te četiri Grammyja.

Njegova prva skladba bila je za film “Dr. No“, kao jedna od 11 skladbi za James Bond filmove, a posljednja za “The Living Daylights” iz 1987. godine. Informiranost na internetskim portalima je različita, kao npr. da je dotični umro u 78. godini života ili da je mjesto smrti New York. Bez obzira na to, veliki filmski skladatelj ostavio je iza sebe pregršt nevjerojatnih kompozicija po kojima će biti zauvijek zapamćen.

Kratak video prilog:

[youtube id=”LsrumuMxtDw” w=”600″ h=”337″]

Najveći hitovi Johna Barryja u 10-minutnom videu:

[youtube id=”xYQ7dxwRkUM” w=”600″ h=”337″]

Tema iz Specijalista s Silvesterom Stalloneom i Sharon Stone:

[youtube id=”QZb64XQYpcs” w=”600″ h=”337″]

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!