PlazmaRecenzijeTelevizori i monitori

PC Advisor TEST: Samsung FP-T5084 plazma HDTV televizor [127 cm]

PC Advisor je recenzirao novu plazmu tvrtke Samsung, a koja je kombinacija dobrih performansi, povoljne cijene i naprednih funkcija.

Radi se o 50-inčnoj plazmi pune HD rezolucije od 1920 x 1080 piksela, 16:9 formata stranica i dimenzijama koje iznose 12909 x 94 x 739 mm uz masu od 48 kilograma. Model FP-T5084 nudi ugodno tople boje i oštru sliku s mnogo detalja u moderno dizajniranom kućištu.

Od priključaka ništa nestandardno osim USB priključka koji olakšava spajanje digitalnih fotoaparata, USB memorija i ostale opreme i koji je zgodan dodatak ovom proizvodu. Tu su još i HDMI, komponentni, kompozitni i analogni priključak za VGA grafičke kartice.

Prikaz boja u HD materijalima je bio luksuzno bogat, boje su bile jarke, prirodne, a matrica je dobro prikazivala boju ljudske kože što zna biti čest problem kod televizora. Recenzenti su pogledali “Mrtvu mladenku”, animirani film Tima Burtona i nakon odgledanih nekoliko zahtjevnih scena dali visoku ocjenu za vjerne tonove i detalje za vrijeme reprodukcije.

Gledanje SD sadržaja je dalo dojmove za nijansu bolje od prosjeka, gledanje am. nogometa dalo je dobro nijansirane narančaste i zelene boje uz dosta detalja u mračnim dijelovima i minimalnu pikselizaciju.

Samsung FP-T5084 daje cijeli niz podesivih opcija uključujući RGB raspon i kontrole balansa bijele boje (za fino podešenje topline boja), te odvojene opcije za podešenje ružićaste, zelene, plave i bijele boje među opcijom “My Colour Control”.

Kao zaključak recenzent je napisao da se ne radi o najmodernijem televizoru danas na tržištu, no ukupni dojam je prilično dobar zbog solidnih performansi i povoljne cijene.
Link na recenziju: pcadvisor.co.uk

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

  1. Pozdrav,
    da li možda znaš gdje se ovaj model može pogledati/kupiti u Zg?
    Koju plazmu od 50in do 15.000 bi ti preporučio?

    Unaprijed hvala!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!