Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Budućnost Philipsovih televizora je Android operativni sustav

philips-android-tv

Philips će napokon napraviti nešto po pitanju sporost sučelja svojih televizora, a koji bi od ove godine trebali biti pogonjeni Android operativnim sustavom. Android je najzastupljeniji operativni sustav na tržištu mobilnih pametnih telefona, a prisutan je i na tabletima i pojedinim digitalnim fotoaparatima. Philips će ove godine implementirati Android samo na svojim modelima najviše klase (serija 9000 i možda 8000), dok bi do 2015. godine većina njegovih Smart modela trebala biti pogonjena ovim operativnim sustavom. Više detalja u kompletnom priopćenju za medije.

AMSTERDAM/ZAGREB 6. siječnja 2014. – TP Vision ove godine planira lansirati svoj prvi Philips TV s Android operativnim sustavom. Europa i Rusija bit će prva tržišta na kojima će u drugom kvartalu 2014. bit dostupni Philips televizori s Androidom. Android OS će obogatiti Smart TV iskustvo, pružiti brže i fluidnije korištenje TV-a uz uživanje u igrama na ovim vrhunskim televizorima.

Brže korisničko iskustvo i poboljšana ponuda aplikacija

Android je danas najzastupljeniji operativni sustav na tržištu mobilnih pametnih uređaja. Svjesni te činjenice u TP Visionu su odlučili proizvesti iznimno snažan, tehnološki napredan i inovativan televizor kombinirajući upravo prednosti Android OS-a s velikim TV zaslonom i postojećim mogućnostima Smart TV-a. Brz odaziv, interoperabilnost i povezivost te usredotočenost na aplikacije i sadržaj ojačati će ulogu TV-a kao centra zabave u dnevnoj sobi.

Najbolje od oba svijeta: Philips Smart TV aplikacije i Google Play Store

Philips TV s Androidom dodatno će proširiti bogatu ponudu aplikacija na Philips Smart TV portalu. Novi televizor iz Philipsa karakterizirat će mogućnost kombiniranja široke ponude aplikacija dostupnih u Google Play Store-u s postojećim Smart TV aplikacijama, uključujući video na zahtjev, Electronic Program Guide EPG te streaming glazbe.

Philips TV postaje moćna platforma za igre

Brz Android operativni sustav zajedno s četverojezgrenim procesorom pretvorit će Philips TV u snažan uređaj za igranje kojeg karakterizira velik zaslon i bogat izbor igara dostupnih na Google Play-u.

Lako povezivanje s pametnim uređajima

Uvođenjem Android OS-a, Philips TV približit će se pametnim telefonima i tabletima koje podržavaju Android sustav, a pritom zadržati mogućnost bezbrižnog povezivanja i djeljenja sadržaja s uređajima koji podržavaju Apple iOS.

„Tijekom ove godine na tržište ćemo izbaciti Philips TV uređaje s Android OS-om koji će biti high end Philipsovog portfolia. Očekujemo da će zadovoljstvo korisnika još više porasti. Do 2015. godine, većina naših Smart televizora radit će pomoću Android sustava“, izjavio je Maarten de Vries, izvršni direktor TP Visiona

„Vjerujemo da je Android budućnost TV tržišta, a korisnici već uživaju u prednostima Androida na svojim mobilnim pametnim uređajima. Ponosni smo što smo prvi europski TV brand koji može pružiti ove pogodnosti svojim korisnicima“, izjavio je Scott Housley, voditelj razvoja i strategije TP Visiona.

Philips-android-screen-shar

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!