Vijesti

BBC obećanja: 2012 Olimpijada u Londonu će biti u 3D-u i Super HD-u

bbc-hd

Nastavljajući s vijestima koje govore o 3D-u, imamo još jednu novost za vas. Direktor BBC-a za London 2012, Roger Mosey je obećao da će Olimpijske Igre biti snimane u 3D-u i Super HD-u.

Govoreći danas na IBC konferenciji u Amsterdamu, Mosey je rekao: “Nitko ne očekuje da će igre 2012. biti potpuno u 3D-u … no bila bi šteta da barem neke slike iz Londona nisu u 3D-u kao dio eksperimenta s obzirom da je 3D jedan od slijedećih velikih valova promjena”.

Također je dodao da “olimpijski stadion tako može doći do izražaja sa svojim 80.000+ kapacitetom u relativno kratkom vremenu. Da se ovaj događaj ne snimi u 3D-u, u najmanju ruku, bio bi to veliki jaz za arhivu.

Super HD u međuvremenu obećava rezoluciju od čak 7680 x 4320, što daje sliku veličine od oko 33MB, što je nekih 16 puta više od današnjeg HD-a 1920×1080 (oko 2MB). Do sada Super HD je bio stvarnost samo u obliku testa emisija u Japanu sproveden od strane NHK Digitala, Mosey želi osigurati BBC u povijesti i u domeni 3D-a.
super-hi-vision
Da bi ste dobili predstavu koliko je to veća rezolucija koju isporučuje Super HD alias Super Hi-Vision pogledajte sliku ispod:
super-hd-aka-super-hi-vision

“Super HD neće postati standard u kućnoj uporabi do 2012, ali moglo bi biti ograničen broj kamera i velikih ekrana koji će nam dati okus budućnost …
Obje tehnologije, 3D i Super HD trenutno postavljanju puno pitanja i mogućnosti, a ne rješenja, no sada je vrijeme za početak ozbiljnog ispitivanja ima li odgovora koji bi postavio 2012 godinu kao referencu.

Adsense

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!