Audio-video uređajiCES - Las VegasPanasonicSajmovi elektronikeVijesti

Panasonicov najbolji televizor za 2022. je model LZ2000 s Master OLED Pro panelom

Panasonic-LZ2000-2022-TV

Panasonic je danas otkrio svoj najbolji televizor za 2022. godinu, a koji će nositi oznaku LZ2000. Kao i njegov prethodnik, model JZ2000, novi model će također biti temeljen na WRGB OLED panelu LG Displaya, a koji su Panasonicovi inženjeri unaprijedili kako bi pružio još upečatljivije HDR efekte kroz veću svjetlinu. Kao i njegov prethodnik, tako i LZ2000 podržava sve danas prisutne HDR formate, pa tako uz Dolby Vision IQ, Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, HLG, nudi i podršku za HLG Photo format koji već godinama prolazi prilično nezapaženo.

Panasonic i ove godine fokus stavlja na kvalitetu slike kroz sofisticiran procesor slike, kao i mnoštvo opcija za preciznu kalibraciju. Očekujemo i ove godine mogućnost automatske kalibracije putem CalMAN softvera, te konzistentan prikaz za kvalitetno uživanje u sadržajima. Zbog očekivano visoke cijene očekujemo da će se tek rijetki odlučiti za ovaj model pokraj značajno povoljnijih (a i dalje vrhunskih i u pojedinim aspektima i boljih) televizora na tržištu (LG, Sony OLED TV-i).

Umjetna inteligencija će i na novom modelu nastojati poboljšati kvalitetu slike, a novost je Auto AI način rada koji će prepoznavati tip sadržaja i sukladno tome prilagođavati različite parametre slike. Ovu funkciju već nude ostali proizvođači i mi ju kao i mnoge druge dinamičke funkcije ne preporučamo koristiti, no ako nam se pruži prilika rado ćemo isprobati kako radi.

Panasonic je bio prvi proizvođač televizora koji je ugradio zvučnike u više smjerova kako bi kvalitetnije prenio Dolby Atmos zvučne efekte, a ove godine donosi značajna poboljšanja u ovom segmentu. Od hardverskih promjena tu su novi prednji zvučnici, a kojih će sad biti čitav niz smještenih iza zaštitne mrežice. Očekujemo precizniju stereo pozornicu i još kvalitetniju reprodukciju zvuka za centralni kanal.

Kroz novu konfiguraciju zvučnika, Panasonic je implementirao i dodatne opcije za podešavanje, poput podešavanja glasnoće kako bi zvuk bio glasniji u jednom dijelu prostora ispred, odnosno oko televizora.

Za igrače dobre vijesti – uz niži input lag i HDMI 2.1 podršku, ove godine će sve informacije i kontrole vezane za igre biti objedinjene u Game Control Boardu, a one uključuju:

  1. Informacije o signalu, rezoluciji, osvježavanju, HDR metapodacima i rezoluciji boja
  2. Dark Visibility Enhancer – mogućnost podešavanje svjetline najtamnijih dijelova slike za bolju vidljivost
  3. HDR Tonemap – informacije o mapiranju tonova HDR signala, uključujući i mogućnost isključivanja mapiranja koje radi televizor (da se izbjegne dvostruko mapiranje)
  4. Input Lag and VRR – prikazivanje kašnjenja signala i sinkronizacije osvježavanja zaslona s brojem sličica ulaznog signala
  5. Viewing Mode – različiti prikazi slike između kojih igrač može brzo birati

Premda je bilo naznaka da će Panasonic odabrati Android TV sučelje, ipak ostaje vjeran svojom My Home Screen platformi, a koja je dogurala do sedme revizije. Osim poboljšanja u pristupu pojedinim opcijama, tu je i myScenery funkcija koja opušta korisnika prikazom slika/videa i zvukova iz prirode.

Oznake novih modela i dostupne dijagonale:

  • Panasonic TX-77LZ2000
  • Panasonic TX-65LZ2000
  • Panasonic TX-55LZ2000

Za više informacija posjetite Panasonicovu službenu stranicu.

Izvor: DisplaySpecifications.com

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!