Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Prvi detalji LG-jevih televizora za 2014. godinu

Prvi detalji LG-jevih televizora za 2014. godinu

lg-electronics-ces-2014

Uz LG, sve je moguće, ovogodišnji je moto Južnokorejske kompanije koja je danas održala konferenciju za novinare na najvećem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, CES-u 2014. Među novim modelima, najviše su nas zanimali televizori, te u nastavku donosimo prve detalje novih modela i serija za 2014. godinu.

Nakon što je Panasonic službeno objavio da od 2014. godine prestaje s lansiranjem novih plazma televizora, postavljalo se pitanje hoće li preostala dva proizvođača, LG Electronics i Samsung Electronics isto napraviti. Danas smo saznali kako LG Electronics neće slijediti primjer Panasonica i u 2014. godini će predstaviti čak 4 nove serije s 5 novih modela plazmi. Malo je detalja o novim plazmama otkrio glavni čovjek za razvoj novih proizvoda, gdin Tim Allesi, no saznali smo kako će biti dostupne u rasponu dijagonala od 42″ do 60″, te da će nuditi dobar odnos cijene i kvalitete slike. Vjerujemo da će Samsung Electronics također ponuditi nove plazme, no to ćemo saznati za nekoliko minuta kada počinje njegova konferencija za novinare.

Što se LCD televizora tiče, LG Electronics će predstaviti 8 novih serija s ukupno 25 novih modela u rasponu dijagonala od 22″ do 70″. Svi modeli će posjedovati LED pozadinsko osvjetljenje, te bi neki od njih trebali biti čak 30% tanji u odnosu na prošlogodišnje modele. Novost jest što će čak 70% novih Smart televizora biti temeljeno na WebOS operativnom sustavu, Linux-baziranom sustavu koji je LG Electronics kupio od HP-a u veljači prošle godine, te da optimirao za upotrebu na televizorima. WebOS bi trebao olakšati povezivanje, baratanje aplikacijama i pronalaženje sadržaja koji korisnik želi. Koliko će WebOS biti iskorišten u našoj regiji tek će vrijeme pokazati.

U Ultra HD segmentu LG Electronics planira proširiti svoju dominaciju s predstavljanjem novih 6 serija i 12 novih modela u veličinama od 49″ pa sve do 105″. Svi Ultra HD televizori će podežavati HDMI 2.0, HDCP 2.2 i HEVC (H.265) kodek, a prisutno bi trebalo biti i poboljšano skaliranje sadržaja nižih rezolucija na Ultra HD 4K rezoluciju zaslona. Svi Ultra HD modeli će biti opremljeni IPS panelima širokog kuta gledanja (i malog kontrasta) uz LED pozadinsko osvjetljenje. U suradnji s tvrtkom harman/kardon, novi Ultra HD televizori bi trebali ponuditi kvalitetniju reprodukciju zvuka.

lg-ultrahd-oled77EC9800

Prvi LG-jev Ultra HD televizor s OLED tehnologijom mogao bi se pojaviti u trgovinama već ove godine

O OLED televizorima je LG Electronics i prije konferencije obznanio koji će novi modeli biti. Biti će predstavljeno 4 novih serija s 5 novih modela u veličinama od 55″ pa do 77″. Svi OLED televizori će biti temeljeni na WRGB tehnologiji, te svi osim Gallery modela će imati zakrivljeni ekran. Za one koji isčekuju Ultra HD i OLED napokon stopljen u jedan proizvod, LG Electronics je također najavio i dolazak takvih modela u veličinama od 55″ i 65″.

Više detalja u danima koji slijede, a kada možemo očekivati i prve fotografije novih modela.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

  1. Bas se veselim svim vijestima i novostima sa CES-a! (P.S. samo mala ispravka u naslovu: za 2014. godinu)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

lg-48-inch-bendable

CES 2021: LG će predstaviti savitljivi 48-inčni OLED TV

LG Electronics će na, po prvom u povijesti “All digital” CES sajmu u Las Vegasu, ...

good-bad-ugly-4k-bluray2

Dobar, Loš i Zao stižu na 4K Ultra HD Blu-ray

Kino Lorber je objavio kako će izdati legendarni vestern Dobar, Loš i Zao (The Good, ...