A/V receiversAudio opremaDVD, Blu-ray i Ultra HD Blu-ray reproduktoriRecenzije

Recenzija [Blu-ray reproduktor i pojačalo]: Marantz M-ER803

RUKOVANJE I KVALITETA IZRADE

Pakiranje

Marantz M-ER803 stiže upakiran u kompaktno kartonsko pakiranje bijelo crnih i sivih nijansi. Lista specifikacija i podržanih tehnologija jasno je istanuta na pakiranju, a s bočne strane se nalazi serijski broj, zemlja porijekla, te bruto i neto masa. Gotovo osam kilograma koliko teži čitavo pakiranje daje dojam robustnog proizvoda vrhunske kvalitete izrade.

Zemlja porijekla: Kina

__

Kompletan sadržaj pakiranja jest slijedeći:

  • Marantz M-ER803 reproduktor
  • daljinski upravljač (2x AAA baterije priložene)
  • 2-pinski naponski kabel
  • FM antena
  • AM antena
  • stalak za iPod/iPhone
  • tiskane upute na više jezika (hrvatski nije uključen)

Sama komponenta je uredno upakirana u neprozirnu vrećicu te smještena između dva kartonska profila koji ju drže na sigurnoj udaljenost od kartonskog pakiranja. Preostali prostor je iskorišten za podeblje tiskane upute i popratnu opremu.

Dizajn

Marantz M-ER803 je izvrsno dizajnirana kompaktna linijska komponenta koja ide ruku pod ruku s aktualnim trendovima i tradicijom proizvođača kod kojeg je naglasak na kvalitetu izrade oduvijek bio prisutan. Sve od kućišta koje je izrađeno od aluminija, gornjeg pokrova sjajne crne plastike pa do ladice za optičke medije je izrađeno iz kvalitetnih materijala, preciznih tolerancija i pažnje na detalje što i priliči uređaju ove cjenovne kategorije. Na prednjoj maski uređaja se nalaze dva prstena tipki koja služe za izbacivanje ladice za medije, te upravljanje nad reprodukcijom. Tipke za paljenje i ugađanje glasnoće su pametno ukomponirane na dijelu koji razdvaja segment sa zaslonom i pomičnim dijelom koji sakriva prednji USB utor, 3.5 mm izlaz za slušalice, 3.5 mm ulaz za vanjske uređaje, te dodatne tipke za regulaciju zvuka (Pure Direct, Stereo i Surround). Sve su tipke vrlo precizno napravljene i uvjerljivog klika, tako da jamče pouzdan rad mnogo godina.

Višesegmentni LE zaslon nudi prikaz informacija u dva reda, te je opremljen velikim brojem ikona koje svijetle ovisno o materijalu koji se reproducira i postavkama. Obzirom na kompaktne dimenzije uređaja, zaslon je dobro čitljiv s udaljenost do cca. 3 metra, nakon koje je veličina fonta premalena za jasno čitanje. Ovo posebno vrijedi pri upotrebi prednjeg USB utora, a koji ne prikazuje strukturu glazbenih datoteka na zaslonu televizora već isključivo na zaslonu uređaja.

Stražnja strana uređaja je, kako to obično biva, posvečena priključcima, a kompaktni M-ER803 ih nudi širok izbor:

  • HDMI 1.3a izlaz
  • kompozitni video izlaz (RCA)
  • komponentni i kompozitni video izlaz
  • RCA stereo ulazi (AUX 2 i 3)
  • subwoofer pre-out (RCA)
  • stereo izlaz za zvučnike (impedance 6-8Ω)
  • RJ45 mrežni priključak
  • M-X Port
  • FM ulaz za antenu
  • AM ulaz za antenu

M-ER803 ne posjeduje ulazne video priključke poput HDMI-ja, komponentni ili kompozitnih, a također izostaju digitalni audio ulazi, što znači da nije moguće povezati neki drugi linijski reproduktor, niti prenijeti zvuk u digitalnom obliku iz televizora ili digitalnog prijamnika. HDMI izlaz se jedini preporuča za prijenos slike, te po potrebi za prijenos zvuka u televizor ili zasebno pojačalo, premda je smisao uređaja koristiti ga kao reproduktor materijala, ali i kao A/V pojačalo. USB priključak je na prilično nedostupnoj lokaciji što je napravljeno zato da se vanjske memorije i tvrdi diskovi ne bi vidjeli i narušavali skladnost prostora oko uređaja. Obzirom da je prednji USB utor namijenjen samo za glazbene datoteke, korisnici koji vole često povezivati USB uređaje radi reprodukcije video materijala bi mogli iskoristiti produžni USB kabel radi praktičnijeg pristupa.

Sve u svemu, odličan dizajn, vrhunska kvaliteta izrade i dobar izbor priključaka među kojima bismo rado vidjeli još poneki.

 

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!