Audio-video uređajiLG ElectronicsVijesti

LG Electronics i Meridian Audio najavili partnerstvo

LG-Merdian-partnership

LG Electronics (LG) i Meridian Audio najavili su ulazak u partnerstvo s ciljem pružanja zvuka vrhunskih performansi potrošačima diljem svijeta. LG, kao kompanija koja proizvodi nagrađivane, inovativne uređaje iz segmenta potrošačke elektronike će koristiti tehnologiju zvuka britanske kompanije Meridian Audio koja se temelji na prirodnom i autentičnom zvuku proizašlom iz rigoroznog istraživanja i razvoja. LG i Meridian će surađivati na nizu LG-evih audio proizvoda, uključujući soundbarove i bežične zvučnike. U priopćenju se ne navode zvučnici ugrađeni u televizore, no vjerujemo kako će se i u tom segmentu osjetiti novo partnerstvo.

Od svojih početaka kada je bio prvi korejski brand koji je proizvodio radijske prijamnike za domaće tržište, LG ima dugo iskustvo u razvoju audio proizvoda za globalno tržište. S druge strane, od svog osnutka prije 40 godina, Meridian je neprestano vodio audio industriju naprijed kao predvodnik u realističnom zvuku visokih performansi. Kompanija je bila autoritet za digitalnu obradu signala (DSP) i područje psihoakustike te se njen utjecaj osjetio se u svakom kutku industrije.

meridian-audio-product-range
Raspon proizvoda Meridian Audia

Meridian je odigrao temeljnu ulogu u razvoju i usvajanju revolucionarnih audio tehnologija kao što su Hi-Res Audio i MQA (Master Quality Authenticated) te je kreator prvog digitalnog aktivnog zvučnika na svijetu. Osim u segmentu potrošačke elektronike, Meridian Audio je svoju stručnost pokazao i u automobilskoj industriji gdje je dizajnirao prvi 3D surround sustav za Range Rover 2012. godine. Meridian Audio rješenja se također mogu pronaći u plovilima i zrakoplovima.

lg-55uh8507-tv-harman-kardon
Do prošle godine pojedini LG-jevi televizori su imali harman/kardon ozvučenje

Ovo partnerstvo ne dolazi kao iznenađenje za one koji znaju da je prijašnji partner za audio segment LG Electronicsu bio harman/kardon, kompaniju koju je u ožujku ove godine kupio Samsung Electronics.

Više o Meridian Audio kompaniji na službenoj stranici >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!