LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [3D TV LCD]: Sony Bravia 40HX850 (HX850 serija)

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

 

sony_hx850_packaging

Sony HX850 dolazi u kartonskom pakiranju s crno otisnutim tekstom. Pakiranje se otvara s gornje strane, a unutar njega smo pronašli:

  • 1x Sony Bravia 40HX850 televizor 40″ velike dijagonale zamotan u neprozirnu vreću
  • 1x daljinski upravljač (koristi dvije AA baterije, u pakiranju)
  • 1x stalak
  • 1x vertikalni element
  • vijci za montažu
  • tiskane upute
  • promotivni materijal

sony_hx850_content

Sadržaj je uredno zapakiran i na test stigao bez ikakvih oštećenja.  Za potrebe testa smo dobili aktivne 3D naočale, Sony TDG-BR750 u zasebnoj ambalaži.

DIZAJN

Sony HX850 reflections

Brzi info
Dizajn u jednoj ravnini Boja okvira Materijal okvira Zaslon
da crna staklo sjajan (glossy)

Ako je Sony išta naučio od korejske konkurencije, onda je to svakako kako dizajnirati televizor da odlično izgleda i da i ugašen privlači poglede. Doista, “monolitni” dizajn crne prednje strane izrađene od Gorilla Glass stakla u jednoj ravnini djeluje impresivno, zajedno s tankom srebrnom linijom na obodu. Bridovi su fino zaobljeni, “Bravia” ime uredno se nalazi otisnuto u gornjem lijevom uglu.

sony_hx850_design-bravia

Sjajan zaslon ima premaz protiv refleksija svjetlosti, tako da u direktnoj usporedbi sa LG-jevim LM960V modelom odnosi pobjedu, premda oba modela dijele istu sklonost prema sakupljanju otisaka prstiju na zaslonu. Kada je upaljen, oko sadržaja se vidi 3 cm širok rub.

sony_hx850_energy

Priloženi stalak je doista jedinstven – prostire se duž cijele širine televizora, a u sebi posjeduje i integrirane stereo zvučnike. Sa samim zaslonom se jednostavno povezuje i pričvršćuje vijcima, a također je potrebno povezati dodatan kabel kako bi se zvuk mogao slati iz televizora u stalak. Postavljen na stalak, televizor je nepomičan i nagnut 6 stupnjeva unatrag, tako da je idealan za niske komode.

sony_hx850_stand-center

Pogled sa strane otkriva malu dubinu televizora od svega 3.3 centimetra. Stalak je širok 19 cm. Cijela poleđina je metalna.

sony_hx850_thickness

Od priključaka televizor se može pohvaliti svim modernim konektorima, uključujući 4 HDMI-ja (od toga jedan podržava povratni audio kanal, ARC), dva USB-a, SCART, VGA i komponentne i kompozitne analogne priključke, te utor za CI karticu. Tu je također i mrežni priključak i digitalni optički izlaz za prijenos zvuka u vanjsko pojačalo.

sony_hx850_connectors

 

IZBORNICI

sony_hx850_menu1

Princip izbornika se nije promijenio u odnosu na prošlu godinu, tako da smo jednake karakteristike navigacije kao i na EX720 modelu susreli i na testiranom modelu. Sučelje je podijeljeno na nekoliko segmenata koji se prikazuju duž donjeg dijela ekrana, dok se opcije prikazuju okomito uz desnu stranu. Slika ulaza na kojem se trenutno nalazi televizor se prikazuje u gornjem lijevom dijelu, baš kao što je vidljivo na slici gore.

Sučelje je dobrog odziva premda ne bi škodilo da je za nijansu brže jer je pojedine izbornike potrebno malo duže čekati, posebno odmah po paljenju televizora. Pojedine opcije su postavljene na nelogična mjesta, primjerice nisu svi predlošci dostupni u opcijama zaslona, već ih je potrebno aktivirati preko “System Settings” izbornika.  Slična situacija je i s internet aplikacijama, a o kojima više u nastavku.

Sony Entertainment Network platforma i internet servisi

sony_hx850_sen

Sonyjeva SEN platforma nije vizualno atraktivna kao korejska konkurencija, no u cjelini bogata korisnim opcijama. Tridesetak aplikacija smo pronašli nakon nadogradnje sustava na zadnju verziju, te one variraju od socijalnih mreža, vremenske prognoze, video servisa i 3D demo materijala. U odnosu na konkurenciju, Sony nudi bolju kolekciju materijala za demonstraciju 3D-a, njih preko stotinu, od čega je dio namijenjen korisnicima sporijih internet veza. Tu je još i Skype aplikacija, otvoreni web pretraživač, te Widgets, a koji omogućuju simultan pregled TV programa ili drugog materijala i čitanje RSS vijesti, Facebook i Twitter novosti itd.

sony_hx850_twitter-app

Ne sviđa nam se što se u glavnom izborniku nalazi više opcija za pristup istim servisima, što može zbuniti korisnika.

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

10 komentara

  1. NIkad i nigdje ne mogu pročitati brzinu sonyeve matrice niti na jednom modelu televizora. Možda podatak većini nije bitan i od presudne važnosti no volio bih znati koja je brzina matrice na ovim modelaima

  2. Koji je bolji, pani TX-P42UT50E ili sony iz ove recenczije? Nekako mi je puno minusa ovdje al opet, ocjena je gold class.

    1. To su televizori različitog cjenovnog razreda, klase i tehnike prikaza da bi se uopće uspoređivali. Što je bolje? Kruška ili jabuka?

  3. Imam ga, i jako sam zadovoljan.
    Cloudinga skoro pa opće nema, a ako uključim dynamic backlight, opće ga nema.
    SD slika odlična, HD slika fantastična.

  4. Da li mi neko moze reci da li softver tv-a sony hx850 podrzava flash player? Ako ne da li se ocekuje u skorije vrijeme takav softver?
    Unaprijed hvala i pozdrav

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!