A/V receiversAudio opremaDVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [Blu-ray reproduktor i pojačalo]: Marantz M-ER803

IZBORNICI

Nakon testa Marantz UD7006 Blu-ray 3D reproduktora, a koji nas nimalo nije oduševio svojim ograničenim i sporim sučeljem, M-ER803 nas je u potpunosti pozitivno iznenadio. Iako uređaj ne posjeduje glavni izbornik u pravom smislu već je sučelje vidljivo kod opcija za podešavanje i odabira multimedijalnih datoteka preko USB uređaja ili podatkovnih CD/DVD medija, njegov je dizajn i animiranost u skladu s modernim trendovima. Izbornik je riješen preko više isječaka prstena postavljenih u lijevi dio ekrana, te se oni otvaraju prema desno kako se ulazi dublje u strukturu izbornika.

Izbornici su pregledni i dobro strukturirani, a to posebno vrijedi za podešavanja koja uključuju sve opcije vezane za pojedini segment. Primjerice, kod UD7006 reproduktora u opcijama slike nije bilo mogućnosti odabira 24P izlaza, već se on aktivirao preko posebne tipke na daljinskom upravljaču – ovdje je to riješeno na mnogo bolji način, zajedno s ostalim opcijama vezanih za izlaznu rezoluciju, standarde itd.

Ipak, izbornici nisu bez nedostataka – iako fluidnost nije loša, malo veća glatkoća u tranziciji ne bi bila naodmet. U službi kretanja po direktorijima raznih multimedijalnih datoteka, potrebno je dosta klikanja da bi se započela reprodukcija – nakon odabrane datoteke potrebno je ići tipkom udesno i zatim prema dolje na drugi izbor za početak reprodukcije jer je prvi zadužen za dodavanje na listu favorita. Obrnut poredak bi ubrzao situacija mnogo, no s aktualnim softverom je situacija takva. Frustrirati zna i činjenica da nije moguće otvoriti izbornik za podešavanja kada se ne nalazite u najvišem, Home, izborniku, tako da se morate svaki puta vratiti na početak i krenuti dalje po strukturi direktorija.

DALJINSKI UPRAVLJAČ

Marantz M-ER803 dolazi s IR daljinskim upravljačem iste kvalitete izrade o obrade površina kao i kod Marantz UD7006 Blu-ray reproduktora. Tipke su glatke i dobro raspoređene, a sviđa nam se što su sve tipke za ulaze grupirane tako da nema potrebe za kretanjem po izbornicima kako bi se odabrao svaki pojedini ulaz. Zgodna stvar je i integracija tipki za upravljanje TV prijamnicima. Podržani su svi aktualni proizvođači, a lista kodova je uključena na kraju korisničkih uputa. Testni Samsung LCD televizor iz 2010. godine je uredno proradio s jednim od desetak kodova što su aktualni za tog proizvođača, te smo mogli koristiti sve tipke posvećene upravljanju.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!