Vijesti

BBC obećanja: 2012 Olimpijada u Londonu će biti u 3D-u i Super HD-u

bbc-hd

Nastavljajući s vijestima koje govore o 3D-u, imamo još jednu novost za vas. Direktor BBC-a za London 2012, Roger Mosey je obećao da će Olimpijske Igre biti snimane u 3D-u i Super HD-u.

Govoreći danas na IBC konferenciji u Amsterdamu, Mosey je rekao: “Nitko ne očekuje da će igre 2012. biti potpuno u 3D-u … no bila bi šteta da barem neke slike iz Londona nisu u 3D-u kao dio eksperimenta s obzirom da je 3D jedan od slijedećih velikih valova promjena”.

Također je dodao da “olimpijski stadion tako može doći do izražaja sa svojim 80.000+ kapacitetom u relativno kratkom vremenu. Da se ovaj događaj ne snimi u 3D-u, u najmanju ruku, bio bi to veliki jaz za arhivu.

Super HD u međuvremenu obećava rezoluciju od čak 7680 x 4320, što daje sliku veličine od oko 33MB, što je nekih 16 puta više od današnjeg HD-a 1920×1080 (oko 2MB). Do sada Super HD je bio stvarnost samo u obliku testa emisija u Japanu sproveden od strane NHK Digitala, Mosey želi osigurati BBC u povijesti i u domeni 3D-a.
super-hi-vision
Da bi ste dobili predstavu koliko je to veća rezolucija koju isporučuje Super HD alias Super Hi-Vision pogledajte sliku ispod:
super-hd-aka-super-hi-vision

“Super HD neće postati standard u kućnoj uporabi do 2012, ali moglo bi biti ograničen broj kamera i velikih ekrana koji će nam dati okus budućnost …
Obje tehnologije, 3D i Super HD trenutno postavljanju puno pitanja i mogućnosti, a ne rješenja, no sada je vrijeme za početak ozbiljnog ispitivanja ima li odgovora koji bi postavio 2012 godinu kao referencu.

Adsense

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!