Vijesti

Apple TV 4K dobiva kalibraciju slike putem iPhone mobitela

Među novostima koje je Apple danas predstavio na svojem online događanju, predstavljen je i Apple TV 4K s A12 procesorom. Uz poboljšane performanse i podršku za HDR HFR video, novi Apple TV donosi i Color Balance opciju za kalibraciju slike putem iPhone mobitela.

Kako je objašnjeno na predstavljanju, Color Balance funkcionira tako da se prednja strana iPhone mobitela prisloni na određeno mjesto na zaslonu gdje će se prikazivati različite boje. Te boje iPhone očitati putem svjetlosnog senzora, te zatim analizirati i prilagoditi karakteristika boja koje šalje Apple TV kako bi iste bile bliže standardnima po kojima se kreiraju sadržaji.

apple-tv-4k-color-balance
Color Balance opcija zahtijeva iPhone s Face ID i iOS 14.5 verzijom softvera.

Sam proces ne zahtijeva podešavanje karakteristika slike na televizoru, tako da televizor može biti i tvornički podešen (vrlo neprecizno) da bi postupak poboljšao određene karakteristike. Nije poznato o kojem stupnju preciznosti se radi, koje se sve karakteristike podešavaju i je li kalibracija podržana kako za SDR, tako i za HDR materijale. Ovo ćemo svakako provjeriti kad se novi Apple TV pojavi na tržištu idući mjesec.

apple-tv-4k-2021

Više o kalibraciji televizora možete pronaći ovdje.

Više o Apple TV 4K proizvodu možete doznati ovdje.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!