Home » Vijesti » Zotac predstavio Everywhere PC

Zotac predstavio Everywhere PC

zotac-everywhere-pc-1

Tvrtka Zotac, poznata u našim krajevima po grafičkim karticama za računala, predstavila je kompletnu PC konfiguraciju u kućištu minimalnih dimenzija, no uz sve potrebne komponente. Upravo je to trend koji će vrlo vjerojatno tokom idućih godina tek zaživjeti: sjedinjenje računala i televizora u jedinstven sustav koji omogućuje potpunu interakciju sa sadržajima na ekranu, kada i kako vi to želite. No, pogledajmo u nastavku što Zotac nudi.

Kompaktno kućište Everywhere PC-a ( 186mm x 189mm x 38mm) moguće je montirati/postaviti na tri načina: na vodoravnoj površini, na svome stalku vertikalno ili montiranog na poleđinu monitora putem VESA sukladnih utora za montažu. Fleksibilna instalacija nikako ne utjeće na sustav koji ćete instalirati, a kao i kod svakog drugog računala, možete instalirati OS po vašoj želji. Windows XP, Vista, Sedmica, gOS, Ubuntu, odabir je vaš.

zotac-everywhere-pc-3

Računalo je pogonjeno NVIDIA ION grafičkim procesorom, posjeduje 2 GB DDR2-800 RAM memorije, dok je za pohranu zadužen tvrdi disk od 160 GB koji se vrti na nešto sporijih 5400 okr/min. Bežična mreža, Ethernet priključak i 4-u-1 čitač kartica zaokružuju ovo računalo.

Što se povezivosti tiče, tu su još eSATA, 6x USB 2.0, VGA, HDMI (Full HD 1080p podrška) i optički S/PDIF priključci.

zotac-everywhere-pc-2

Podatci o cijeni trenutno nisu dostupni, no za pretpostaviti je kako će i ostali proizvođači uskoro ponuditi slične proizvode. U svakom slučaju, ako trend ovakvih sustava zaživi, možemo očekivati sasvim novu definiciju pojma televizora u dnevnoj sobi…

Opći detalji

 • novi ZOTAC MAG sustav
 • World’s first everywhere PC
 • NVIDIA ION graphics processor
 • Intel Atom 330 or 230 dual or single-core processors
 • 2 GB of DDR2-800 memory
 • 160 GB 5400 rpm HDD
 • Dimensions: 186mm x 189mm x 38mm
 • Stand and VESA monitor mount included
 • No operating system installed
 • Gigabit Ethernet
 • 802.11n WiFi integrated
 • 4-in-1 memory card reader (SD/MS/MS Pro/xD)
 • NVIDIA CUDA technology
 • NVIDIA PureVideo HD technology

Ažuriranje 2009-10-08: pretragom interneta pronašli smo već neko vrijeme dostupan vrlo sličan model iz Asus-a, EEE Box. U načelu radi se o netbook računalu bez monitora i baterije, iz čega slijede slabe performanse nedovoljne za HD reprodukciju. Recenziju možete pročitati GB ovdje.

About Darko Hlušička - Darco

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kada je po prvi puta pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

 1. Ažurirana je vijest novim informacijama, Asus tako?er vea odavno ima takvo rješenje u vidu EEE Boxa, a koji je još prošle godine recenzirao Digital Versus…

 2. google — acer revo r3600

 3. Zotac je definitivno trebao nasloviti PR kao: OUR first Everywhere PC” :) TPU je vea objavio recenziju: http://www.techpowerup.com/reviews/Zotac/MAG_ION_Nettop/

  Cijena: 249 €, dakle oko 2000 kn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

AG322QCX_gaming-monitor

Predstavljeni monitori za igrače AGON AG322QCX i AG272FCX

Nakon što je AOC-ov 35-inčni AG352QCX uspješno prošao naše testiranje, kompanija najavljuje dva nova modela iz ...

lg-65c6v-review-header

LG 65C6 (C6) zakrivljeni UHD HDR OLED TV – recenzija

LG-jevi OLED televizori i ove godine su nam pružili najviše zadovoljstva kada je vrhunska kvaliteta ...