Audio-video uređajiCES - Las VegasPanasonicSajmovi elektronikeVijesti

Panasonicov najbolji televizor za 2022. je model LZ2000 s Master OLED Pro panelom

Panasonic-LZ2000-2022-TV

Panasonic je danas otkrio svoj najbolji televizor za 2022. godinu, a koji će nositi oznaku LZ2000. Kao i njegov prethodnik, model JZ2000, novi model će također biti temeljen na WRGB OLED panelu LG Displaya, a koji su Panasonicovi inženjeri unaprijedili kako bi pružio još upečatljivije HDR efekte kroz veću svjetlinu. Kao i njegov prethodnik, tako i LZ2000 podržava sve danas prisutne HDR formate, pa tako uz Dolby Vision IQ, Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, HLG, nudi i podršku za HLG Photo format koji već godinama prolazi prilično nezapaženo.

Panasonic i ove godine fokus stavlja na kvalitetu slike kroz sofisticiran procesor slike, kao i mnoštvo opcija za preciznu kalibraciju. Očekujemo i ove godine mogućnost automatske kalibracije putem CalMAN softvera, te konzistentan prikaz za kvalitetno uživanje u sadržajima. Zbog očekivano visoke cijene očekujemo da će se tek rijetki odlučiti za ovaj model pokraj značajno povoljnijih (a i dalje vrhunskih i u pojedinim aspektima i boljih) televizora na tržištu (LG, Sony OLED TV-i).

Umjetna inteligencija će i na novom modelu nastojati poboljšati kvalitetu slike, a novost je Auto AI način rada koji će prepoznavati tip sadržaja i sukladno tome prilagođavati različite parametre slike. Ovu funkciju već nude ostali proizvođači i mi ju kao i mnoge druge dinamičke funkcije ne preporučamo koristiti, no ako nam se pruži prilika rado ćemo isprobati kako radi.

Panasonic je bio prvi proizvođač televizora koji je ugradio zvučnike u više smjerova kako bi kvalitetnije prenio Dolby Atmos zvučne efekte, a ove godine donosi značajna poboljšanja u ovom segmentu. Od hardverskih promjena tu su novi prednji zvučnici, a kojih će sad biti čitav niz smještenih iza zaštitne mrežice. Očekujemo precizniju stereo pozornicu i još kvalitetniju reprodukciju zvuka za centralni kanal.

Kroz novu konfiguraciju zvučnika, Panasonic je implementirao i dodatne opcije za podešavanje, poput podešavanja glasnoće kako bi zvuk bio glasniji u jednom dijelu prostora ispred, odnosno oko televizora.

Za igrače dobre vijesti – uz niži input lag i HDMI 2.1 podršku, ove godine će sve informacije i kontrole vezane za igre biti objedinjene u Game Control Boardu, a one uključuju:

  1. Informacije o signalu, rezoluciji, osvježavanju, HDR metapodacima i rezoluciji boja
  2. Dark Visibility Enhancer – mogućnost podešavanje svjetline najtamnijih dijelova slike za bolju vidljivost
  3. HDR Tonemap – informacije o mapiranju tonova HDR signala, uključujući i mogućnost isključivanja mapiranja koje radi televizor (da se izbjegne dvostruko mapiranje)
  4. Input Lag and VRR – prikazivanje kašnjenja signala i sinkronizacije osvježavanja zaslona s brojem sličica ulaznog signala
  5. Viewing Mode – različiti prikazi slike između kojih igrač može brzo birati

Premda je bilo naznaka da će Panasonic odabrati Android TV sučelje, ipak ostaje vjeran svojom My Home Screen platformi, a koja je dogurala do sedme revizije. Osim poboljšanja u pristupu pojedinim opcijama, tu je i myScenery funkcija koja opušta korisnika prikazom slika/videa i zvukova iz prirode.

Oznake novih modela i dostupne dijagonale:

  • Panasonic TX-77LZ2000
  • Panasonic TX-65LZ2000
  • Panasonic TX-55LZ2000

Za više informacija posjetite Panasonicovu službenu stranicu.

Izvor: DisplaySpecifications.com

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!