LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija: Philips 42PFL7008S (7000 serija) 3D LED LCD Smart TV

philips-pfl7008-header

 Između testiranih serija 5000, 6000 i 8000, ostala je serija 7000 Philipsovih Full HD LCD televizora s LED pozadinskim osvjetljenjem, te smo unutar nje odlučili provjeriti model 42PFL7008. Iza oznake krije se vitak Smart televizor s ugrađenim Wi-Fi prijamnikom, tri USB priključka i četiri HDMI sučelja za povezivanje s izvorima signala visoke rezolucije. Za obradu slike brine se Pixel Precise HD procesor, te 700 Hz Perfect Motion Rate za prikaz bez zamućenosti. Televizor također posjeduje i dva ISF odobrena predloška za naprednu kalibraciju, što će obradovati sve koji žele ostvariti najbolju sliku koju nudi ovaj model, a nisu spremni investirati u skupljeg pripadnika serije 8000. Uz sve navedeno, tu je i Philipsova jedinstvena značajka Ambilight XL, postavljen duž tri stranice na poleđini. Više detalja u nastavku.

Video pregled (video overview)

hdtelevizija-youtube

HD Televizija YouTube kanal >>

Specifikacije (specifications)

 

Specifikacije
Proizvođač Philips
Model 42PFL7008S
Tehnologija prikaza LED LCD
Veličina ekrana 42 inča / 106 cm
Energetska klasa A+ (75 kWh godišnje)
3D Ready/3DTV Da, 3DTV
Aktivni / polarizirajući 3D prikaz
polarizacijski
Osvježavanje zaslona 700 Hz Perfect Motion Rate
Lokalno zatamnjenje da
Rezolucija Full HD, 1920×1080
Broj HDMI priključaka 4
Optički/koaksijalni audio izlaz Da/Ne
USB priključak Da (x3)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
DVB-T/DVB-C/DVB-S Da/Da/Da
DVB-T2 / DVB-S2 Ne/Da
MPEG-2/MPEG-4 AVC h.264 Da/Da
Zemlja porijekla: Mađarska

Poveznice:

Službena stranica >>

HDDB baza televizora >>

Dizajn

philips-pfl7008-3D-front

Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon Rotacija stalka
da crna metal sjajni s filterom da

Prepoznatljiv dizajn Philipsovih televizora susrećemo i kod modela serije 7000, a koji su dostupni u dvije boje tamno srebrnoj boji (testirani model PFL7008) i svijetlo srebrnoj boji (model PFL7108). Philips za seriju 7000 koristi LG-jev IPS panel čiji je okvir širine oko 1 cm postavljen u ravninu zaslona, što odlično izgleda bilo da je televizor upaljen ili ugašen. Oko okvira postavljen je još jedan metalni širine jednog milimetra – praksa koju koristi i LG na svojim televizorima.

Dominaciju crne Philips je suprotstavio srebrnom linijom duž donjeg dijela, a koja se na srednjem dijelu širi i upravo se tamo nalazi proizvođačev logo, statusna LE dioda crvene boje i ugrađena kamera za Skype komunikaciju.  Preko kamere je moguće postaviti klizač, te tako osigurati svoju privatnost.

philips-pfl7008-thickness

Pogled sa strane otkriva dubinu od 3.5 cm do 4 cm, a ono što je posebno važno za naglasiti jest kvaliteta izrade koja je jako dobra i stepenicu iznad jačeg modela 40PFL8008. Naime, ovdje nema progibanja plastike niti bilo kakvih drugih pojava koje bi umanjile dojam kvalitete, te su svi spojevi odlično napravljeni.

Počevši od serije 5000 pa sve to top modela Ultra HD rezolucije iz serije 9000, Philips koristi isti stalak izrađen od metala, a kod kojeg samo mijenja boju i teksturu ovisno o modelu televizora. Stalak je tankih profila i dobro izgleda, premda nije po pitanju dizajna i upečatljivosti na razini pojedinih konkurenata, posebice iz tabora LG-ja i Samsunga. S druge strane, stalak je jednostavan za montažu, moguće je mijenjati nagib televizora zatezanjem ili otpuštanjem vijaka, a tu je i mogućnost rotacije lijevo – desno. Na okomitom dijelu koji povezuje televizor se dodatno montira plastični profil s velcro trakama za manipulaciju s kabelima, a čije prikrivanje dolazi do izražaja s obzirom na dimenzije stalka i činjenicu da televizor drži na visini od 8 cm od podloge. Alternativno se televizor može montirati na zid.

philips-pfl7008-connectors

Od priključaka tu je standardna paleta koja uključuje 4 HDMI-ja, 3 USB-a, analogna sučelja za koja su potrebni priloženi adapteri, te priključak za mrežu i CI kartice.

Daljinski upravljač (Remote Control)

philips-pfl7008-remote

Brzi info
Boja
Materijal Komunikacija Pozadinsko osvjetljenje Dodatno
crna plastika RF ne QWERTY tipkovnica, žiroskop (emulacija kursora)

Kao i kod modela PFL6008 i PFL8008, tako i u ovom slučaju daljinski upravljač uz klasičan raspored tipki s jedne strane, posjeduje i QWERTY tipkovnicu s druge strane, kao i ugrađen žiroskop koji omogućuje emulaciju kursora na zaslonu. Namjena QWERTY tipkovnice i žiroskopa jest olakšano korištenje Smart TV platforme i njenih aplikacija, a sve to bez potrebe za povezivanjem zasebne tipkovnice i miša na USB utore televizora.

Kvaliteta izrade je dobra, te pod prstima ne dolazi do pregibanja plastike ili pucketanja.

Izbornici i Smart TV platforma (Menus and Smart TV platform)

philips-pfl8008-menu
Izbornik s predlošcima za sliku – opcije iste kao i kod jačeg modela serije 8000
Brzi info
Vodič za instalaciju
Sučelje na hrvatskom jeziku
Smart TV naslovnica
Internet pretraživač
da da da da

Sve karakteristike sučelja koje smo zatekli kod serija 6000 i 8000, prisutne su i kod testiranog PFL7008 modela.  Isto kao i kod modela 40PFL6008, tako i ovdje je vidljivo sporije sučelje nego u slučaju slabijeg 40PFL5008 modela, a razlog za to vidimo u naprednijem procesoru za sliku, a koji najvjerojatnije stalno radi i troši procesorsko vrijeme. Zbog toga su tranzicije između opcija relativno spore i daleko od glatkoće sučelja na kakvo smo navikli kod Samsungovih i LG-jevih televizora.

philips-pfl7008-apps

Smart TV platforma je narasla po broju aplikacija otkako smo ju zadnji puta gledali na modelu serije 8000, te su sada dodane slijedeće aplikacije:

 1. Cloud Explorer za povezivanje s Dropbox računom,
 2. Cloud TV – pristup stotinama besplatnih i komercijalnih video kanala različitih žanrova
 3. Rockswap Adventures – igra u stilu Bejewelleda sa slaganjem dragog kamenja u stupce i redove
 4. Gismeteo – vremenska prognoza po gradovima
 5. NFB – video servis s pristupom preko 2000 različitih video zapisa različite tematike

Philips najviše nudi aplikacija s videom na zahtjev, kako besplatnih, tako komercijalnih što je dobro usmjerenje jer otvara korisniku pristup velikoj količini sadržaja koji se mogu gledati direktno preko televizora. Ono što svakako treba povećati jest broj igara i zabavnih aplikacija, posebno s obzirom na to da daljinski upravljač emulira pokazivač na ekranu i mnoge igre bi se mogle igrati uz njegovu pomoć.

Otvoreni internet pretraživač je pokazao stabilne performanse i zbog integracije QWERTY tipkovnice unos adresa i ispunjavanje formulara je jednostavno, međutim samo otvaranje stranica je sporo i na istima se ne prikazuju Flash sadržaji, što ograničava primjenu.

philips-pfl7008-web
Web stranice se otvaraju pravilno, no sporo.

Od opcija za podešavanje slike, Philips nudi nekoliko predložaka za sliku, te za svaki od njih više kontrola za fino ugađanje. Tu su također i ISF predlošci namijenjeni profesionalnoj kalibraciji, a koja otvara ISF expert settings izbornik s dodatnim kontrolama. Osim slike, moguće je birati između više predložaka za zvuk, te također podesiti boju Ambilight osvjetljenja.

Kvaliteta slike (Picture Quality)

philips-pfl7008-bluray
Ultimate Wave: Tahiti 3D Blu-ray

Philipsov PFL7008 dijeli mnoge karakteristike s ranije testiranim modelima serija 5000, 6000 i 8000. Po pitanju tvorničke kvalitete slike, mnogo je bliži serije 6000 nego 8000, ponajviše zbog manjeg kontrasta i pojačane plave boje u najpreciznijim predlošcima za sliku – Movie, ISF Day i ISF Night. Kako serija 6000 ne posjeduje ISF alate za kalibraciju, očekivali smo da će pripadnik više serije biti preciznije podešen po tom pitanju. Ostale karakteristike ostaju jako dobre i u pojedinim segmentima izvrsne, poglavito gamma koja je idealno ravna, te raspon boja koji vrlo precizno prati standardom propisane vrijednosti. Nakon usporednog testa LG-jevog i Samsungovog LCD televizora ulazne klase, a kod kojeg je prvi kandidat imao nedovoljno, a drugi pretjerano zasićene boje, bilo je lijepo vidjeti poznate sadržaje u dinamici koja odgovara originalnom zapisu, bez susprezanja ili preuveličavanja. Rezultat je bio još impresivniji kada smo izvršili kalibraciju i ispravili uočena odstupanja.

Philipsov 7008 model može prikazati vrlo realističnu teksturu ljudske kože, što je iznimno važno za kvalitetno vizualno iskustvo praktički svih sadržaja i veliku pažnju posvećujemo ovom detalju. Naime, od rođenja ljudi gledaju jedni druge i jako dobro znaju kako izgledaju, kakve sve ekspresije licem možemo napraviti i kakvu teksturu ljudsko lice ima. Ako boje nisu pravilne i ako postoje veća odstupanja u balansu bijele boje, te raspon crvene i žute boje u prvom redu, tada TV voditelji, glumci i svi ostali koje vidimo neće djelovati uvjerljivo i smanjiti će realizam koji možemo doživjeti na ovaj način. U tvorničkim predlošcima dominacija plave boje unatoč preciznom rasponu boja za nijansu kvari realizam i premda se možemo naviknuti na takvu sliku, za najbolji rezultat nužno je poigrati se s kontrolom balansa bijele boje i tako izbjeći lagano umjetan, “digitalni” izgled kože. Ovo smo provjerili gledajući Ultimate Wave: Tahiti 3D u 2D i 3D inačicama, a gdje je između ISF Day i kalibriranog ISF Night predloška razlika bila jasno vidljiva.

philips-pfl7008-skin
Prikaz ljudske kože – HQV Benchmark Blu-ray disk

Prikaz crne boje daleko je od idealnog u tvorničkim predlošcima, posebice onima najpreciznijim po rasponu boja. U spomenutim predlošcima dinamičko pozadinsko osvjetljenje je isključeno, te je osim crne boje koja djeluje siva, prisutna i plavičasta nijansa, što dodatno umanjuje realizam, posebno kod filmova u zamračenom ambijentu. Ambilight djelomično umanjuje “anemičnu” crnu boju, no i dalje je vrlo jasno vidljiva razlika između potpuno crnog okvira oko slike i primjerice crnim trakama kod CinemaScope formata filmova. No, rješenje postoji kroz aktivaciju dinamičnog pozadinskog osvjetljenja, a koje na Standard predlošku čini crnu boju dvostruko dubljom i kontrast dvostruko većim. Iako su tu i Best Power i Best Picture opcije koje dodatno mogu povećati kontrast i prikaz crne boje, zbog dinamike koju unose u kadrove ne preporučujemo da se koriste.

Svjetlina slike je na vrlo visokom nivou i kadrovima daje dinamiku i potrebnu toplinu da se gledatelj može uživjeti u ono što gleda. Gledajući Andre Rieu: Christmas Around The World na DVD-u, bili smo vrlo zadovoljni upečatljivom plavom bojom kulise i bjelinom haljine pjevačice Susan Erens dok izvodi doista anđeosku pjesmu Vocalize.

philips-pfl7008-sd-ambiligh
Andre Rieu: Christmas Around the World DVD

Slično kao i kod jačeg modela serije 8000, tako i ovdje se najveća oštrina slike u dinamici postiže samo uz interpolaciju slike, što je vijest koja neće obradovati one koji žele gledati filmove s velikom oštrinom slike, a da pritom ona ne podsjeća na TV emisiju. Naime, osim što interpolacija uvodi umjetno generirane kadrove i sve se na zaslonu izvodi “brže”, zbog količine informacija koje se moraju obraditi povremena usporenja su moguća, a isto vrijedi i za artefakte koji se mogu pojaviti oko objekata u pokretu. Opcija je naravno dostupna za sve i mogu ju koristiti po želji unutar izbornika Pixel Precise HD.

Iako je Ultra HD već pred vratima, zanimljivo je vidjeti kako još uvijek nismo u potpunosti savladali isprepletene sadržaje standardne rezolucije, a s kojima testirani model ima dosta poteškoća. Naime, svi testovi isprepletenih signala za SD i HD kvalitetu nisu prošli, te su u kadrovima bili vidljivi efekti valovitih šara i nazubljenosti (posebno kod Telecine A i B signala na DVD-u). Obično testovi pokažu nesavršenosti koje se ne uočavaju kod uobičajenih video signala, no u ovom slučaju smo efekt češlja (eng. combing) mogli vidjeti kod DVB-T programa koje smo hvatali putem krovne antene. Efekt je bio najbolje vidljiv na titlovima kada se pojavljuju i kada nestaju s ekrana, što je zanimljivo s obzirom da su oni sastavni dio slike koja se šalje, te se ne prikazuju u zasebnom sloju ili pod drugim taktom u odnosu na sadržaj. Efekt se vjerojatno može vidjeti i kod pomnog promatranja samog programa, no to s optimalne udaljenosti od oko 2 metra nismo uočili. Šteta je što televizor srednje klase ima takvih poteškoća, unatoč tome što samo skaliranje i prikaz boja odrađuje jako dobro.

Na kraju, nekoliko riječi o 3D-u. Polarizacijski 3D i ovoga puta pokazuje lakoću korištenja, mirnu sliku bez titranja i slabo uočljivu nazubljenost zbog načina na koji tehnologija funkcionira. Ultimate Wave: Tahiti 3D je izgledao odlično, realističnih boja i s jasno opipljivom pozitivnom i negativnom dubinom. Efekt dvostruke slike nije bio vidljiv s optimalne udaljenosti.

Kvaliteta zvuka (Sound quality)

Model 7008 koristi 24 W (2 x 12 W) zvučnike smještene s pogledom prema zidu iza televizora. Jedan zvučnik pokriva srednje i visoke tonove, dok je drugi namijenjen za reprodukciju niskih tonova. Kvaliteta zvuka je solidna, zvuk je čist i za manje zahtjevne će zadovoljiti svojoj glasnoćom i dinamikom. Od naprednih značajki tu su automatsko ujednačavanje jačine zvuka ovisno o programu, Clear Sound i Incredible Surround.

Zaključak

philips-pfl7008-header

 • dobar kontrast uz aktivno lokalno zatamnjenje
 • kvaliteta izrade (bolja od serije 8000!)
 • dobra kvaliteta slike u tvorničkim predlošcima (posebno za 2D)
 • kvalitetno implementirani predlošci za dnevno i noćno gledanje
 • ISF Dan i Noć predlošci za preciznu kalibraciju
 • dobro implementirano lokalno zatamnjenje
 • širok kut gledanja
 • Ambilight osvjetljenje s tri strane olakšava gledanje u zamračenoj prostoriji
 • ugrađena kamera za Skype
 • daljinski upravljač s QWERTY tipkovnicom i pokazivačem na zaslonu
 • ugrađen Wi-Fi (MiraCast certificiran)
 • podrška za DTS zvuk preko USB multimedijalnog reproduktora
 • solidna kvaliteta zvuka
 • neuvjerljiva crna boja u tvorničkim predlošcima
 • naglašena plava boja – kalibracija nužna za optimalan prikaz slike
 • najveća oštrina slike u 2D-u nije moguća bez interpolacije (artefakti, utjecaj na glatkoću reprodukcije filmova)
 • problem s reprodukcijom isprepletenih signala
 • sjajan zaslon s filterom ovisno o ambijentu može biti problematičan za gledanje zbog refleksija svjetlosti
 • relativno veliko kašnjenje signala (nije za zahtjevne igrače)
 • dijeljenje istih postavki za podešavanje slike za 2D i 3D za isti ulaz
 • sporost sučelja

Slično kao i ranije testirani Philipsovi televizori, model serije 7000 je ostavio dobar, no ne i odličan dojam na nas. Televizor je kvalitetno konstruiran i ima elegantan izgled, te je opremljen svim suvremenim tehnologijama koje se očekuju od aktualnog modela srednje cjenovne kategorije. Otvoreni internet pretraživač je tu, zajedno s naprednim daljinskim upravljačem koji je s jedne strane klasičan, a s druge opremljen cjelokupnom tipkovnicom za jednostavno dopisivanje i unos teksta. Polarizacijski 3D je također tu, baš kao i Amblight osvjetljenje koje i ovoga puta odlično funkcionira i proširuje sliku van tankog okvira kojim je omeđen zaslon. Kvaliteta slike je dobra, no tek nakon kalibracije postaje vrlo dobra i upečatljiva za gledanje. Sučelje je dobro organizirano, no prati ga već toliko puta viđena sporost u navigaciji i učitavanju izbornika. Smart TV platforma lagano raste s brojem aplikacija no također pati od sporosti koja kvari cjelokupan dojam. U odnosu na primjerice povoljnije modele iz LG-ja iste dijagonale, LA690S i LA740S, Philips je nekoliko razina ispod po pitanju Smart TV-a i interaktivnosti sučelja, a i po kvaliteti slike se posebno ne ističe. S druge strane, ako tražite televizor dobre kvalitete slike, opremljen s Ambilightom, klasičnim daljinskim upravljačem i ugrađenom kamerom za Skype, Philips 7008 je dobar izbor.

 • Philips 42PFL7008S – od 6.399,00 kn
 • Philips 47PFL7008S – 7.599,00 kn
 • Philips 55PFL7008S – 11.199,00 kn

hddb-baza-button

target-group-ciljana-skupina
 • korisnici koji vole gledati filmove u potpuno zamračenoj prostoriji (zbog Ambilighta)
 • korisnici koji žele Ambilight
 • korisnici koji žele gledati 3D bez puno muke (lagane i povoljne 3D naočale, 4 u pakiranju)
 • korisnici kojima nisu važne Smart TV platforma i aplikacije

Dodijeljena klasa:

philips-pfl7008-award

> informacije o sustavu ocjenjivanja <

Na test ustupio: Philips.hr

philips-logo

Adsense
1 2Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

67 komentara

 1. Pozdrav glavnom uredniku HD portala.
  Redovno pratim stranice HD portala i mogu uputiti samo riječi pohvale.
  Malo sam ostao zatečen, prošlo je tri dana od vaše recenzije Philiphsovog modela 7008S i niti jedan komentar…

  Pozdrav…

 2. Pozdrav.. Jucer sam kupio ovaj televizor i imam problema oko memorisanja programa.. kupljen je u tuzli gdje i stanujem imam kablovsku sa 145 programa al ovaj tv. memorise oko 70 i nema nijedan hd ,a na nekim titra slika.. gdje sam kupio rekli su da na opcijama prebacim zemlja svajcarska medutim isto mi se ponavlja.. molim vas vase misljenje i ako mozete da pomognete.. hvala puno..

 3. Da li je ovaj tv bolji za sd kablovske kanale i gledanje sporta od LG660s, i da li se ispati dati vise para za njega. I jos nesto nije valjda da mu je smart platforma bas toliko spora posto se mnogi na raznim forumiima zale na tromost menija i smart platforme.

 4. molio bih pomoc u vezi 7008k.
  za bezicno povezivanje moram na laptop skinut neki kod od tv za koji ne znam gdje se nalazi [IMG]http://i40.tinypic.com/3531n3n.png[/IMG] iza tv postoji neki kod tj. serial no. od tri skupine brojeva ali u zadnjoj skupini ima 6 brojeva, a polje prima samo 4 tako da mi ga ne prizna, te imam problema s pokusajem kalibracije po videu s youtube. kada odem u setup, tv postavke, stil slike Isf dan i Isf noc mi imaju ynak lokota kraj ikone i kada se skrola na njih jednostavno nestane bilo kakve slike… ostane samo zvuk.

 5. opet ja… kada udjem u recenzije i stisnem na 42pfl7008s otvori mi recenziju od 8008k modela.
  kako skinuti naljepnicu sa ekrana posto se dobro zapekla.

  1. Pozdrav,

   Ispravljen je link.

   Naljepnicu je najbolje skinuti nakon što je TV radio neko vrijeme i panel se malo ugrijao, čime bi ljepilo trebalo malo oslabiti. Ugasite TV i probajte vrlo oprezno uhvatiti jedan od rubova i lagano ga vući dok se naljepnica ne skine.

 6. [IMG]http://i39.tinypic.com/2gtnhna.jpg[/IMG]
  znaci kraj isf day and night je uvijek lokot i kada se klikne na jedno od to dvoje bude crna slika, zvuk ostane

 7. http://i42.tinypic.com/14mrmu1.png sto se tice kodova ovaj program me trazi 3 cetverocifrena broja dok kada odem na tv/ov youtube on me pita da li zelim gledat s laptopovog youtube i da mi ova tri trocifrena broja http://i42.tinypic.com/173k1e.jpg . u medjuvremenu se pojavio i novi problem. kada u philispvom youtube u trazilicu upisem awesome 3d on mi izbaci dosta 3d prezentacijskih videa koji su side by side, ali sada tv nudi kada na daljinskom stisnem 3d dobijem samo dvije opcije otvorene… 2d ili conversion 2d to 3d. ne da mi da otvorim side by side.

 8. Darko Hlušička – Darco
  06/01/2014 at 16:36
  Možete li slikati izbornike gdje se vidi taj znak lokota?

  izbornik s lokotom odavno postavljen

  1. Pogledao sam slike i prvi puta vidim lokote kod ISF predložaka za sliku. Koji ulaz koristite (antena, HDMI)?

   Vezano za uparivanje i nemogućnost biranja odgovarajućeg 3D predloška, čini mi se da nešto nije u redu sa softverom televizora i da bi tu možda trebali tražiti rješenje. Možda napraviti tvornički reset svega ili za prvu ruku isključiti TV iz struje i ostaviti ga tako pola sata. Nije prvi puta da sam kod Philipsovih modela naišao na razne probleme: https://hdtelevizija.com/2011/11/06/kako-azuriranje-televizora-moze-bitno-promijeniti-karakteristike-slike/

 9. Zdravo,

  Ovo je moja prva poruka ovde i prvo moramo pohvaliti ovaj fantastični portal koji je po meni vodeći u regionu bivše Juge (a i šire) na temu aktuelnih tehnologija televizije!

  Uzeo sam za Novu godinu 42PFL7008k i mogu reći da sam prilično zadovoljan.
  Izbor na Philips-a je pao pre svega zbog Ambilight tehnologije koja je po meni nešto zaista jedinstveno, dobrog odnosa cena/kvalitet, mom oku zadovoljavajućeg kvaliteta slike, 5-godišnje garancije…
  Dvoumio sam se da će mi u mom stanu 42′ biti suviše velika dijagonala, ali kućište sa tankim ivicama ekrana se lepo uklopilo u prostor sa dimenzijama, a što se kaže, čovek se lako privikne na veće i bolje. :)
  7008k mi je izbor i zbog funkcija: Ambilight-a sa 3 strane, SMART funkcionalnosti, WiFi-a sa Miracastom i dobrim mogućnostima povezivanja, zadovoljavajućeg pasivnog 3D-a, odličnog daljinskog sa QWERTY poleđinom, dobrog zvuka (čini mi se da ima i mali subwoofer iza), integrisane kamere…

  Takođe Android aplikacija Philips My Remote lepo radi i super je fora.

  Jedna zanimljivost: sasvim slučajno sam otkrio da stari Philips daljinski RC8205C (COM3129,IRC81033,FRC208) kako ga majstori ovde zovu “žabac” :D
  http://www.belielektronik.rs/Daljinski-upravlja%C4%8Di/Daljinski-tipski/Daljinski-upravlja%C4%8D-za-TV-Philips/TP-PHIL-RC8205C
  potpuno radi sa PFL7008k! :) Tj. rade tasteri koje on ima.

  E sad da pomognem Mariu a verovatno i ostalima kojima ću nadam se uštedeti vreme koje sam ja potrošio:
  1) Imao sam problem sa WiFi Miracast povezivanjem. Opet ponavljam, dosta vremena potrošio ali i našao rešenje.
  Prvo, kod koji tražiš za download MediaConnect-a nije serijski broj nego je specifičan kod koji se nalazio samo na omotima CD-a koji su išli uz modele za 2010 i 2011 godinu.
  Dakle, WiFi MediaConnect nije ni namenjen ovom modelu i evo FAQ linka koji to potvrđuje:
  http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/oleeview?ctn=PTA01/00&dct=QAC&faqview=1&refnr=0078844&scy=SK&slg=ENG

  U uputstvu na srpskom stoji:
  “Na uređaju otvorite aplikaciju kao što je Wi-Fi Miracast, Wi-Fi Direct™, Intel®Wireless Display* i sl. i počnite da tražite
  druge Miracast uređaje.”

  Na mom laptopu imam Intel grafiku pa sam koristio Intel®Wireless Display.
  Prvo sam morao ispuniti 3 uslova:
  – update-ovati najnovije drivere (9.17.10.3347) za grafiku za moju Intel(R) HD Graphics 3000
  – instalirati najnoviji Intel PROSet Wireless (namenjen za rad sa laptop Wi-fi) adapterom (verzija 16.7)
  – instalirati poslednji Intel®Wireless Display (WiDi) 4.2.21

  Međutim, onda sam naišao na problem: povezivanje je počelo ali je stalo u fazi “Pokretanje reprodukcije…”.
  Problem je lepo opisan ovde:
  https://forums.lenovo.com/t5/X-Series-ThinkPad-Laptops/Connecting-X230-to-Philips-Miracast-enabled-Smart-TV/m-p/1391535
  a slični simptomi su i ovde (prevedeno sa brazilsko-portugalskog)
  http://translate.google.com/translate?hl=sr&sl=pt&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.supportforum.philips.com%2Fbr%2Farchive%2Findex.php%2Ft-1763.html

  Probao sam razne verzije softvera, driver-a, WiDi-a, podešavao firewall, pokretao Windows sa minimalnim setom driver-a, konektovao sa na razne WiFi mreže na TV-u i laptopu, uključivao i isključivao razne funkcionalnosti na TV-u….
  Ono što je pomoglo je update verzije firmware-a televizora. Na moje iznenađenje TV je došao sam nekom starom verzijom firmware-a 63.14 koja se čak i ne spominje u Software history (!) .
  Philips ne daje starije verzije firmware-a na svom sajtu i morao sam “skočiti” sa 63.14 verzija na poslednju. Trenutno to je 173.44.0.
  Po pravilnom update-u firmware-a (putem USB stick-a) Wirelles display radi! I to jako lepo radi! Idealno za filmove, slike, prezentacije ali i puštanje muzike na već pohvaljenim Philips zvučnicima.
  Jedino kursor miša malo kasni ali to je i za očekivati.
  173.44.0 nije savršen firmware (ima na Philips support sajtu koje su mane) ali meni je bilo bitno da vidim da ova funkcionalnost radi.

  2) Takođe prelaskom na novi firmware katanci sa podešavanja Dan i Noć su uklonjeni. Ja lično nisam nešto oduševljen sa izgledom slike u tim modovima.

  Nadam se da je ovo moje dugotrajno kucanje pomoglo.

  pozdrav iz Srbije
  CtL

 10. eto me opet… tv kanale gledam preko iskon tv. njihova bazna motorola je povezana hdmi_em s tv_om. biranje 3d predlozaka mi da i s iskona i kada reproduciram s usb sticka. izgleda da ne da samo s youtube_a. sto se tice tv ugasit cu ga iz struje na citavu noc pa cemo vidit… nisam siguran sto tocno bih trebao vidit.

  btw kada vec pitkam da li je moj popcorn a200 u stanju da odvrti ovo da ne skidam bezveze s torrenta

  Disc Size: 37,904,404,077 bytes
  Protection: AACS
  BD-Java: Yes
  Playlist: 00099.MPLS

  Size: 36,013,043,712 bytes
  Length: 1:39:05.522
  Total Bitrate: 48.46 Mbps

  Video: MPEG-4 AVC Video / 25968 kbps / 1080p / 23.976 fps / 16:9 / High Profile 4.1
  Video: MPEG-4 MVC Video / 11983 kbps /

   1. Postovani,
    hvala na brzom odgovoru!
    Medjutim, sad sam se nasao pred novim problemom. Naime, iako sam napravio upgrade na zadnju verziju firmwarea (173.44) skinutu sa Philips podrska stranice, i dalje su mi opcije ISF Day i ISF Night zakljucane. Naprosto im ne mogu pristupiti, tj. kad se pozicioniram na njih slika je u potpunisti crna, a ispred njih se nalazi znak lokota. Molim vas, pomozite!

    Usput dodatno pitanje. Da li je, i kako moguce na ovom TVu postaviti neki kanal na tipku 0 (nula). Naime kad prebacim programe u Favourites listu, mogu ih razvrstavat, medjutim niti jedan ne mogu postavit na poziciju 0 tako da taj gumb ostaje neiskoristen, a pritiskom na njega TV javlja “Chanell not istalled”.

    Takodjer, sam ekran ima nekakvu pretpostavljam zastitnu foliju po cijeloj duzini. Cemu onda konkretno sluzi i da li je nju moguce ukloniti!? Naime, procitao sam ad je slika nakon njenog uklanjanja bolja, medjutim, procitao sam isto tako i da je to u stvari polarizacijska folija i da nakon njenog uklanjanja 3D ne radi, tj. nema nikakvog efekta!?

    Unaprijed hvala na vasoj pomoci!

    LP

 11. 2) Takođe prelaskom na novi firmware katanci sa podešavanja Dan i Noć su uklonjeni. Ja lično nisam nešto oduševljen sa izgledom slike u tim modovima.

  Nadam se da je ovo moje dugotrajno kucanje pomoglo.

  pozdrav iz Srbije
  CtL

  ovaj text sam nekako previdio tako da cu probat ovako. zahvaljujem

 12. Postovani!

  Mozete li mi pomoci oko gore navedenih problema?

  1. Naime, iako sam napravio upgrade na zadnju verziju firmwarea (173.44) skinutu sa Philips podrska stranice, i dalje su mi opcije ISF Day i ISF Night zakljucane. Naprosto im ne mogu pristupiti, tj. kad se pozicioniram na njih slika je u potpunisti crna, a ispred njih se nalazi znak lokota. Kako ih otkljucati?

  2. Da li je, i kako moguce na ovom TVu postaviti neki kanal na tipku 0 (nula) na daljinskom? Naime kad prebacim programe u Favourites listu, mogu ih razvrstavat, medjutim niti jedan ne mogu postavit na poziciju 0 tako da taj gumb ostaje neiskoristen, a pritiskom na njega TV javlja “Chanell not istalled”.

  3. Takodjer, sam ekran ima nekakvu pretpostavljam zastitnu foliju po cijeloj duzini. Cemu ona konkretno sluzi i da li je nju moguce ukloniti!? Naime, procitao sam da je slika nakon njenog uklanjanja bolja, medjutim, procitao sam isto tako i da je to u stvari polarizacijska folija i da nakon njenog uklanjanja 3D ne radi, tj. nema nikakvog efekta!?

  Radi se o Philips 47PFL7108K, sa zadnjom verzijom FWa…

  Unaprijed hvala na vasoj pomoci!

  LP

  1. Pozdrav, evo odgovora na Vaša pitanja.

   1. Probao sam replicirati Vašu situaciju na 7008 modelu i nikako mi ne uspjeva dobiti zaključane ISF predloške. Aktivirao sam način rada za trgovinu, isključio Ambilight, resetirao sve postavke no ISF Day i ISF Night mi ostaju dostupne. Jeste li kontaktirali servis i pitali ih direktno, koliko vidim na Philipsovom support forumu Vam još nisu odgovorili…

   2. Ne, to nije moguće s trenutnim softverom, od broja 1 pa naviše se postavljaju programi u listi favorita…

   3. Ovo nikako ne bih preporučio da napravite jer biste vjerojatno izgubili mogućnost 3D prikaza, a ne razumijem kako bi se slika mogla nakon njenog skidanja poboljšati? Svjetlina ekrana je ionako već dovoljno velika, a boje podešene tako da se gledaju preko polarizacijskog filtera i svi testovi pokazuju kako su one precizne i u skladu sa standardima.

 13. Darko postovanje.

  Molio bih za jedno pojasnjenje. Nigde ne mogu, precizno i tacno naci odgovor na pitanje…i nedoumicu.

  Radi se o LG 47LA860V, 47LA790V,
  Philips 47PFL7008S/12 i 46PFL7008S/12,
  Panasonic TX-P50ST60E i Panasonic TX-P50GT60E.

  Naime, ako kablovski provajder ili operater emituje koncert u HD formatu, a ton je u Dolby Digital 5.1 ili DTS 5.1 formatu i
  ako TV povezem sa AV Receiverom pomocu optickog kabla, da li cu na receiveru imati DD5.1 ili DTS 5.1 ton?

  Hvala unapred!

 14. Darko, evo odgovora iz PHILIPSA na isto pitanje! Sta sad?

  ——-Original Message——-

  From: Philips TV HR Consumer Care
  Date: 2/14/2014 11:09:13 AM
  To: zorann@beotel.rs
  Subject: RE: RE: DTS [#1286399] [#1286399]

  Poštovani Gospodine Nedovic,

  Zahvaljujemo što ste nas kontaktirali. Hteli bi vam proslediti sledeću informaciju.
  Nazalost u vasem slucaju dobicete samo stereo signal na vasem receiveru.
  DTS is currently only supported via USB and DLNA playback. About the TV signal is not DTS is widespread.
  Ocekujemo da ce se pojaviti novija verzija softvera koja ce to omoguciti.
  Uskoro možete dobiti kratku anketu u vezi pomoći i saveta koje smo vam predstavili.Vaši odgovori i komentari biće nam značajni za poboljšanje naše podrške.U slučaju budućih pitanje , molimo da nas kontaktirate .

  S poštovanjem,
  Služba za potrošače, informacije i podrška – Televizori Philips

  Informacije sadržane u ovoj poruci mogu biti privilegovane, povjerljive ili zaštićene od razotkrivanja. Ukoliko Vam ova poruka nije namijenjena ili niste zaposlenik ili posrednik odgovoran za dostavljanje ove poruke namijenjenom primaocu, ovim Vas obaviještavamo da svako širenje, distribuiranje ili kopiranje ove komunikacije je izričito zabranjeno. Ukoliko ste dobili greškom ovu poruku, molimo Vas da nas obavijestite odmah odgovorom na ovu poruku i brisanjem ove poruke sa Vašeg računara.

  1. Da, moguće je da DTS reprodukcija ne radi ako takav signal dolazi preko digitalnog tunera, no koliko znam dominantan je Dolby Digital 5.1 i on bi trebao se moći poslati na vanjsko pojačalo. Koliko vidim u odgovoru se navodi samo DTS, a ne i Dolby Digital.

 15. Darko, sta sad. I Tvoj odgovor je “muti pa prospi”. Da kupim TV pa da probam…? nema smisla, zar ne.
  Da li je nemoguce dobiti odgovor na tako prosto pitanje? zasigurno moze…tj. ne moze. I onda odem i kupim, recimo KF 47LA860V!

  1. Najbolje je da pitate LG podršku za reprodukciju Dolby Digital 5.1 zvuka preko digitalnih prijamnika, hoće li takav signal poslati TV na vanjsko pojačalo. DTS se nigdje ne emitira koliko znam. Ja to trenutno ne mogu replicirati na svojem sustavu jer nemam takav izvor signala…

 16. da li je itko riješio problem s lokotom na ISF night/day i kako. njihova služba za korisnike kao nema pojma o tome… i ne znaju kako i šta

 17. KAKO RIJEŠITI LOKOTE NA ISF DAY/NIGHT

  odite na jedan od tih modova i ukucajte 473473
  nakon toga treba otići na tv postavke, pa općenito i ponoviti instalaciju tv

 18. pozdrav,i ja sam kuila ovu televiziju,ali imam problem,kada promijenim postavke,znaci poboljšam zvuk i sliku,i spojim se na net,tv se sama od sebe zagasi,i onda ju upalim pa se opet zagasi,pa onda daljinski ne radi,tek kad ju iskljucim iz uticnice proradi i onda vratim na tvornicke postavke radi normalno.da li je netko imao ovakav problem,il da odmah reklamiram u servisu?hvala

  1. Pozdrav,

   Definitivno se radi o defektnom primjerku koji bi trebali reklamirati. Imao sam se priliku nekoliko mjeseci družiti s upravo tim modelom i ništa slično nisam uočio (osim što je kronično spor sa svime što ima veze s izbornicima).

 19. Ovog puta želeo bih da skrenem pažnju na dva velika propusta Philips-a (koja se pored ostalih odnose i za ovaj model):
  1. Problem sa hackovanjem Wi-Fi miracast SSID-a
  2. Povećana potrošnja struje u stand-by mode-u
  Oba propusta su rešiva, tj. za prvi nisam u potpunosti siguran.

  1. Problem sa hackovanjem Wi-Fi miracast SSID-a
  Ekipa iz malteške firme Revuln (specijalizovane za ukazivanje na hardversko/softverske propuste http://revuln.com/ )
  totalno je razbila Wi-Fi konekciju na Philips TV-u i ukazala na brojne probleme.
  Evo članaka na engleskom koji to opisuju:
  http://blogs.computerworld.com/cybercrime-and-hacking/23740/hardcoded-miracast-password-means-anyone-can-remotely-control-philips-smart-tvs
  http://www.pcworld.com/article/2137520/philips-smart-tvs-open-to-remote-attacks-via-default-wireless-connection-researchers-say.html
  a i videa:
  http://vimeo.com/90138302

  Instalacijom novog Firmware-a 173.52 (koji još nema zvaničan Release Notes) ne može se pristupiti Philips-ovom wi-fi-u sa šifrom koju je dao Revuln, tako da deluje da su u TPVISION-u radili na ovom problemu ali posle ove demonstracije rupa pitanje je koliko im je verovati da su kvalitetno sve rešili ili su samo promenili predefinisanu šifru…

  2. Povećana potrošnja struje u stand-by mode-u
  http://www.supportforum.philips.com/en/printthread.php?t=15754&pp=40
  Dakle, korisnici su primetili da im je i po gašenju televizora (tj. prelasku u stand-by mode) čudne simptome.
  Znalo se desiti da je ostala uključena Wi-Fi Philips konekcija ili npr. da ssu primetili aktivnost externog diska uključenog u USB televizora.
  Ljudi koji imaju adekvatnu opremu su izmerili potrošnju i ustanovili da televizor kada nam se čini ugašenm troši od 7W do 30W!
  To je po prilici stvari ogroman skandal, jer ne poštuje evropske CE direktive od <1W u stand-by modu, ali proizvođač je pronašao član na koji se vade u pravnom smislu…

  Naime, radi se o Quick start opciji koja kada je uključena ne gasi sve funkcionalnosti da bi se TV sledeći put brže uključio.
  Posle dugo osporavanje (ko ima vremena neka pročita ceo thread) proizvođač je priznao da su imali propust u nekoj ranijoj verziji firmware-a.
  Naime, čak i kad nije uključena Quick boot opcija postoji velika verovatnoća da će ostati uključena Wi-Fi konekcija, ili da će se "grejati" USB-HDD itd. u stand-by modu što dodatno troši električnu energiju.

  Rešenje je da je potrebno postaviti noviju veriju firmware, i uraditi reset na fabrička podešavanja i totalni reset TV-a.
  Nikada se ne treba uključivati Quick boot opcija (ako se želi sačuvati potrošnja struje) jer postoji verovatnoća da čak i ako je isključite kasnije ostanu njene "prednosti" aktivne.

  Potrošio sam dan na ovo, pa mi je bilo žao da ne podelim sa najboljim portalom za HD televiziju u regionu.
  Ako je Darko u mogućnosti, voleo bih da dodatno istraži oba propusta i da svoj stručni komentar, jer je po mom mišljenju TP-VISION i Philips su totalno zakazali i u odgovorima korisnicima i u rešenjima!

  pozdrav iz Srbije!
  CtL

 20. Tv philips 47PFL7108K/12 .Imam 4 ova tv-a.Dali itko zna zašto se 3 više puta dnevno ugase.Jedan stalno radi i sve ok, a ostali nakon nekog neodređenog vremena se gase sami.Radnici na tom prodajnom mjestu u 3 navrata neznaju to riješiti.(štednja energije u postavkama je isključena)?????

  1. Kod mene philips se sam gasi nakon 4 sata, ako nijedno dugme nedirnem na daljinskom, postoji ta opcija kaja se moze upaliti, ili ugasiti pa provjeri d anije do toga.

  2. Čisto sumnjam da je to zbog te opcije, ali i to je moguće.
   Inače, jedan od razloga zašto nisam kupio Philips je i to gašenje, a koliko vidim na Philips forumu puno ih je s tim simptomima nenadanog gašenja pa provajte tamo potražiti pomoć.

   1. Znam da ima ta opcija barem na mom philipsu, i ako je ostavim sam se ugasi nakon 4 sata, ako je iskljucim u meniju negasi se nikako, treba probati nekosta nista.

 21. Posjedujem philips tv model no. 42pfs7509/12 imam takav problem da mi sa lijeve strane izbacuje skocne prozore sa karakreristikama tv-a (npr.full hd; perfect naturall motion; skype i jos neke druge karakteristike). Kako se iskljucije ova opcija posto pravi problem prilikom citanja titlova jer zauzme veci dio ekrana.

   1. Darko molim te odgovori mi
    Samsung 32h6400 ili lg 32lf650v? Bitna mi je sto jasnija slika pri gledanju sporta i brzih scena.

 22. Pozdrav..Imam od jucer prob sa Phillips Smart TV,a problem je taj da ne mogu ugasiti TV niti tipkom na ekranu takodjer ni na daljenskom vec moram iskljuciti iz uticnice.Isto tako na daljenskom gornji dio tipki mi ne radi jedino od dijela gdje se pojacava ton i mijenja program pa prema dole su u funkciji tipke.

 23. Postovani,
  Kum je kupio, pre neki dan, Phillips Smart TV i vec ima jedan mali problem, a to je da se na ekranu sa leve strane pojavile slicice informacija performanci tv-a (npr. SMARTTV , FULLHD, MICRO DIMMING, 200HZ itd) koje nikako ne umemo da sklonimo. Verovatno je nesto greskom pritisnuto i kao sto rekoh sada nikako da ga uklonimo, a smeta i nervira. Posto smo i on i ja laici po pitanju ove nove tehnike ( nema sta nismo pritiskali i ulazili u razne menije , gasili ga, restartovali i nista ) molimo za pomoc.
  Unapred zahvalni!
  Pozdrav!

 24. Postovani,
  Ja imam velikih problema sa konstantnim restartom TVa .U pitanju je 42pus7809 UHD. Situacija se pogorsala posle zadnjeg updatea.Posto se sada pali i gasi na par sekundi nemoguce je nesto menjati.
  Dugo radim sa kompjuterima i nisam bas laik,probao sam sve konbinacije sa vadjenjem strujnog kabla i ostalih prikljucaka ali bez resenja.TV je u nov ali mi se ne nosi u servis u kome je bio bez nekog rezultata sem pojave ogrebotina po celom TVu. Ako ste slucajno culi za neko resenje bio bih vam zahvalan.Na raznim forumima sam cuo da i drugi Philips TVi imaju taj problem ali nisam jos nasao i na resenje.(danas nisam uspeo da ga osposobim za rad ni posle celodnevnog pritiskanja on/off dugmeta na daljinskom a i pozadi na samom TVu)

  Pozdrav

    1. Model TV 42PF97189/12 Philips. Problem je taj što je dijete pritisnuli neko dugme ili više na daljinskom upravljaču i sad se izgubio kod i TV ne reaguje na daljinski. Ako neko ima neki savjet neka kaze

     1. probaj ga upariti ponovo, mislim da se na philipsu to radi tako da stisnes i drzis crvenu i plavu tipku nekih 10cm od TVa

 25. Molim za odgovor nekoga tko zna.
  Dali je moguće gledati snimljeni sadržaj sa HDD koji je snimljen sa Phillips Smart TV, na svom laptopu ?

 26. Mene zanima zasto ovaj tv nikako ne uspeva da zapamti odabrani subtitle,nego mora posle svake promene kanala da se ponovo bira subtitle iz izbornika…

 27. Imam Philips 46PFL4308K LED.Problem je sto vec danima ne mogu da upalim tv,tj. jupalim ga i u lijevom donjem uglu ,mi sepojavi da nema signala…Daljinski nema nikakvu funkciju…
  Molim strucnjaka za pomoc.

  Hvala!

 28. Postovanje vlasnik sam philips 47pfs7509 led tv. Zelim preko mobitela android upravljat televizorom kao daljinskim putem wifi aplikacije daljinski.Ali nemam kucni wifi ruter dali je to moguce.Kad upalim wifi mob. Dobijem wifi direkt mrezu televizora vidljivu na mobitelu ali me trazi lozinku.Ostale opcije smart view rade za slike i video.

 29. wifi direct je obicno za miracast/mirroring, ne znam da li mozes tako to izvesti uopce ako ti nigdje ne da vidjeti password. Na SONYu to radi i za sideview remote app ali ja mogu bez problema vidjeti password. A Philips je vrlo specifican po svemu cini se.

  1. ukljuciti se svakako moze……. Ali kamera ne znaci nista bez aplikacije koja ce ju koristiti, bio to skype ili nesto trece.

 30. Ma samo sam htio vidjeti kako radi Al nigdje u postavkama nisam našao način da se uključi bez skaypa a neda mi se otvarati račun na skaypu da bi vidio kako kamera radi

 31. Pozdrav, imam problem sa pfilips smart tv serije 5300, svaki put kad ga ugasim i ponovo upalim izgubi mi se internet veza, odnosno svaki put moram se ponovo konektovati ?? Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!